Co Vašemu dítěti ve školce přijde vhod?

1387
22.5.12 11:27

"Co Vašemu dítěti ve školce přijde vhod?"

Hezké skoro poledne, :mavam:

dnes mi přišel email od Nivea - Průvodce prvnímy roky děťátka, týkající se přípravy do mateřské školy. Jsem z toho docela v šoku, co vše by mělo dítko umět a znát.(podle nich) Naše malá začíná konečně pořádně mluvit, takže mi ty požadavky přijdou jako sci-fi :-D
Prosím, uklidněte mě, že nemáte všechny doma malého génia :mrgreen: A naše malá nebude ve školce za „blbánka“ :oops:
Berte tuto diskuzi spíše pro pobavení, já se tím netrápím, jen mě to překvapilo a trochu pobavilo :kytka:
Hezký den a školce ZDAR :pankac:

Co Vašemu dítěti ve školce přijde vhod: • znát písmena abecedy (samozřejmě že pouze velká a tiskací) a rozpoznat zvuky, které jim odpovídají, • správně držet tužku a používat nůžky, • napsat své jméno, nebo alespoň jeho první písmeno, • rozpoznat základní tvary, • počítat od jedné do deseti a jednotlivá čísla identifikovat, • počítat předměty (kostky, pastelky) a chápat, že se čísla používají pro měření věcí (např. jeden metr vysoký, tři hrnky čaje apod.) • rozeznat většinu barev, • rozumět a rozpoznat podobnosti a rozdíly (například při porovnávání obrázků nebo písmen), • uvědomit si, že příběh má začátek, prostředek a konec.

Příspěvek upraven 22.05.12 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3641
22.5.12 11:32

A co tam bylo napsáno, že má dítě umět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 11:34

Jéje, mladej do školky nastupoval s tim, že si jakž takž dokázal zvládnout wc (děsné odnaučení plíny), jakž takž se oblékl :mrgreen: Jediné, co mu dobře jelo, byla vyřídilka, ale to je tak vše. V jídle se nimral, stranil se kolektivu a pod. Po třech letech ve školce nestačím zírat, jak mu kolektiv pomohl v mnoha věcech.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1387
22.5.12 11:35

Pardon, já jsem to tam zapomněla vložit :oops:
Ale už jsem to opravila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 11:37

@denvoj No twl.. to si dělají srandu, ne… kde to proboha vyšťourali? U nás byla klasika, zvládnout sebeobsluhu, co se týče wc, zvládnout se obléknout, svléknout. když tohle čtu, tak spousta věcí je pro předškoláky.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
22.5.12 11:39

Ha ha,tak to me pobavilo… :D zase nejaky jejich slavny tabulky..neverim,ze kazde dite,kdyz nastupuje do skolky (beru vek 3 roky) tohle vse umi…ale verim,ze se nauci prave ve skolce…

• Citovat
  • Upravit
1387
22.5.12 11:40
@martina.se píše:
@denvoj No twl.. to si dělají srandu, ne… kde to proboha vyšťourali? U nás byla klasika, zvládnout sebeobsluhu, co se týče wc, zvládnout se obléknout, svléknout. když tohle čtu, tak spousta věcí je pro předškoláky.. :zed:

Že jo? Já jsem si taky po přečtení říkala, že jsou to předpoklady pro předškoláky a ne 3leté prďolky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730

8o 8o 8o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To by mne zajimalo, co za genia to stvorilo :mrgreen:
Umet pismena a pocitat do deseti ve trech letech…bezna vec, ne? :mrgreen: Ja bych navrhovala jeste umet ridit, aby se mohli do skolky dopravovat sami. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

To jsou nároky snad na nějakou vyšší odbornou školku,ne :lol: U nás brali i děcka,které měly např.na spaní plinku,nároky byly na max. si zajít na wc a umět se najíst,ale vím,že některým dětem pomáhali i s krmením.Vůbec bych to neřešila.Kluk má 4,5 a doted má někdy problém si pořádně nazout boty a zapnout bundu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641

:lol: :lol: :lol: tak nevím no, některé věci syn ve 2,5 letech občas zvládne, pozná asi 4 tiskací písmena, počítá od 1-10, ale že by to uměl jak když bičem mrská to ne. A myslím, že takové věci umí spíš dítě chystající se do školy.
Mě spíš trápí to, že syn si říká na záchod, ale někdy přijde s bobkem ve slipech :( Jinak si myslím, že věci obkouká a naučí se od ostatních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
22.5.12 11:41

:-D
uvědomit si, že příběh má začátek, prostředek a konec.
To si někdy neuvědomuji ani já tvle :-D
Tohle je přehnanost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
22.5.12 11:42

@denvoj Taky koukam 8o jak na to prisly,aby to decka mely znat do skolky…To se postupne ucej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun

No, to snad je test školní zralosti, ne? Ne školkové, jsem se pobavila :lol:

• Citovat
  • Upravit
29730
@Prdolinka86 píše: :-D
uvědomit si, že příběh má začátek, prostředek a konec.
To si někdy neuvědomuji ani já tvle :-D
Tohle je přehnanost :-D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Obzvlast u nekterych pribehu je to orisek :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@denvoj tohle je šílený.. my teď byli na zápisu do první třídy a tam bylo akorát, že má umět barvy, poznat základní tvary, umět zavázat tkaničku, rychle se obléknout, svléknout, musí si umět dát věci do batůžku, připravit pomůcky, ale ani tam nechtěli, aby děti uměli napsat jméno, nebo čísla. Učitelka dokonce říkala, že je to často kontraproduktivní, protože jak se to jednou špatně naučí, má s tím pak ve škole problém.. Ale tohle bylo pro prvňáky, pro 3leté děti mi to přijde naprosto scestné. To zase psal někdo, kdo 3leté dítko viděl možná z rychlíku :nevim: :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin