Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Eeelllaaa píše:
Tak každý den poctivě cvičím rano a večer, během dne protahuju, spím bez polštáře, mažu hrejivou masti a je to mnohem lepší. Motani hlavy a závraťe minimálně, krk neboli ale nesmím polevit ve cvičení. Jeden den vynecham a vrací se to zpět… máte to taky? Že jeden den nestíháte cvičit a druhý den problém?
jak přesně cvičíš? já to teda nemám jako ty, ale to cvičení mě zajímá
@navy blue ráno joga na záda, protažení, cviky co mě naučili na rhb. Přes den když cítím ztuhly krk nebo mě začíná bolet hlava tak opět nějaké protažení krku, hrudní páteře a odpoledne nebo večer cvičení na posílení svalstva ( středu těla, oblast lopatek, břicha jelikož mám fakt ochable svaly ) ![]()
Mně pomohly rehabilitace a pak asi pohyb. Jen já tedy necvičím pilates ani ty cviky na krční páteř, co bych měla, protože mě tohle cvičení opravdu nebaví a nedávám to, mám ráda aktivní cvičení. A i když jsem to měla v době, kdy jsem měla problémy zakázáno, po rehabilitacích jsem už zase začala (kardio, intervalový trenink) a paradoxně se mi to zlepšilo a už ani nemusím mít vysoký polštář pod hlavou (předtím jsem musela, jinak se mi motala hlava).
Ale třeba nějaké cviky nemůžu dělat (třeba posilování rukou, když mám rozpaženo dlouho a tak, to mi ten krk začne tuhnout).
@Eeelllaaa píše:
@navy blue ráno joga na záda, protažení, cviky co mě naučili na rhb. Přes den když cítím ztuhly krk nebo mě začíná bolet hlava tak opět nějaké protažení krku, hrudní páteře a odpoledne nebo večer cvičení na posílení svalstva ( středu těla, oblast lopatek, břicha jelikož mám fakt ochable svaly )
takhle obecně je mi to jasné, já myslela něco konkrétního, co ti fakt dobře funguje
@navy blue najdu videa s cviky na YouTube, které mi pomohly nejvíce.