Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky,
je mi 30, děti nemám, ale extrémně se mi mastí vlasy. Zkoušela jsem všechno…speciální šampóny, nefénovat, fénovat, nemít kondicionér, použít kondicionér, nesahat di na vlasy, zbytečně je nečesat, umývat vlažnou ne horkou vodou…fakt vše co se na netu dočtete. Co vám pomohlo?
@Lovelytrue píše:
Holky,
je mi 30, děti nemám, ale extrémně se mi mastí vlasy. Zkoušela jsem všechno…speciální šampóny, nefénovat, fénovat, nemít kondicionér, použít kondicionér, nesahat di na vlasy, zbytečně je nečesat, umývat vlažnou ne horkou vodou…fakt vše co se na netu dočtete. Co vám pomohlo?
NIC nepomohlo, umývat dle potřeby,
moje mamka má 64 let a pořád se jí mastí vlasy, dávno rezignovala, dřív používala spoustu drahých prostředků z lékárny, prostě si každý večer myje vlasy,
já myju 2× týdně, jinak nelze jít mezi lidi
Taky se mi dost mastí vlasy, ale myslím že to může být horší ![]()
Já to řeším tak, že si myju vlasy obden a první den nosím vlasy rozpuštěné, druhý den v culíku. Ten culik zakryje že už ty vlasy nejsou tak hezké a svěží a večer si je umyju ![]()
Nic nepomohlo, mám teda 2 děti a je to pořád stejné (v těhotenství o trošku lepsi), jinak si je musím umývat každý druhý den… Už to neřeším
Teď ještě k tomu přecházím na přírodní šampon a než si ty vlasy zvyknou tak je to děs.. Ale musím vydržet a doufám že to bude stát za to! ![]()
Mně taky a horší je, že konce mám suché.
První den po umytí je to ok a pak už vypadám jak rosomák.
Zabaly s hennou. Delam je jednou mesicne, primarne kvuli barve samozrejme a navic se mi vubec nemasti vlasy.
Pomohlo mi až to, když jsem si vlasy přestala tak často mýt. Teď je myju jednou za 5 dní a jde to. Ale rozpuštěné je můžu nosit tak první dva dny po umytí, pak už jenom culíky. Pátý den už drží tvar
Je to humus, ale kdybych si je začala mýt častěji, tak se mi mastí ještě rychleji.
Kdysi to bylo tak, že jsem si je myla ob den a už ten první den večer byly kořínky mastné ale konečky vysušené. Takže jsem to omezila a k tomu šampón bez sulfátů, parabenů a dalších blbostí. A je to fajn ![]()
Mne pomáhalo si je barvit, aspoň melír, to mi vydržely aspoň 3dny. Teď musím každý 2 den, jinak je to humus.
Také mám mastné vlasy. Ráno umyju, večer jdu spát a ráno jsou už mastné… Hnus fialový. Ale s tou mastnotou zatočíš třeba tím, že začneš jíst víc ovoce a zeleniny. Ale opravdu musí obsahovat velkou část tvého jídelníčku. Pak pít hodně vody. A u mě tu mastnotu ještě tvoří to, že jsem lehký astmatik a v zimě to astma mám často. V noci, když spím, tak sýpu a tím, jak se mi špatně dýchá, tak se potím a tím se mastí vlasy. Když jsem žila u moře, tak jsem takové problémy neměla. Také pomáhá být hodně na vzduchu - slunce, vítr, příroda…
Já byla zvyklá mýt každý den, ale teď už cca rok se mi osvědčilo udělat fakt pečlivě foukanou a vlasy nyní myju tak jednou za 5 dní. Když je potřeba, použiju maličko suchého šamponu.
Mám jemné vlasy a mastnou pleť.
První věc co mi pomohla byla HA. Před nasazením byly roky cystického akné, stroupky ve vlasech a supermaštění pleti i vlasů, takže nic moc.
Pak jsem začala dělat to, že při mytí 2× šamponuju a kondicionér nikdy nenanáším i na pokožku, dávám ho tak 3cm od kořínků (až do konečků), splachuju studenou vodou. Jednou zhruba za dva týdny dávám před mytím na pokožku pěnový peeling s kyselinou salicylovou, pomáhá odstranit starou suchou kůži a odumřelé buňky.
A teda pokud zrovna nemám šamponovací den, tak se snažím si vlasy při koupání nenamočit ať zbytečně nevysušuju.
Toť pár mých poznatků. Aktuálně mám asi nejlepší vlasy co jsem kdy měla, nabraly krapet objem a mastí se mnohem míň, tak snad to tak i dlouho zůstane, ťuk ťuk ťuk… ![]()
@Ketris A pomáhá ti na to něco? Ja už nevím co si na tu hlavu patlat. ![]()
@Lovelytrue Mám to podobně, nepomohlo bohužel NIC. Když někdo napíše, že myje 2× týdně, protože se mu „strašně mastí“, tak se hystericky směju. Myju denně a už za 12 hodin mám kolem uší mastné pramínky bez ohledu na způsob mytí a druh použitého produktu. Ty knížecí rady o tom nemýt tak často mi taky nepomůžou, když chodím mezi lidi a nemohu si v práci dovolit mít místo vlasů mastnou helmu.
@Parninas Co je to za pěnový peeling s kys. salicylovou, google mi hází jen produkty na pleť (nebo je to produkt na pleť?)