Co Vašemu dítěti ve školce přijde vhod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
22.5.12 11:43

Možná by nebylo na škodu,kdyby uměly i esparanto :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.12 11:43

@martina.se No…muj druhak si jeste tkanicky nezavaze…vsechno ma na suchac :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 11:44

@asha Jé, tohle zkusim navrhnout synovi, abych ho nemusela vozit :mrgreen: a jemu by to určo i vyhovovalo, mít řidičák :lol: Jinak s tkaničkama jsme na tom stejně. Neumí, nejde mu to, nebaví ho to trénovat. Taky máme doteď sucháče.. s extrémním sebezapřením udělá jeden uzel, ale o tkaničce si můžu nechat zdát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
22.5.12 11:48

až na ten poslední bod a chápání pojmu jeden metr atd. to náš mladej uměl. Ale zase si neuměl říct včas na malou, obout boty, zapnout knoflík a pižlat příborem.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 11:49

@dalimil :mrgreen: taky varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.5.12 11:50

:lol: :lol: :lol: To tak možná přijde vhod dětem do první třídy, ne? :lol: :lol: :lol:
U nás děti před školkou musí umět smrkat (kapesník drží dospělý/učitelka), pít samostatně z hrnečku, jíst samostatně lžící/vidličkou, samozřejmě wc (zadek utře učitelka), no a mělo by dítě být zvyklé na krátkou chůzi. Toť vše.
Edit.: Jo a ještě obléci se s pomocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 11:53

Ale zase na druhou stranu, jak to tak čtu, tak by to nebylo marné, když s nástupem do školky zvládne tohle, tak ve 4řech může jít rovnou do školy a ušetří čas :mrgreen: není nad propagační letáky, fakt jsem se nasmála, když si vzpomenu, jak jsme u některých věcí bojovali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.12 11:57

@martina.se Zrovna si rikam, ze umet tohle vsechno moje deti, tak se s nejakou skolkou vubec nezabyvam…ztrata casu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
@denvoj píše:
Hezké skoro poledne, :mavam:

dnes mi přišel email od Nivea - Průvodce prvnímy roky děťátka, týkající se přípravy do mateřské školy. Jsem z toho docela v šoku, co vše by mělo dítko umět a znát.(podle nich) Naše malá začíná konečně pořádně mluvit, takže mi ty požadavky přijdou jako sci-fi :-D
Prosím, uklidněte mě, že nemáte všechny doma malého génia :mrgreen: A naše malá nebude ve školce za „blbánka“ :oops:
Berte tuto diskuzi spíše pro pobavení, já se tím netrápím, jen mě to překvapilo a trochu pobavilo :kytka:
Hezký den a školce ZDAR :pankac:

Co Vašemu dítěti ve školce přijde vhod: • znát písmena abecedy (samozřejmě že pouze velká a tiskací) a rozpoznat zvuky, které jim odpovídají, • správně držet tužku a používat nůžky, • napsat své jméno, nebo alespoň jeho první písmeno, • rozpoznat základní tvary, • počítat od jedné do deseti a jednotlivá čísla identifikovat, • počítat předměty (kostky, pastelky) a chápat, že se čísla používají pro měření věcí (např. jeden metr vysoký, tři hrnky čaje apod.) • rozeznat většinu barev, • rozumět a rozpoznat podobnosti a rozdíly (například při porovnávání obrázků nebo písmen), • uvědomit si, že příběh má začátek, prostředek a konec.

Příspěvek upraven 22.05.12 v 11:34

Klíííd, to je tak pro konec předškolní třídy. Pokud ne, mám doma malé retardy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594

Holky to je asi blbě napsané 8) , možná překlad z mateřských stránek oid někud z USA, kde je to se školou a školkou zcela jiné. TOHLE by mělo dítě umět když jde do 1 třídy, je absolutní nesmysl, aby 3 leté, někdy i 5ti leté umělo počítat, podepsat se…při nástupu do ZŠ ano, ale tyto věci se děti právě učí až ve školce, proto do ní taky chodí. To je demence, opravdu…chtěla bych vidět 3 leté dítě pisatele, jak podává mamince 3 kostičky, pak se podepíše každé písmeno jinou barvou, kterou pojmenuje a završí to tím, že ti řekne, že má jeden metr a deset cenťáků :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.12 11:58

@Lesina Ja myslim, ze to tady vsichni chapem, ale docela to pobavilo :mrgreen: Tak ale vhod by to prislo…treba mne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.5.12 12:04
@Kalla1412 píše: …chtěla bych vidět 3 leté dítě pisatele, jak podává mamince 3 kostičky, pak se podepíše každé písmeno jinou barvou, kterou pojmenuje a završí to tím, že ti řekne, že má jeden metr a deset cenťáků :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To je krásná představa :lol: :lol: :lol:
Ale co s takovýmhle géniem ve škole? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.5.12 12:06

Tak to co pises, to je snad pri nastupu do skoly ne? :lol:
Myslim, ze do skolky ti staci, aby bylo dite bez plen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.5.12 12:06

Možná základní barvy by dítě poznat mohlo, napočítat do deseti, napsat počáteční písmeno svého jména. To by bylo reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.5.12 12:11

Jako napocitat do deseti zvladne asi vetsina deti pri nastupu do skolky… nicmene tohle se u nich vyzaduje a uci se prave v prvni tride prvni pulrok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin