Co vaše babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
169
29.6.14 09:23

@kubykula psala jsem snad něco o pribiňáku? 8o naše babička nacpala tříletému dítěti tvrdý bonbon - dusil se a následně pozvracel… dobře věděla, že mu to nemá dávat… tak prosím nepřekrucujte moje slova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
29.6.14 09:24
@Angua píše:
Jenže někteří mají těch základních přání tolik, že by se z toho jeden pos… :lol:

jen jsem reagovala na to že babička může COKOLIV, nejsem žádný extremista 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.6.14 09:27

Jinak našim samozřejmě platím všecko, co po nich chci koupit, někdy to nechcou, když jde o nějakou malou částku (třeba za mléko), stejně to je i naopak, nedávno nám děda přivezl oběd, když jsem byla po operaci (koupený v jídlonosiči), taky nic nechtěl - ale nenapadlo by mě to vyžadovat… Na druhou stranu chápu, že když jedna strana nekoupí dítěti nikdy nic, tak to asi zamrzí - povinnost nepovinnost.

Jinak já to opravdu neřeším, co dělají a jedí děti u babičky, kdy je dává spát apod. - jejich boj :nevim: Vadilo by mi, kdyby je tahali po zahulených výčepech a dávali jim sladké vyloženě místo jídla nebo tak něco. Možná ve velkém nějaké „jedovaté“ limonády apod., u starších třeba pravidelně alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
29.6.14 09:28

@čezka nepsala, ale přijde mi to stejný.
Není lepší předat dítě a nestarat se?
Ono i s tím dušením si poradí, a je poucena pro příště.
Jen mi přijde, ze spousta rodičů místo aby byli rádi, že se babičky postarají a hlídají, předají dítě s manuálem a úkoly co babi smí a nesmí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.6.14 09:29
@čezka píše:
@kubykula psala jsem snad něco o pribiňáku? 8o naše babička nacpala tříletému dítěti tvrdý bonbon - dusil se a následně pozvracel… dobře věděla, že mu to nemá dávat… tak prosím nepřekrucujte moje slova…

A dala mu ho pak ještě někdy? Někteří lidi potřebují holt vidět na vlastní oči :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
29.6.14 09:29
@kubykula píše:
To je jako bych přijela pro děti po hlídání babičkou a začala se vyptavat co jedli. Babička ty děti nezabije :-)

Přesně tak, nejsme bezmozci, ale normálně myslící, stejně, jako ti mladí. No a když se zadaří něco, co by podle rodičů nemělo, svět se nezboří. Mě seřval syn jen jednou a to protože vnuk měl bobek s příměsí písku. No jo no, hrál si a ochutnal. Svetě div se, kluk to přežil ve zdraví. Chápu, že každá máma chce pro dítě to nejlepší, jen je otázka, jestli tomu tak opravdu je.Taky studuji na obalech éčka, snažím se dochucovadla s glukamáty nahrazovat, ale holt někdy ten pokrm bez nich nemá chuť. Už holt něco pamatuji a vím, že jednou se říkalo, jezte kuřata, pak najednou nejezte. Pijte mléko, nepijte a tak bych mohla pokračovat. Když to napíšu úplně blbě. Děti jsme vychovaly, jídlem nezabily tak o co goo.

• Citovat
  • Upravit
5345
29.6.14 09:35

@bamba super :palec:
Já prostě predam děti, libam pomalu máme ruce, že mi je pohlida a fakt neresim, co budou jist, dělat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
29.6.14 09:37

@lleennttiillkkaa Jednou jsem půjčila dceru kamarádce(už měla 2 děti). Dlouho nejela, já nepříčetná, že už měla jíst, spát, bude pročůraná(bylo to v zimě)Kámoška dorazila, dcera spala ještě dost dlouho v kočáře. K obědu dcera dostala banán, prý ji to pro jednou nezabije. Ještě větší zděšení jsem zažila, když jsem dceru rozbalila. Neměla plínu(oblékala si ji kamarádka).Výsledek? Dcera nebyla počůraná a od toho dne bez plíny i na noc. Měla 16 měsíců.

Příspěvek upraven 29.06.14 v 09:38

• Citovat
  • Upravit
50725
29.6.14 09:37

@bamba se vnouček aspoň pročistil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
29.6.14 09:39
@Angua píše:
@bamba se vnouček aspoň pročistil :mrgreen:

No :mrgreen:,ale syn řval jak sběsilej. Beztak už mu to k ničemu nepomohlo :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
21613
29.6.14 09:40

@Kry5t0fek fakt to moc resis;) syn mi jednou ozuzlal kolečko od kočárků. Proti tomu je psi hracka pohoda. A pokud jde o placeni, tak kdykoliv mi rodiče nebo tchyně něco koupi, automaticky nabízím zaplaceni. To, ze oni nechtějí je jiná kapitola, tak to alespoň kompenzuji jinými nákupy. Stejně tak dávám děti na hlídáni k babičkám s penězi na jejich potřeby, protože jsou schopni táhnout kazdy den babicku do hrackarny… A s manželem jsme Radi, ze máme o prázdninách hlídáni a nechceme, aby se babičky finančně zruinovaly. Asi by to chtělo si v klidu říct, co je pro tebe nej zásadnější priorita a na te trvat. Maminka to určitě pochopí. A nad ostatním mávni rukou. Jinak chápu, ze je to těžké, když je pece a zájem ze strany prarodicu tak rozdílný. Ale nic moc s tím nenaděláš. Fak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.6.14 10:05
@bamba píše:
No :mrgreen:,ale syn řval jak sběsilej. Beztak už mu to k ničemu nepomohlo :mrgreen:.

Tak kdyby snědlo kočičí ho*no nebo něco jedovatého, tak bych byla taky asi naštvaná, že babi nedala pozor, ale písek moc nechápu :nevim: To neuhlídá nikdo, pokud dítko nesedí jak z cukru na rantlíku pískoviště :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
29.6.14 10:16
@Ter85 píše:
Babicky nemusi nic, chapes to? Nemusi hlidat, nemusi te poslouchat, nemusi vnoucatum nic kupovat. Nemaji zadne povinnosti. Babicky jsou na rozmazlovani, ne na vychovavani. Pokud je vnouce u babicky, at si tam delaji co chteji a jedi si tam co chteji. Na vychovu maji deti rodice, ty si to doma rid, jak chces, ale u babicky a dedecka je to v jejich rezii.
Jsi nespokojena, ze ti prarodice hlidaji a CHTEJI hlidat, co na to rict? :roll:

Ano nelíbí se mi že dává dítěti psí hračky a taky třeba to že chce 9ti měsíčními mimču dávat výpečky a to proto, že já pak s ním budu třeba v noci vzhůru až ho bude bolet z toho bříško…
A zpět k těm financím, psala jsem že dotovat od nich nechci ale já sama nechci po všech vždy vše platit, přijde mi normální kort v rodině že jednou něco koupím já pak zase oni, beru to takhle ale handrkovat se s rodinou o každou korunu mi přijde přehnané ale toto je o názoru tak se prosím zdržte příspěvků tipu že se chci nechat financovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
29.6.14 10:24
@Angua píše:
A dala mu ho pak ještě někdy? Někteří lidi potřebují holt vidět na vlastní oči :roll: :lol:

Ano, dala, ale on ho už nechtěl, asi je chytřejší než babička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
29.6.14 10:33

Mám mamku i tchýni..ale nazvat je babičkami v souvislosti s hlídáním nemůžu..nikdy mi neasistovaly, nepomáhaly..moje mamka hlídá občas, přesněji jednou za měsíc staršího, vezme si ho na noc a to jsem si musela vydupat, ne proto, abych měla klid, ale proto, aby byl kluk také s někým jiným, než se mnou. Mladšího nehlídal nikdy nikdo, kromě tatínka :) ke tchýni jezdím jednou za 14 dní na návštěvu s klukama, aby je taky vůbec viděla..sama nepřijede :roll: a jako bonus když jsem požádala mou mamku, aby mi pohlídala na 2 hodiny mladšího, že si potřebuju něco vyřídit na úřadech prohlásila, že až ONA bude chtít, tak mi ho pohlídá..nééé že si já rozhodnu kdy to bude..tak už jí nežádám..čekám až ONA bude chtít :mrgreen: :mrgreen: ale jinak jí mám ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová