Co vařit do práce manželce?

23
29.5.20 14:29

Co vařit do práce manželce?

Manželka je bohatá a ráda pracuje, takže já se starám doma o domácnost jako trvalý hodinový manžel a ona pracuje jako projektant dopravních staveb 10 hodin denně. Často nemá chudinka vůbec čas si na jídlo v práci zajít, natož si ho doma připravit. Já jsem sice dobrý opravář, ale špatný kuchař. Ale uvědomuji si, že by určitě byla ráda, kdyby ode mě dostávala nějaké to jídlo, nějaký ten oběd sebou do práce. Chtěl bych ji vařit něco lehkého, lehce stravitelného, přitom vydatného, ale nedráždivého - znáte to - pepř, sůl, paprika, smetana, vepřové maso, tuk, olej atd.
Maso bych rád použil nějaké rybí, případně krůtí nebo kuřecí. Ale ideálně, když tam maso nebude vůbec.
Nevěděla byste některá z Vás o nějakém receptu jídla, které se rychle připraví a přitom vyhovuje těm požadavkům výše?
Díky moc za každou radu

editace : doplňuji, sůl není problém, pepř už je pálivý tedy dráždivý, chilli je taky úlet. Různé brutální kombinace - žampiony + smetana + vepřové apod. prostě jsou zcela jistě dráždivé jídlo. Jako příklad jídla, které si představuji, uvedu - kuřecí rizoto, těstovinový salát, pokud vepřové, tak vepřové s dušenou mrkví a bramborem apod. Mohl bych vzít tyhle 3 jídla a točit je pořád dokola, ale popravdě, moc mě to neláká, viděl jsem tu nějaké nápady s tortillou, možná wrappem, trhaným kuřecím masem apod. Rozviňte to, prosím, více do detailu. Díky

Příspěvek upraven 29.05.20 v 16:13

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

6762
29.5.20 14:35

Zdar jak sviňa,
já manželce jídlo do práce chystám, protože mě to baví a ona je ráda.
Nejvděčnější jsou jídla jako kuřecí s kuskusem a zeleninou, club sandwich, zeleninový salát s lososem nebo tuňákem, těstoviny, těstovinový salát, maso s omáčkou a rýží, thajské nudle, smažená rýže, někdy kus dobrého pečiva a miska obložená sýrem a zeleninou, když má chuť, tak palačinky s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou apod. Vše jednoduché na přípravu, dobře přenositelné a po ohřátí poživatelné.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2746
29.5.20 14:37

Namaž jí chleba nebo padej na nějaké fórum kuchařinek. :lol: :lol: :lol:

Ale seš sympaťák. 8)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.5.20 14:45

@Premek_Orac to nevypadá zle
club sandwich, thajské nudle a smaženou rýži vůbec netuším jak to připravit

prostě nejsem kuchař, takže pokud nemám recept typu, vemte tohle a dejte to tamhle a pak to smíchejte a pak to vařte, tak jsem v háji

Umím uvařit tak maximálně kuřecí na kari, hovězí guláš, ale to jsou všechno dráždivá jídla a guláš se navíc dělá dlouho. Palačinky taky zvládnu, ale u toho rostu, kolik to zabere času a výsledek nic moc.

Líbí se mi ten těstovinový salát s tuňákem, kuřecí s kuskusem, zeleninový salát apod. Rád bych vařil trošku více s rybím filé, ale netuším, jak to trošku variovat, aby to nebylo pořád to samé. Prostě problém s kořením s recepty. Prosím, recepty.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.5.20 14:52

Ještě, prosím, Vás. Neodkazujte mně na portály s recepty, tam strávím x hodin a nikdy nic nevyberu. Knihy receptů, do nich jsem taky koukal, a možná, že jsem měl jen smůlu, ale bylo to strašně složité.

Já bych rád recept, kde mě i napíšete, co může vynechat a co jak alterovat. Většinou mě totiž od použití receptu odradí to, že něco s ingrediencí nemám a nevím, jestli to můžu vypustit, případně něčím nahradit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2746
29.5.20 14:55
@Zlomenina píše:
Ještě, prosím, Vás. Neodkazujte mně na portály s recepty, tam strávím x hodin a nikdy nic nevyberu. Knihy receptů, do nich jsem taky koukal, a možná, že jsem měl jen smůlu, ale bylo to strašně složité.Já bych rád recept, kde mě i napíšete, co může vynechat a co jak alterovat. Většinou mě totiž od použití receptu odradí to, že něco s ingrediencí nemám a nevím, jestli to můžu vypustit, případně něčím nahradit.

O tom je to vaření. Jestli to tak chceš dělat dlouhodobě, nauč se základy. Základní omáčky, jak se připravuje nějaké maso, jak připravit zeleninu, čím dochutit salát. Máš vyhráno a uvaříš v podstatě cokoli.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6762
29.5.20 14:57

@Zlomenina Hele, zrovna tyhle recepty fakt najdeš lehce a postup je jednoduchý.
Pokud má žena ráda sýr, tak je docela dobré jídlo quesadilla - koupíš tortillu, dáš do ní strouhaný sýr, kousky opečené slaniny nebo trhané kuřecí, omáčku dle chuti (já rád bbq), přehneš, zapečeš v panini grilu a pak jen před zabalením nechat vychladnout, ať nechytne vlhkost. K tomu je ideál listový salát s zamíchaný s trochou olivového oleje a kapkou citronu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.5.20 14:59

@Lexter mám problém s pamětí, v podstatě se nedokážu nic naučit, proto potřebuji recept, kde si přečtu a vařím. Věci, které jsem dělal před týdnem si už prostě nepamatuju.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5128
29.5.20 15:03

Já dělám lososa na pánvičce s brokolicí a kukuřicí. Jde k tomu jíst buď pečený brambor, nebo jen nějaké pečivo. Je to rychlé a snadné, to bys zvládl. Toho lososa vezmu filetu, ze které ostrým velkým nožem oškrabu maso od kůže. Prostě jako by na tatarák. Je to taková hmota - potrhané maso. Dám na hlubší pánvičku, podleju Olejem, mírně prosmažím, osolím. Mezitím si Nakrájím brokolici. Opravdu nakrájím, žádné růžičky neobírám. Cílem je co nejvíc to nasekat. Maso se mi mezitím trochu prosmaží, prsknu do toho tu brokolici, malou konzervu kukuřice, dochutím kořením - trochu kmínu, nějaké sušené bylinky, může být Kořenící směs na ryby. Podliješ lehce vodou, přiklopíš zešikma pokličkou a necháš tu vodu vydusit. Až je voda pryč, tak máš hotovo. Ten losos i brokolice je opravdu hned.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.5.20 15:07
@Premek_Orac píše:
@Zlomenina Hele, zrovna tyhle recepty fakt najdeš lehce a postup je jednoduchý.
Pokud má žena ráda sýr, tak je docela dobré jídlo quesadilla - koupíš tortillu, dáš do ní strouhaný sýr, kousky opečené slaniny nebo trhané kuřecí, omáčku dle chuti (já rád bbq), přehneš, zapečeš v panini grilu a pak jen před zabalením nechat vychladnout, ať nechytne vlhkost. K tomu je ideál listový salát s zamíchaný s trochou olivového oleje a kapkou citronu.

To vypadá lákavě, ale nemůžu najít srozumitelný a jednoduchý recept na trhané maso.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5860
29.5.20 15:08

Quinoa je dobrá se zeleninou, avokádem… vlastně asi co tě napadne.
Nebo dělám gnocchi: koupené na pánvi opeču, zaliju smetanou, přidám uzeného lososa (nebo vedle udělám čerstvého) a kopr. Smetana se zahustí sama.
nebo místo lososa a smetany rajčatová omáčka z pasírovaných rajčat, trošku česneku, cibule a parmazán.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2746
29.5.20 15:08
@Zlomenina píše:
@Lexter mám problém s pamětí, v podstatě se nedokážu nic naučit, proto potřebuji recept, kde si přečtu a vařím. Věci, které jsem dělal před týdnem si už prostě nepamatuju.

Tak já ti jeden dám, ju? Kuřecí prso s kůží s falešnou holandskou omáčkou a dušeným zelím

Půlku hlávkového zelí nakrájíme na nudličky a dáme dusit do hrnce s vodou tak aby byli ponořené. Osolíme a bohatě okmínujeme celým kmínem. Necháme dusit do měkka. Jakmile je měkké, zelí scedíme a necháme odkapat. Trvá to asi 20 minut.

Mezitím si dáme na rozpálenou pánev osolené, opepřené (já mám rád rozmarýn) kuřecí prso s kůží směrem dolů. Necháme kůži zatáhnout a snížíme teplotu. Smažíme asi 3-4 minuty do zlatova kůže. Prso obrátíme a opakujeme. Hotové maso odložíme na dřevený povrch aby se odleželo.

Prso se dělá prvně na kůži proto aby se rozpustil podkožní tuk a při obrácení se vpil do masa.

Mezitím si připravíme omáčku. Rozpustíme 100g másla v parní lázni. Po rozpuštění přidáme sůl, pepř a rozmícháme. Jakmile se to spojí, přidáš dva žloutky a silně mícháš, dokud omáčka nezhoustne. Můžeš si pomoci smetanou nebo i mlékem. Přidáš lžíci hořčice pro chuť.

Odkapané zelí smícháš s omáčkou tak aby neodkapávala. Vyrovnáš na talíř do mírného kopečku a položíš na to opečené prso.

Nakrájej si bílou bagetu na kolečka a osmahni na suché pánvi. Podávej ji jako přílohu k zakousnutí a aby měla paní čím vytřít talíř.

Je to naprostý základ mého receptu, ale kurva, chutná skvěle.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.5.20 15:16
@Lexter píše:
Tak já ti jeden dám, ju? Kuřecí prso s kůží s falešnou holandskou omáčkou a dušeným zelím

Půlku hlávkového zelí nakrájíme na nudličky a dáme dusit do hrnce s vodou tak aby byli ponořené. Osolíme a bohatě okmínujeme celým kmínem. Necháme dusit do měkka. Jakmile je měkké, zelí scedíme a necháme odkapat. Trvá to asi 20 minut.

Mezitím si dáme na rozpálenou pánev osolené, opepřené (já mám rád rozmarýn) kuřecí prso s kůží směrem dolů. Necháme kůži zatáhnout a snížíme teplotu. Smažíme asi 3-4 minuty do zlatova kůže. Prso obrátíme a opakujeme. Hotové maso odložíme na dřevený povrch aby se odleželo.

Prso se dělá prvně na kůži proto aby se rozpustil podkožní tuk a při obrácení se vpil do masa.

Mezitím si připravíme omáčku. Rozpustíme 100g másla v parní lázni. Po rozpuštění přidáme sůl, pepř a rozmícháme. Jakmile se to spojí, přidáš dva žloutky a silně mícháš, dokud omáčka nezhoustne. Můžeš si pomoci smetanou. Přidáš lžíci hořčice pro chuť.

Odkapané zelí smícháš s omáčkou tak aby neodkapávala. Vyrovnáš na talíř do mírného kopečku a položíš na to opečené prso.

Je to naprostý základ mého receptu, ale kurva, chutná skvěle.

Na první pohled, to vypadá na rychlý běh na wc - smetana, zelí, hořčice, máslo. Na začátku jsem psal, že nechci dráždivé, tady to je snad naprostý opak. No, tak kurva drát, ale zkusím to použít, až přijde neoblíbená návštěva.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1502
29.5.20 15:18

Ja jsem se ted spousty receptu naucila na youtube. Vetsinou najdes, co potrebujes. Je tam spousta videi a behem trech minut vidis nazorne cely postup jidla. Co nam potom zvlast chutnalo jsem si zapsala do sve kuchařky, kterou pouzivam( taky si nepamatuju za měsíc, jak se co delalo). Staci potom koukout.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2746
29.5.20 15:18
@Zlomenina píše:
Na první pohled, to vypadá na rychlý běh na wc - smetana, zelí, hořčice, máslo. Na začátku jsem psal, že nechci dráždivé, tady to je snad naprostý opak. No, tak kurva drát, ale zkusím to použít, až přijde neoblíbená návštěva.

Tak si polib p…l chlape. :lol: Nikdy se po tom nikomu nic nestalo. Maximálně se oblizovali.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama