Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, poslední dobou mě strašně padají vlasy, úplně mám strach z česání, protože mám vždycky plný kartáč. Poraďte prosím něco co zabírá na padání vlasů. Díky Petra
Dobrý den,
chápu, že padání vlasů může být nepříjemné a stresující. Nejprve je dobré zjistit příčinu – vlasy mohou padat kvůli stresu, hormonálním změnám, nedostatečnému energetickému příjmu, nedostatku některých živin (zejména železa, zinku, vitamínů skupiny B nebo D), ale také po nemoci nebo při velkých změnách ve stravování. Pokud je vypadávání opravdu výrazné a dlouhodobé, doporučuji poradit se s lékařem nebo trichologem, aby se vyloučily zdravotní problémy.
Ve stravě se můžete zaměřit hlavně na dostatek:
Energie - pozor na drastické diety
Bílkovin – maso, ryby, vejce, mléčné výrobky, luštěniny
Zinku a železa – hovězí maso, dýňová semínka, luštěniny, špenát
Omega-3 mastných kyselin – tučné ryby (losos, makrela), lněná semínka, vlašské ořechy - tady ale je většinou potřeba suplementace
Vitamínu D a B-komplexu – vejce, mléčné výrobky, ořechy
Mohou pomoci i doplňky stravy – pokud víš, že některé živiny nepřijímáš dostatečně, může pomoci kvalitní doplněk s biotinem, zinkem a železem.
Důležitou součástí je i méně stresu, ač se to snadno řekne, hůře se to provádí. Zkuste na to myslet a pomoci si například jógou, dostatečným spánkem.
Držím palce.
Kremik, biotin a vitamin B5 panthenol. dlouhodobe brat, to nikdy neuskodi, pokud jsi po porodu nejaky cas tak je to normalni fyziologicky proces, kazda tim prochazime.
@Petrlis
Kedysi som používala Bixxine, ale neviem, či sa to dá zohnať a povedzme si, je to drahšie viac než by človek chcel. Ale už som naň dlho nenatrafila, tak neviem, či ho neprestali vyrábať. Mne to teda pomohlo, ale nie je to lacná záležitosť.
Zajdi si k trichologovi, protože to padání může mít spoustu příčin, většinou se jedná o komplexnější záležitost.
Mně taky hodně padají od té doby co jsem porodila. Ještě, že mám vlasů jak na tři hlavy
Jinak bych asi zašla k doktorce ![]()
Tak podle metriku vidim ze pul roku po porodu to neni, tak bych vyzkousela ty vitaminy nebo hned tedy vyhledala lekare. Pokud je to tak hodne..ja se treba moc necesu kudrnate dlouhe vlasy, a kdyz s epak cesu po dvou trech dnbech vic tak mam taky vzdy plny hreben..denne vypadava spousta vlasu.
Tak mě to začalo asi před 3 týdny, když jsem nastoupila do nové práce. Určitě je to změnou režimu, šla jsem do práce po 7 letech dma, brzké vstávání atd. Jen nevím jaké vitamíny si koupit, tak tady zjišťuju vaše zkušenosti. ![]()
@KackaDoup Já mám taky vlnitý/kudrnatý a měla jsem je hodně dlouhý. Vždycky trochu padaly, ale tak normálně. Od porodu stačí abych je projela prstama a zůstávají mi v ruce vždycky úplný chomáče. Teď jsem se nechala dva měsíce zpátky ostříhat a vlasy občas narovnám (jednou za 14 dní) a dostala jsem od mamky tady ten šampon (teda myslím, že je to ten samej) http://www.parfemy-parfumcity.cz/…g-56649.html ..a můžu říct, že mi vlasy padají mnohem míň
![]()
Biosil Plus. Stojí pár kaček a fakt skvěle zabral mně i ségře. Začala jsem ho zobat kvůli lámavým nehtům a ty se mi během měsíce krásně zpevnily, vlasy k tomu pro mě byly jako bonus ![]()
@Petrlis já mám dobrou zkušenost s kombinací Biosil plus tablety, Biohar voda a Alpecin šampo, případně Klorane šampon s Chininem..vše z lékárny..
Ja slysela potirat dynovym olejem. Kamaradce to prej zachranilo vlasy
Za mě doporučuju Dona hair, sice dražší cena, na 2 měsíce do 500,–, ale 100% účinkuje. Mě také jednou začaly hrozně padat vlasy, tak jsem nasadila a po 2 týdnech v kartáči ani jeden vlas. Vlasy byly pevný, hustý, za mě tedy super. Teď si to dopřeju tak 1× za rok dvouměsíční kůru preventivně, dokonce mi to radila i kadeřnice.
Kdyby to trvalo dlouhodobě, tak se asi zeptat doktora, třeba nějakej problém se štítnou žlázou
@jopo áno Donahair, to som užívala už keď som nemohla zohnať Bixsine a tiež sa to zlepšilo.