Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@blecha72 píše:
U nás strouhá robot, bramboráky dělám na velké akci běžně z 10 kg.Edit: smažíme venku na mramorové desce.
A jak mate velkou tu desku? Nam by se tam vlezli max tri bramboraky, pri mnozstvi jake uvadi angua, si to nedokazu ptedstavit. Staci mi grilovani zeleniny, masa, hub a volskych ok pro deset lidi, kdybych mela smazit bramboraky pro olik lidi tak se asi zvencnu. Strojek na strouhani nemam, dik za tip.
Nejak si stejne nedovedu predstavit, ze vsichni z radosti zacnou tlacit bmboraky, tak jak to je vetsinou u gulase, ze je jakykoliv hrnec maly.
Ale treba jo…
A nejvic u nas vzdy jede gulas jen s cerstvym chlebem.
@evill Moje akce: hovězí guláš s chlebem, květákové placičky, samo zelenina, jednohubky… Večer k ohni bramboráky, špekáčky. Ale je fakt, že vítaná je kytara, ne smoking ![]()
@blecha72 píše:
@evill Moje akce: hovězí guláš s chlebem, květákové placičky, samo zelenina, jednohubky… Večer k ohni bramboráky, špekáčky. Ale je fakt, že vítaná je kytara, ne smoking
A jak mas velkou tu desku? Jak dlouho bys delala tech 200 bramboraku?
(Tak to my toho mame na oslavach taky hodne, hlavne pokud jde o svatebni slavu, ci neco podobneho, ale vetsinou prilozi kazdy ruku k dilu. Tj. nedelam pro 40 lidi vsechno sama
)
A na kytaru umime hrat i ve smokingu, protoze ten je prave na svatbach docela rozsiren ![]()
@evill píše:
A jak mas velkou tu desku? Jak dlouho bys delala tech 200 bramboraku?(Tak to my toho mame na oslavach taky hodne, hlavne pokud jde o svatebni slavu, ci neco podobneho, ale vetsinou prilozi kazdy ruku k dilu. Tj. nedelam pro 40 lidi vsechno sama)
A na kytaru umime hrat i ve smokingu, protoze ten je prave na svatbach docela rozsiren
Deska není moc velká, nrmboráky děláme po jednom. Nejdřív se po nich rychle zapráší, po čase se začnou kupit na talíři. Je fakt, že to k nim chce nějakou obětavou duši. ![]()
Já se přimlouvám za guláš nebo kaťák:) Udělat bramboráky pro čtyřicet lidí mi přijde hrozně náročné tipuju tak 10 hodin, nebo jsem asi úplně neschopná:D
@klara.snokhausova píše:
Já se přimlouvám za guláš nebo kaťák:) Udělat bramboráky pro čtyřicet lidí mi přijde hrozně náročné tipuju tak 10 hodin, nebo jsem asi úplně neschopná:D
V klidu tak neschopna nebudes. Ja delam taky bramboraky pro ctyri hodinu, takze bych na tom byla casove uplne stejne 40 lidi, deset hodin ![]()
Ja si vubec neumim predstavit delat gulas pro 40 lidi
delala jsme nejvic tusim ze 4 kil masa ve svym nejvetsim hrnci, a neslo mi to ani poradne otocit ![]()
@evill Ze stejných výpočtů sem vycházela i já
Mimo jiné bych si při takovém počtu asi taky ustrouhala minimálně po článku na každém prstu:)
My dělali na taťkovu oslavu na oběd bramborový salát s řízkem a na večeři guláš s knedlíkem (knedlíky nebyly domácí)
Taky bych udělala guláš (teda čistě teoreticky, prakticky bych se do toho pro víc než 20 osob nepustila
)
@Angua píše:
No jo, ale než to nachytá pro tolik lidí…
Budou chytat všichni, aspoň nebude váznout zábava, né? ![]()
@Angua
Né, „jen“ obyčejný segedínský nebo vepřový…na takové exotické experimenty jsem holt staromódní ![]()
@Ukulina píše:
Budou chytat všichni, aspoň nebude váznout zábava, né?
To je fakt, aspoň jim při sběru vytráví ![]()