Post-covid syndrom

9023
11.8.21 18:58

Post-covid syndrom

Potřebuju zpětnou vazbu.
Kdo jste prodělal a „vrátilo“ se vám to ve formě post-covid syndromu?
Trápí mě bolest hlavy, únava, špatný spánek, vypadávání vlasů.
Nevím, co se sebou. Léky na bolest nezabírají.
Zítra jdu k Dr. Snad poradí.
Ale zajímala by mě zkušenost ostatních. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47
11.8.21 19:41

Mám dojem, že jsem měla post covid 2×, dostala jsem tip na vitamin D 10 000, nějakou dobu jsem to brala denně, teď je mi relativně ok, od covidu jsem cca 10 měsíců. Sem tam se ještě vrátí nespavost.
Hodně mě trápily plíce, dýchání, i na rtg jsem byla, něco tam vidět šlo. Vlasů mi vypadala tak třetina a nespavost šílená.
A asi to Déčko fakt pomohlo.
Jo a vlastně, jak píšete, tak ta únava, už je to asi lepší, ale asi ne úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.8.21 21:08

V první řadě si zajdi k obvoďákovi a nech si udělat klasickou celkovou prohlídku. To, co popisuješ, muže být klidně štítná žláza. Jinak, mluvila jsem teď se svou internistkou a ta mi potvrdila, že covid může s tělem udělat pořádnou paseku. Já měla problémy cca další čtyři měsíce, pomohly mi vitamíny a vápník společně s déčkem a vitamínem K.

• Citovat
  • Upravit
9023
11.8.21 21:11

@Janli OK, dík, du tam zítra, tak uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.9.21 11:38

Oživím s trochu jiným problémem.
Po covidu mě trápí zdraví a jedna z věcí je hubnutí. Důvod je nechutenství a z toho problém do sebe vůbec něco dostat.
Zajímá mě, když se hubne tímto „způsobem“, co se hubne? Tuk nebo svaly?
Během měsíce mám 9kg dole. A po ránu se celkem klepu.

Co s tím nevím, jsem v podstatě v začarovaném kruhu, nejsem schopná do sebe něco dostat, pak nemám energii a ani sílu.

Ví někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
19.9.21 11:48
@bublinek píše:
Po covidu mě trápí zdraví a jedna z věcí je hubnutí. Důvod je nechutenství a z toho problém do sebe vůbec něco dostat.

Co s tím nevím, jsem v podstatě v začarovaném kruhu, nejsem schopná do sebe něco dostat, pak nemám energii a ani sílu.

Ví někdo?

Hubneš podle mě obojí, taky závisí, jakou jsi měla stavbu těla před covidem. Ale 9kg za měsíc je o zdraví, navíc, pokud jsi měla před tím normální váhu, tak fakt pozor. Ty příznaky jako třes a slabost, hlavně po ránu taky nevyoadaj dobře.

Já bych na tvém místě šla k doktorovi, a pokud by hubnutí pokračovalo, tak bych se klidně nechala dát na kapačky na pár dnů.
Jinak se pacientům s nechutenstvím doporučuje strava, co je kalorická, ale dobře stravitelná, zkoušela jsi rýži, kaše, smoothiečka… nebo pak klidně i Nutridrink nebo jiné nápoje, abys do sebe nějaké kalorie dostala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.9.21 12:08

@Proseccová díky, měla jsem nadváhu, když to nemám anonymní nechce se mi psát kolik

Snídaně zvládám jogurt nebo ovoce.
Přes dopoledne něco zobu, většinou ovoce. Oběd klasika polévka a druhé, večeře s dětmi

Úplně jsem vynechala sladkosti, nemám chuť, vždy jsem si myslela, že bez kafe nevydržím, ale teď ho asi měsíc nepiju a ani nemám chuť.

Nabídli mi AD, vykapala kapacka a šla jsem domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
19.9.21 12:12
@bublinek píše:
@Proseccová díky, měla jsem nadváhu, když to nemám anonymní nechce se mi psát kolik

Přes dopoledne něco zobu, většinou ovoce. Oběd klasika polévka a druhé, večeře s dětmi

Úplně jsem vynechala sladkosti, nemám chuť, vždy jsem si myslela, že bez kafe nevydržím, ale teď ho asi měsíc nepiju a ani nemám chuť.

Tak to mi jídelníček přijde celkem fajn ale. S nadváhou je určitě fajn, že se ti to teď snižuje, navíc vyřazení sladkostí je vždycky k dobru, hlavní, že normální jíš. Možná zkus připad na množství, jogurt zkus ne odtučněný, aby těch kalorií bylo víc? Protože hubneš podle mě fakt dost rychle, a hlavně je blbý, že ty se cítíš slabá, je ti špatně.
Z velké nadváhy je reálných i těch 9kg/měsíc, ale je to hodně a tak bych to prostě konzultovala s odborníkem, aby sis nějak nepoškodila zdraví, za to to nikdy nestojí, a taky skrz to, že je ti zle a jsi máma, potřebuješ sílu, abys byla schopná fungovat.

Držím palce, ať se zdraví zlepší :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
19.9.21 12:23

Doplnit vitamíny, minerály atd.? Trošku se vzpamatovat a oklepat i po psychicke stránce. Zapomenout na nemoc a užívat si života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.9.21 10:25
@bublinek píše:

Jestli jsi jen snizila porce a vynechavas snidani, a presto jsi shodila 9 kg za mesic, muze to byt i neco vaznejsiho. Bez znovu k lekari, minimalne testy na cukrovku by to chtelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
20.9.21 10:27
@Ninnna píše:
Jestli jsi jen snizila porce a vynechavas snidani, a presto jsi shodila 9 kg za mesic, muze to byt i neco vaznejsiho. Bez znovu k lekari, minimalne testy na cukrovku by to chtelo.

nepsala jsem nic o vynechávání snídaní, cukr je v normě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.1.22 14:06

Ahoj. Chtěl bych se zeptat, post covidovi syndrom křeče v břiše hlavně v noci, měli jste to někdo.???🤔 🤔 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.1.22 16:17

@Tonik25 křeče ne, mi bylo blivno furt, občas zvracení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.1.22 13:13
@bublinek píše:

Ví někdo?

Jóoo, tak jsem rád, že nejsem jedinej :). Mám naprosto to samý… asi 7 Kg za 14 dní, zimomřivost, studený ruce a nechutenství, ráno šlo vše, co jsem snědl ven (spodem). Nicméně chuť už se mi vrátila, tak se snažím jíst a bojovat s dalším úbytkem. Únava a slabost už je asi jen důsledek. Nicméně jsem trpěl i „mozkovou mlhou“, která naopak ustupuje. Takže snad budu zase chytrej a navíc bez nadváhy :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
31.1.22 13:49
@bublinek píše:

AD? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí