Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@vokishka píše:
Samozřejmě, ze u ucitelu jsou naprosto stejne podminky jako u deti. A ještě si ti testovani ty tri testy zaplati. V jedne diskusi uz učitelka psala, ze dostali mail z vedeni, tusim to bude kolem 170 u nich ve škole.
No, to pochybuju, ze muze zamestnavazel naridit…
@j.a.n.i1 píše:
myslis to zaplaceni, nebo to testovani?
@j.a.n.i1 píše:
Taky myslím. Náklady na testy zaměstnanců nařízené vládou na všech jiných pracovištích jdou na hrb zaměstnavateli (a nevím, jestli stát něco nepřispívá, nicméně rozhodně si to asi dávají do daní jako náklady).
@Eliška píše:
myslis to zaplaceni, nebo to testovani?
To zaplacení.
Jsem pro to, otestovat třeba začátkem října ve školách a zaměstnáních všechny. Očkované i neočkované. Ať si můžeme udělat nějaký vlastní obrázek, jak na tom v ČR s imunitou po prodělání a po očkování vlastně jsme. Jestli vůbec to všechno ma nějaký smysl, nebo si jen myslíme, že něco řídíme a ovlivňujeme. Jedna věc jsou různé studie ze zahraničí a jiná věc je realita tady. Jako očkovaný člověk nemám problém s tím, nechat se otestovat, abychom věděli co a jak.
@J_Doe píše:
@vokishka jen me napada, testovani se tyka i ockovanych ucitelu?
ne a netýká se ani očkovaných dětí, je to prostě úplně stejně
@Svistice píše:
Taky myslím. Náklady na testy zaměstnanců nařízené vládou na všech jiných pracovištích jdou na hrb zaměstnavateli (a nevím, jestli stát něco nepřispívá, nicméně rozhodně si to asi dávají do daní jako náklady).
no to platilo do června
@J_Doe píše:
@vokishka jen me napada, testovani se tyka i ockovanych ucitelu?
Ne testovani se netyka nikoho plne naockovanyho. Ani deti, ani ucitelu
@Terte píše:
Ale učitelé jsou očkovaní ne? Netýká se to učitelů kteří nejsou?
jo, u nás se testovala v červnu půlka zaměstnanců, možná se někdo nechal přes prázdniny naočkovat, tak to bude méně, ale i tak je to dost
Predpokladam, ze ockovani ucitele i zaci se testovat nebudou. Tak jako se netestujeme v praci uz od jara, neockovanych je jen nekolik kolegyn. Ten, kdo se odmitne testovat bude mit rousku/respirator i po dobu vyuky. Nevim co planuji s detma, jejichz rodice odmitnou oboji, testy i rousky. Co me mrzi je, ze ucitele odchazeji, syn jde do devitky a uz ted vi o ctyrech ucitelich, kteri konci. Jestli zase skonci na distancce, asi mi fakt hrabne. Krouzky jsem zatim prihlasila, ale s placenim chvatat nebudu.
@Zlatývoči píše:
Jsem pro to, otestovat třeba začátkem října ve školách a zaměstnáních všechny. Očkované i neočkované. Ať si můžeme udělat nějaký vlastní obrázek, jak na tom v ČR s imunitou po prodělání a po očkování vlastně jsme. Jestli vůbec to všechno ma nějaký smysl, nebo si jen myslíme, že něco řídíme a ovlivňujeme. Jedna věc jsou různé studie ze zahraničí a jiná věc je realita tady. Jako očkovaný člověk nemám problém s tím, nechat se otestovat, abychom věděli co a jak.
Taky nemam coby ockovana problem se testovat.
@Ijen píše:
Predpokladam, ze ockovani ucitele i zaci se testovat nebudou. Tak jako se netestujeme v praci uz od jara, neockovanych je jen nekolik kolegyn. Ten, kdo se odmitne testovat bude mit rousku/respirator i po dobu vyuky. Nevim co planuji s detma, jejichz rodice odmitnou oboji, testy i rousky.Co me mrzi je, ze ucitele odchazeji, syn jde do devitky a uz ted vi o ctyrech ucitelich, kteri konci. Jestli zase skonci na distancce, asi mi fakt hrabne. Krouzky jsem zatim prihlasila, ale s placenim chvatat nebudu.
Budou doma, jak kdyby byly nemocné. Dostanou ucivo na doma.
Mně to přijde jako strašná komedie.. Před měsíce jsme byli na dovolené opatření neopatření, děti se družily a nikomu to nevadilo..
Ted jsme byli 4 dní s kamarádkou v jednom nejmenovaném lázenškém městě.. V hotelu nikoho nezajímalo, jeslti jsme očkvoané, testované, či co, vevnitř nikdo nic na puse, venku se všichni družili sedělo, se hlava na hlavě, děti, pohroamdě hromady, Večer jsme šly do jedné restaurace a jediné jsme tam vlezly s respirátorem,
Jako Já neříkám, že by mi nějak chybělo, že někdo něco nekontroluje, a l přijde mi to jako komedie, že ted vlastně se nic neděje. a pak školáci,,, hrůza, jak budou nakažení..
Beru, kdyby to společnost brala tak nějak celkově, že, aby děti v září nebyly nakažené- protože těch děti u sebe mladších 12 let vidím fakt hodně, ale lidi to neřeší a uderem prvního září začně splašenost, všeho včetně některých rodičů.. Ted to nikomu nevadí, když jezdí po dovolenýách, že tam někde dítě zakašle, ve škole už budou někoho pomalu kamenovat.
Trochu mi to přijde, když to odlehčím, jak když někdo drží dietu, protože je obézni, něco znubne, protože něco dodržuje, pak jsou Vanoce, přežere se, a na konci prosince zase dělá prány, jak bude chodit sportovat a jak si nastaví přísnější dietu.. ![]()
Očkovat nebudem testovat ano, a le máme ještrě celý listopad ochranu pro prodělání celá rodina.
Příspěvek upraven 22.08.21 v 21:27
@Janasas píše:
Mně to přijde jako strašná komedie.. Před měsíce jsme byli na dovolené opatření neopatření, děti se družily a nikomu to nevadilo..
Ted jsme byli 4 dní s kamarádkou v jednom nejmenovaném lázenškém městě.. V hotelu nikoho nezajímalo, jeslti jsme očkvoané, testované, či co, vevnitř nikdo nic na puse, venku se všichni družili sedělo, se hlava na hlavě, děti, pohroamdě hromady, Večer jsme šly do jedné restaurace a jediné jsme tam vlezly s respirátorem,
Jako Já neříkám, že by mi nějak chybělo, že někdo něco nekontroluje, a l přijde mi to jako komedie, že ted vlastně se nic neděje. a pak školáci,,, hrůza, jak budou nakažení..
Beru, kdyby to společnost brala tak nějak celkově, že, aby děti v září nebylo nakažené- protože těch děti u sebe mladších 12 let vidím fakt hodně, ale lidi to neřšší a uderem prvního září začně splašenost, všeho včetně některých rodičů.. Ted to nikomu nevadí, když jezdí po dovolenýách, že tam někde dítě zakašle, ve škole už budou někoho pomalu kamenovat.
Trochu mi to přijde, když to odlehčím, jak když někdo drží dietu, protože je obézni, něco znubne, protože něco dodržuje, pak jsou Vanoce, přežere se, a na konci prosince zase dělá prány, jak bude chodit sportovat a jak si nastaví přísnější dietu..
presne tak to vnimam, prijde mi na palici po tomhle volnem lete ve skole panackovat dle manualu. Ale nic jineho nam nezbyde.
Ale učitelé jsou očkovaní ne? Netýká se to učitelů kteří nejsou?