Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kry5t0fek píše:
Ano nelíbí se mi že dává dítěti psí hračky a taky třeba to že chce 9ti měsíčními mimču dávat výpečky a to proto, že já pak s ním budu třeba v noci vzhůru až ho bude bolet z toho bříško…
A zpět k těm financím, psala jsem že dotovat od nich nechci ale já sama nechci po všech vždy vše platit, přijde mi normální kort v rodině že jednou něco koupím já pak zase oni, beru to takhle ale handrkovat se s rodinou o každou korunu mi přijde přehnané ale toto je o názoru tak se prosím zdržte příspěvků tipu že se chci nechat financovat…
On ho nezabije ani ten vypecek pro jednou a jestli by ho z toho bolelo brisko, je otazka, deti snedi horsi veci a brisko je neboli, pak jim da clovek mikroskopicky mnozstvi kvetaku a prorvou dve noci.
V noci budes muset byt vzhuru jeste mockrat a rozhodne ne kvuli vypeckum
Moc to resis, moc to vsechno hrotis. Jestli ti vadi vsechno a potrebujes mit nad svym ditetem tak velkou a nepretrzitou kontrolu, tak ho nikomu nedavej do ruky, nedavej ho nikomu hlidat a navstevy u prarodicu jen pod dozorem. Jina rada na to asi neni, nicmene casem hlidani budes potrebovat, dite na prarodice nebude zvykly a bude se te drzet u nohy, pak budes zase zakladat diskuze, co mas delat, ze je dite na tebe upnute a ty nemuzes vystrcit paty ven ![]()
Budes si muset rozmyslet, zda tvoje dite prarodice potrebuje, zda ty potrebujes nebo budes potrebovat jejich pomoc a podle toho se zaridit. Je to o kompromisu-kdyz hlidaji a pomahaji, tak jsem rada a tise soupu nohama, protoze jejich pomoc potrebuji. a jsem za ni rada. Doma ale budou deti poslouchat a dodrzovat zavedena pravidla. Jako mala jsem odchazela z domova, kdyz jsem mela pocit, ze maji rodice prehnane naroky (uklid, myti atd), vzdy jsem chtela k babicce, tam se nic takovyho nemuselo
A moje dcerka je to samy, jakmile je zhrzena a znechucena naroky rodicu, okamzite vola po babicce a dedeckovi, tam jsou na ni hodni a neotravuji jako rodice. Je to normalni a podle me by clovek mel byt stastny, ze dite takove prarodice ma. Bohuzel, je spousta deti, co takove stesti nema. ![]()
My zase nejsme až tak benevolentní, u nás se musí poslouchat a i tak k nám děti rádi jezdí. Bydlíme na vesnici, sotva děti otevřou oči, chtějí ven. Já k babičkám nejezdila, jedna chtěla jenom starší segru a druhá bydlela hodně daleko. Já prostě vnoučatům chci dopřát ty super zážitky u prarodičů.
@Ter85
Já jim ho budu dávat hlídat i na noc ale až bude větší a nebude se v noci budit, nebudu muset řešit mmléko apod., jelikož mu rostou zoubky tak se často budí v noci s pláčem a nechce ani tátu asi jako každě ani néé roční dítě chce mámu…
My hlídali asi tak od roku a nebyl problém, když plakali.Ono i to dítě si uvědomí, že když tu není maminka, vystačí si s babičkou, u nás i hodně často s dědečkem.
@Kry5t0fek píše:
S těma financema to nemyslim tak, že chci aby mě naši dotovali, mrzí mě že jsem jejich dcera a chtějí ode mně vše zaplatit i 100,– částky a malýmu nekoupili takřka nic a najednu stranu jsem taky ráda, pač bych to měla fůrt na talíři… Tak partner ten neřekne nic, nechává toto na mě s mýma rodičema… A to že máma nebude respektovat co jí řeknu ohledně malýho mě štve nejvíc, ona ví prostě nejlíp co má dělat a nebere to že já už jsem taky matka a na noc ho chce každý víkend ale já nevidím důvod, my to nepotřebujem, malý spí špatně mimo domov, rostou mu zoubky a naši se akorát přestěhovali, takže to tam ani moc ješte nezná a tak. Myslím si že když já ani partner to nechceme tak to ani nemusíme odůvodňovat ne
nedocitam, skoncila jasem na 3. strane a zrejme pujdu proti proudu. Tve pocity dokonale chapu a vim, ze neocekavas, ze te vasi budou dotovat. Je to jine, ale nevysvetlis to nikomu, kdo to nezna. Mam to stejne. Mne se nosi i uctenka na 8 rohliku. Naposled jsem uz nevydrzela to zaplatit bez kecu (vzdy mam pripravene penize, pokud pozadam o nakup nejake drobnosti) a rekla jsem, ze vim, kolik stoji rohliky a nepredpokladam, ze by me chtela okrast…
Oproti tomu obedy u tchanu, kde maly ma i pripravenou sklenicku, pokud se vari neco, co by mohl odmlitnout… a nikdo mi ji neuctuje. Ja tam zas privezu par sklenicek navic a musim je tam nenapadne s nejakou vymluvou ponechat… Malymu vzdy privezou aspon banan nebo piti… Take se snazim tam vzdy nechat nejake ovoce, prestoze je mi to tlaceno zpatky. Natankovat jsme jim museli velkym obelstenim.
Moje mami je v mnohem lepsi financni situaci a ma jen me. Tchani maji 2 deti a 4 vnoucata… Neocekavam zadnou automatiku na zadne strane, neocekavam vlastne nic, jsem jen „nestranny pozorovatel vztahu k detem“ a misty me to hodne mrzi.
@AniNevim
Jsem ráda, že aspoň někdo pochopil jak jsem to myslela
, našim není ani 50 a tchánovci jsou oba v důchodu a mají už 2 vnoučata a vždy když k nám jedou tak přivezou něco malému, mamince a taťkovi
je to taková milá pozornost od nich a nám to zároveň pomůže, pač převážně vozí pleny
… mě hodně mrzí jak se vše změnilo, nemůžu s mámou nic řešit, malý totiž může vše a mě na vše řekne ale prosim tě apod…
@Kry5t0fek kazdy mi rekne: „Ber ji takovou, jaka je“… No ale ja si dost dobre pamatuji vztah moji babicky k ni. Proto nevim, kde takovy vzorec videla. Neni to zdaleka jen o tech parkorunach…
@Kry5t0fek Víš,jenže každý to má nastavený jinak a jestli prostě rodiče tím, že máš už svou rodinu, došli k závěru, že finance jsou už jen na vás. nemá cenu to řešit.
@bamba opravdu to neni o financich. Ty drobnosti jakoby vypovidaly o povaze… Nevim, tezko se to popisuje slovy. Ja u sve matky dostanu kafe jednou za rok. Jindy mi ho ne jen, ze neudela, ale ani nenabidne. Ba ani vodu, kam se hrabe kafe.
@bamba @AniNevim
Přesně jak pišete je toho víc a v podstatě drobnosti, které jsem začla vnímat až teď a taky když jsem poznala jak to chodí v jiných rodinách
… u nás jsem vše dělala doma já, pochvala žádna nic ba naopak vše bylo ještě špatně ![]()
@Kry5t0fek píše:
@bamba @AniNevim
Přesně jak pišete je toho víc a v podstatě drobnosti, které jsem začla vnímat až teď a taky když jsem poznala jak to chodí v jiných rodinách… u nás jsem vše dělala doma já, pochvala žádna nic ba naopak vše bylo ještě špatně
Njn, někde to tak chodí a je mi to líto. Taky jsem doma musela dělat všechno jen já a segra byla ta suprová. Co už.
@Kry5t0fek píše:
S těma financema to nemyslim tak, že chci aby mě naši dotovali, mrzí mě že jsem jejich dcera a chtějí ode mně vše zaplatit i 100,– částky a malýmu nekoupili takřka nic a najednu stranu jsem taky ráda, pač bych to měla fůrt na talíři… Tak partner ten neřekne nic, nechává toto na mě s mýma rodičema… A to že máma nebude respektovat co jí řeknu ohledně malýho mě štve nejvíc, ona ví prostě nejlíp co má dělat a nebere to že já už jsem taky matka a na noc ho chce každý víkend ale já nevidím důvod, my to nepotřebujem, malý spí špatně mimo domov, rostou mu zoubky a naši se akorát přestěhovali, takže to tam ani moc ješte nezná a tak. Myslím si že když já ani partner to nechceme tak to ani nemusíme odůvodňovat ne
Chápu jak to myslíš s těmi penězi. Tohle u nás naštěstí nemáme. Měli jsme ale stejné nebo podobné problémy s mámou. Velice těžko a někdy vůbec si nenechala říct co je třeba okolo dítěte. Ona ví vše líp a tím to končilo, dál neposlouchala. Čím víc jsem se snažila, aby pochopila proč to tak chci, tak tím to bylo horší. Někdy už mi dělala věci natruc např. dítě bylo po zápalu plic, já musela k doktorovi, bylo domluveno, že bude malou hlídat doma. Dopoledne jsem jí ještě volala, že ať jsou opravdu doma, že je venku ošklivo. Vše mi odkývala. Přišla hlídat, já už v autě připravená odjet a máma prohlásila, že bere dceru ven. Říkám ne, je pár dnů po nemoci, dopoledne jsem ti kvůli tomu volala. Máma odvětí, že se už domluvila s tátou a ven půjdou. Tak já zase ven z auta a vysvětluji proč ne. Nakonec zůstaly doma, máma naštvaná, já vystresovaná.
Moje zkušenost - pokud cokoli nechceš, tak to nedělej a nenech se tlačit ke zdi.
Promiň anonym. Prosím o jeho zachování, chodí sem známé a nechci s nimi řešit naši domácí situaci. Díky
Tož respektovat dohody by se měly, ale někdy holt trošinku bobánky rozmazlím.
Však od toho babičky jsou
ale všeho s mírou, takže i já musím začít míň řešit a odpoutat se od něj trošku, do těch jeho 9ti měsíců naši bydleli mimo a nehlídali, tak jsem se naučila vystačit si vždy sama a teď nevím co dělat když tam najednou není
já si mateřskou fakt užívám a od pár matek jsem slyšela že ty si jí neužívaj ale přežívaj do určitého věku dítěte
což já říct nemohu ![]()
@blecha72 píše:
Nic vám kupovat nemusí. Dítě je asi malé, když mu rostou zuby. Tak jej prostě na noc nikam nedávejte. A prosím, už nepište fůrt.
Nemusí nic kupovat, jen prostě srovnávám
a mohu se zeptat kde používám slovo fůrt, nějak jsem si toho nevšimla ![]()