Covid rychlotest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.10.20 08:07

Přidám se s trochu jiným dotazem, snad nevadí.

Jsem doma s prvňáčkem, od čtvrtka mám rýmu - stejnou jako vždy mívám. Ale od včera žádný čich ani chuť. To se mi ještě nikdy nestalo, ani při té horší rýmě, kterou občas mívám. Nic víc kromě rýmy a toho, že vůbec nic necítím mi není. Může to být covid? Na test jít nehodlám, jsem doma.

• Citovat
  • Upravit
65217
18.10.20 08:08
@cecetka píše:
Ten rychlotest ti udelaji na odberovem miste (u nas za 300). Jsou to 2 kapky krve, jedna na protilatky - ano/ne, druha na aktivni virus - ano/ne (pravdepodobnost ano, ze jsi pozitivni se nasledne musi potvrdit nebo vyvratit pcr testem). Tento test mi delali na jare, kdyz hygiena zjistovala promorenost populace. A ty sestry nam to takto vysvetlovaly :nevim:
Kdyby to slo koupit v lekarne, bylo by to fajn, pak by na testy nehonili kazdeho :think:

No oni ten test nejprve delali hornikum a libovali si, jak jsou zdraví. Pak ale zjistili, ze ukazují falešnou negativitu, presli na vytery a najednou zirali, kolik je nakazenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
18.10.20 08:55
@Anonymní píše:
Přidám se s trochu jiným dotazem, snad nevadí.Jsem doma s prvňáčkem, od čtvrtka mám rýmu - stejnou jako vždy mívám. Ale od včera žádný čich ani chuť. To se mi ještě nikdy nestalo, ani při té horší rýmě, kterou občas mívám. Nic víc kromě rýmy a toho, že vůbec nic necítím mi není. Může to být covid? Na test jít nehodlám, jsem doma.

Muze, mela jsem to uplne stejne a vse se vratilo s odchodem rymy. Na test jsem sla, az kdyz to dostal manzel a po tydnu mel klasicke Covid priznaky. Jsme pozitivni oba ( ja jeste, on uz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 10:37
@bublinek píše:
V současné situaci asi každý bude raději, když zavoláš, že Ti není dobře a zůstaneš doma než jít do práce a někoho nakazit.

To by Ti nevadilo? Někoho ohrozit?

Kde pracuješ, že tam musíš?

Sanitarka v nemocnici. Ale jsem tam dost chráněná - respirátory a ochranné pomůcky, abych nenakazila pacienty a v této době si nemůžu dovolit nejít s nachlazením do práce

• Citovat
  • Upravit
26862
18.10.20 10:44
@Anonymní píše:
Sanitarka v nemocnici. Ale jsem tam dost chráněná - respirátory a ochranné pomůcky, abych nenakazila pacienty a v této době si nemůžu dovolit nejít s nachlazením do práce

Tak to si myslim pravy opak. Pokud je to jen nachlazeni, staci ti 2-3 dny v posteli a muzes se zase vratit.
Pokud to nachlazeni neni, ohrozis spoustu lidi.
Zitra test, v utery znas vysledek, kdyz bude negativni, jsi ve stredu v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.10.20 10:48
@PAN66 píše:
Lidí už sílí, kdyby se měl chodit izolovat každý s nachlazením, nikdo do práce nepřijde, boha. Vy vážně i mimo koronu zůstáváte doma s nachlazením, já mám třeba rýmu co skoro druhý týden běžné, občas k tomu bolest v krku, pokašlávání, prostě běžné virozky, na který mi ani obvodak nic nedá, řekne střílejte nos, mucosolvan na kašel a čus. Jasně, teď jsou všichni pripo z koróny, ale stejně by to chtělo trochu s rozmyslem

A právě kvůli takovým ignorantům se Covid šíří jako lavina. Ano, ted´i s nachlazením. Už i jen, pokud se člověk necítí doře. Proč? Protože je plno bezpříznakových, z okolí vím, že třeba jen ztratí čich a chut´, nebo jen rýma a celková ochablost těla, nebo já jen bolest hlavy a kloubů a všichni pozitivní. A všichni takoví, co si myslí, že mají jen „rýmečku“ to zvesela roznáší dál a proto ty počty nakažených stoupají, nemocnice nestíhají. Proč? Protože to, že já mám "jen " rýmečku může pro lidi v mém okolí znamenat šílené komplikace, nebo smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.10.20 10:50
@Anonymní píše:
Sanitarka v nemocnici. Ale jsem tam dost chráněná - respirátory a ochranné pomůcky, abych nenakazila pacienty a v této době si nemůžu dovolit nejít s nachlazením do práce

spíš jít ne? Jistě tam máte pokyny, jako všude, že i při mírném nachlazení, nebo pokud se necítíš dobře, máš zůstat doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.20 11:04
@Anonymní píše:
Přidám se s trochu jiným dotazem, snad nevadí.Jsem doma s prvňáčkem, od čtvrtka mám rýmu - stejnou jako vždy mívám. Ale od včera žádný čich ani chuť. To se mi ještě nikdy nestalo, ani při té horší rýmě, kterou občas mívám. Nic víc kromě rýmy a toho, že vůbec nic necítím mi není. Může to být covid? Na test jít nehodlám, jsem doma.

Ano, může. A asi i je. Je to klasický příznak.
Buď doma. Nešiř to, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 11:49
@Bábrdl píše:
Ano, může. A asi i je. Je to klasický příznak.
Buď doma. Nešiř to, prosím.

Vždyť píšu, že nikam chodit nehodlám… ani na test ani nikam jinam, jsem doma a ještě dva týdny určitě budu ;) Já hlavně myslela, že rýma není příznak…

• Citovat
  • Upravit
1742
18.10.20 11:55
@Anonymní píše:
@marlenka216 @milwinka po jak dlouhé době se vám přidali další příznaky?

Tak u mě ráno rýma a pocit, že na mě něco leze a večer už jsem měla zimnici a horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.10.20 13:49
@Anonymní píše:
Vždyť píšu, že nikam chodit nehodlám… ani na test ani nikam jinam, jsem doma a ještě dva týdny určitě budu ;) Já hlavně myslela, že rýma není příznak…

Tak pokud na test jit nehodlas a budes jen doma, tak je uplne fuk, co to je a nema smysl se dotazovat co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.20 14:38
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud na test jit nehodlas a budes jen doma, tak je uplne fuk, co to je a nema smysl se dotazovat co to je.

Ale to není zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.10.20 14:39
@Bábrdl píše:
Ale to není zakladatelka.

To nevadi, zjistovat jestli to muze ci nemuze byt covid, pokud nehodlam jit na test je k prdu uplne vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.20 14:56
@j.a.n.i1 píše:
To nevadi, zjistovat jestli to muze ci nemuze byt covid, pokud nehodlam jit na test je k prdu uplne vsem.

A proč by chodila na testy? Pokud bude vše dobrý, prostě to vyleží.

Normálně se zeptala na ztrátu čichu a dozvěděla se, že je to velmi bezny priznak Covid19 :nevim: Pak si může skočit na protilátky, až bude zdravá, aby věděla.

Tobě už z toho věčného rypani taky dobře hrabe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 15:42

@j.a.n.i1 ty seš fakt protivná… díky za info…

@Bábrdl Díky!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí