Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak na salát pro 40 lidí kdo by se s těma bramborama škrabal ale skupina má být namíchaná od těch 14 do 25 roků
Co špagety, těstoviny s mletým masem ala boloňské? ![]()
Jestli bude teplo, guláš může zkysnout, tak jako další omáčky…
Já bych taky dala guláš, je to klasika a hlavně dá se to ohřívat.
Ja bych si objednala sele i s chlapem, ktery by ho zajistil a privezl si i potrebne nacini a komplet se postaral o jeho opeceni ![]()
takhle to kamarad dela uz nekolik let ![]()
Premyslim, kde bych si pujcila hrnec na gulas pro 40 lidi
asi ve skolni jidelne ![]()
@blecha72 píše:
bramboráky- nové brambory se škrábat nemusí.
Ale strouhat jo
Do toho bych teda taky nesla ani omylem.
Normálně bych upekla několik druhů masa s různýma příchutěma (kuřecí paličky, kotlety, krkovice, hovězí, žebírka, prostě co bude). Vše vcelku, jen okořenit (nebo marinovat) a dát do trouby, je s tím málo práce a vypadá to efektně, každý si vybere. K tomu pečivo a nějaký dressing třeba Tzatziky, nebo tak něco. Zeleninu jen tak nakrájet na mísy a je to, každý si dá co chce. Guláš je celkem nuda.
@obrazek píše:
Premyslim, kde bych si pujcila hrnec na gulas pro 40 lidiasi ve skolni jidelne
My jsme ódkoupili ze skolni jidelny
. Akorat teda v nem delame na zahrade na ohni, nebo kamenu pac na sporak to nepasuje
Tak spis zalezi kde to bude zkl. varit.
@evill píše:
Ale strouhat joDo toho bych teda taky nesla ani omylem.
Na strouhání mám stroj, ale kdo by to smažil?
Třeba 160-200 bramboráků ![]()
Guláš mě napadl taky jako první. Nebo třeba koupit 40 kuřecích čtvrtek a normálně upéct
Ale to zas by se muselo dělat těsně před, to ohřívané není dobré. Nebo chilli con carne (dělávám to nepálivé). Dal by se i těstovinový salát… Ale guláš mi přijde jako takové jistota.
@evill píše:
Ale strouhat joDo toho bych teda taky nesla ani omylem.
U nás strouhá robot, bramboráky dělám na velké akci běžně z 10 kg.
Edit: smažíme venku na mramorové desce.
Když nad tím tak přemýšlím, tak uvařit pro 40 lidí nebude žádná rychlovka. Takže i já se přikláním k tomu guláši.. ![]()
Jo a ty si z kraje znas to tu, tk v Drzkove nebo v Kasave dela chlap grilovane kolena. Ted presne nevim cenu, ale da to do boxu kolik si objednas a je po starostech mje ogrilovane, nachystane a chutna jak od Johana jen cena byla nizsi.
Jsme to meli loni s tama pro 20 lidi.
Jestli umis dobrý guláš, tak hlasuju pro něj. Obložené mísy bych nedelala, tchán si je prosadil na naši svatbu, říkala jsem, ze vsichni budou jist guláš a na mísy se vyprdnou a taky ze jo. Guláš byl zlatým hřeben naší svatby. Jedli ho mládí i staří a všichni s chuti.
K tomu gulasi bych nabídla knedlík, těstoviny a dobrý čerstvý chleba. A dekuju, ze mi delas chutě.
![]()