Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zatim jsou ty rychlotesty dost nespolehlivé. A priznakem muze byt cokoliv, Razova si taky stezovala na rymu.
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte jestli se dá v lékárně nebo v rouškomatu někde koupit ten orientační test na covid? Jinak jsem z Brna.. Mám kašel, rýmu a jsem unavená a mám strach, že je to covid.. Jenže si nemůžu dovolit nejít do práce, ani čekat na ten normální test. Ale myslím, že je to jen nachlazení, protože u covidu rýma nebývá, že?
Nedá, právě proto, aby to lidi jako ty nezkoušeli… Rychlotest reaguje až na protilátky, tudíž v tebou popsané situaci je naprosto k prdu, takže ti nezbude nic jiného, než ráno zavolat k doktorovi, nechat se poslat na test a zavolat do práce, že nedorazíš. A s tím čekáním bych to neviděla tak strašně, jednalo se tedy o Prahu, ale vím, že lidi čekali pár minut a výsledek měli ještě ten den večer, ale je fakt, že měli tip na odběrová místa.
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte jestli se dá v lékárně nebo v rouškomatu někde koupit ten orientační test na covid? Jinak jsem z Brna.. Mám kašel, rýmu a jsem unavená a mám strach, že je to covid.. Jenže si nemůžu dovolit nejít do práce, ani čekat na ten normální test. Ale myslím, že je to jen nachlazení, protože u covidu rýma nebývá, že?
všechno, kromě zlomené nohy, může být příznakem covidu
Já doufám v jedno. Že tahle pandemie naučí lidi jako ty, že ani s nachlazením se do práce neleze. ![]()
Zavolej si obvodakovi a ten tě pošle na test. Můj manžel má taky potvrzeny covid a rýmu má teda strašnou, k tomu kašel a únavu.
V současné situaci asi každý bude raději, když zavoláš, že Ti není dobře a zůstaneš doma než jít do práce a někoho nakazit.
To by Ti nevadilo? Někoho ohrozit?
Kde pracuješ, že tam musíš?
Já jsem teď pozitivní a začalo to u mě právě rýmou. Pak jsem ztratila chuť a čich, takže jsem věděla, že to rýma není. Ale přijde mi tedy pořád, jako bych jí měla zaraženou někde vzadu. Dojdi si na test určitě.
@bublinek píše:
V současné situaci asi každý bude raději, když zavoláš, že Ti není dobře a zůstaneš doma než jít do práce a někoho nakazit.To by Ti nevadilo? Někoho ohrozit?
Kde pracuješ, že tam musíš?
No přesně. Kvůli takovým se to tak šíří. Můj manžel se taky nakazil v práci, spolu s mnoha dalšími lidmi toto chytli právě od takto nezodpovědného kolegy…
@j.a.n.i1 píše:
Nedá, právě proto, aby to lidi jako ty nezkoušeli… Rychlotest reaguje až na protilátky, tudíž v tebou popsané situaci je naprosto k prdu, takže ti nezbude nic jiného, než ráno zavolat k doktorovi, nechat se poslat na test a zavolat do práce, že nedorazíš. A s tím čekáním bych to neviděla tak strašně, jednalo se tedy o Prahu, ale vím, že lidi čekali pár minut a výsledek měli ještě ten den večer, ale je fakt, že měli tip na odběrová místa.
Klidne me kamenujte, tak jen pri ryme aunave bych na testy nesla u nas je jen jedno odber misto a jeliloz nemam auto tak bych tamv tomto pocasi sla asi pesky a kdovijak dlouho cekala ve fronte, kdebych nadtydla jeste vice s jesze chytla nejspise i tu koronu ve fronte..takze bych byla samozrejme doma a nikam nesla a pockala co bude tech deset dni.
@lilith1 souhlas! Ja jsem rozhodnuta, ze kdyby neco, na testy nejdu. K cemu? Lidi muzu obvolat, pokud mi nebude dobre, sama. Doma se izoluju, nasadim rousku, budu sedet doma na otdce a nazdar. Nepotrebuju nekde v zime stat x hodin jen abych se dozvedela, ze jsem dalsi pozitivni, proc… Strjne me lecit nebudou ![]()
@lilith1 souhlasím, ale nelíbí se mi, že chce jít do práce. Takové kolegyni bych fakt poděkovala