Covid a škola

1
19.8.21 03:34

Covid a škola

Zdravím vás všechny, téma na odlehčení :D
Tak co, jak myslíte, že to bude ve školách, až se děti po prázdninách zase vrátí? Myslíte, že je zase pošlou zpět domů? Víte jak to je teď každý den cca 200 nakažených :roll: Děkuji všem co sem napíší svůj názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26862
19.8.21 04:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.21 06:17
@Kosiralka píše:
Zdravím vás všechny, téma na odlehčení :D
Tak co, jak myslíte, že to bude ve školách, až se děti po prázdninách zase vrátí? Myslíte, že je zase pošlou zpět domů? Víte jak to je teď každý den cca 200 nakažených :roll: Děkuji všem co sem napíší svůj názor ;)

A myslíš, že teď se děti nedruží? Nakažených přibyde, ale díky očkování to nebude tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
19.8.21 06:20
@Russet píše:
A myslíš, že teď se děti nedruží? Nakažených přibyde, ale díky očkování to nebude tak hrozné.

Tak ockovani a obrovske promorenosti, myslim ze bylo nakazenych tak 4× vice nez se uvadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.8.21 06:26

Jo, mám obavy. Ne o školu, ale o volnočasové aktivity. Ve školách se plánuji 3 testy, další plán není. Minimálně čekám, že kroužky ve školách, školkách, sokolovnach, ddm, prostě v obecních prostorách, kde je může zavřít město, budou omezene. Nebude se už moci zavírat plosne, takže se zvolí, co je možné omezit bez napadání soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
19.8.21 06:44

@Cuddy Tak ono je otazkou, zda se nejakym zaviranim budou provozovatele aktivit ridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.8.21 06:47
@j.a.n.i1 píše:
@Cuddy Tak ono je otazkou, zda se nejakym zaviranim budou provozovatele aktivit ridit.

Hm, naše ředitelka to loni ukončila velmi rychle.

Příspěvek upraven 19.08.21 v 06:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.8.21 06:48

Já doufám, že doma už je nenechají. A když jo, tak jen místně podle situace a na krátkou dobu. Ale modlím se, ať jim zase neomezí volnočasové aktivity. Ať probůh nechají sport a alespoň školní kroužky, když už mohou být ve škole, mohly by v té stejné škole po obědě absolvovat i volnočasovou aktivitu.
A jestli jim zase seberou sport, bude to už snad konečná. Po tom minulém výpadku se spousta dětí ( hlavně v tom kritickém pubertálním věku) už nevrátila, zvykly si na nic nedělání a už se nedokopaly zpět. Zbytku klesla výkonnost jak hrom. Celé léto se to trenéři snaží dohnat, ale ten výpadek ( hlavně u výkonnostních kategorií) je znát neskutečně. Tak doufám, že už se nic podobného nebude opakovat. A že je nechají krom trénování hrát i soutěže.
Nicméně koncept 3× v září je natestovat antigenem a pak už nic, ten se mi zda dost nedostačující. Doufám, že už se ta pandemie udrží trochu pod kontrolou, přes 5milionů lidí má ukončené očkování. Část má imunitu po prodělání. Dneska zrovna psali, že 7 z deseti nakažených jsou neočkovaní, a z těch tří drtivá většina měla buď první dávku nebo nebyla 14 dnů ještě po druhé. Takže se ukazuje, že očkování chrání. Postupně doočkovávají rozočkované. Ti neočkující to prodělají, v příštích měsících se tomu těžko někdo vyhne, ale už jich nebude úplně tolik, co nemají alespoň nějakou imunitu, tak už se to snad nerozjede a nebude nutné zavřít děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.8.21 06:49

@Arboretka ve škole tím smichas kolektivy, které se máš snažit držet oddělené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.8.21 06:51
@j.a.n.i1 píše:
@Cuddy Tak ono je otazkou, zda se nejakym zaviranim budou provozovatele aktivit ridit.

u nás školy zavřely první tělocvičny pro volnočasové a mimoškolní aktivity, jako ono neřídit se nařízením vlády jako jednotlivec je celkem něco jiného, než jít proti nařízení vlády jako provozovatel. Město ve svých městských prostorách ( a že třeba většinu hal spravují školy či města) taky nebude bojkovat nařízení vlády. Takže pokud to omezí, já si myslím, že většina provozovatelů to bude respektovat. Někde něco malého v soukromém prostoru tajně pojede, ale to nic neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.8.21 06:51

@Arboretka k tomu trstovani, vždyť lidé po ukončeném očkování se testují minimálně, tak je jasné, že budou pozitivní ti, co na test přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.8.21 06:52
@Cuddy píše:
@Arboretka ve škole tím smichas kolektivy, které se máš snažit držet oddělené.

stejně jsou spolu v družině. Ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.8.21 06:54
@Cuddy píše:
@Arboretka k tomu trstovani, vždyť lidé po ukončeném očkování se testují minimálně, tak je jasné, že budou pozitivní ti, co na test přijdou.

Pokud mají příznaky nemoci, tak se testují i očkovaní. Pokud to chytí bezpříznakově, mají minimální virovou nálož, tělo to likviduje tak, že nedojde k propuknutí nemoci, tím pádem to i minimálně šíří. Nechápu tenhle argument, jestli jsi tím chtěla vyvrátit to, že očkování chrání. Ale je to jedno, o tom tahle diskuze není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
19.8.21 06:56

@Arboretka moje dítě naopak. Celý odpoledna na jaře trávil ve skateparku, teď je tam víceméně celý prázdniny, pokud někde nejsme, a zhubnul mi za čtvrt roku 3 kila (je mu 10)… je vychrtlej, že to až hezký není… takže já řeším spíš obrácený problém. Doufám, že bude chvíli sedět ve škole na zadku a cpát se svačinama :mrgreen:

@Kosiralka já doufám, že už žádný zavírání škol nebude. Bojím se, jaká díra ve vzdělání z toho bude. U nás moc dobře onlině výuka neprobíhala. Takže takové základy v čj jako pády, rody probírali letem světem a bude to chybět… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.8.21 06:58

@Arboretka ne, že očkování chrání, ale že porovnávání jabka a hrušky a dělají z toho závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí