Jsem těhotná a mám koronavirus

Anonymní
17.10.20 13:39

Jsem těhotná a mám koronavirus

Ahoj,
je tu prosím také nějaká těhotná mamča, která má/měla koronavirus? Jsem ve 28tt a zjistili mi pozitivní test. Nebýt těhotná, je mi to celkem jedno, prostě to přetrpím jako běžnou virózu, ale takhle tam ten strach prostě trošku je. Asi potřebuji jen trošku uklidnit a slyšet zkušenost někoho, kdo na tom je/byl podobně. Prosím anonymně, je to pro mě citlivé téma. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
17.10.20 13:52

Podívej. Pokud máš jen lehký průběh, bud´ráda, zažen´obavy.. Já osobně bych byla víc v neklidu, kdyby mi v těhotenství přistála chřipka, ta mi totiž oproti Covidu přijde fakt brutus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
17.10.20 13:59

Já jsem 29tt, prodělala jsem během těhotenství dvě virózy, ale ani jednou jsem teda nešla na žádný test. Jedna byla s horečkou a bolestí kloubů někdy v červenci a jedna rýma koncem srpna. Takže kdo ví :D. Taky přemýšlím, co bych dělala při covidu, ale asi nic extra. Prostě bych to brala taky jako běžnou virózu, vem si paralen na horečku a dokud ti je celkem dobře, tak bych se nestresovala. Však proč by zrovna u tebe měl být nějaký špatný průběh? Jestli jsi jinak zdravá… Dokud se ti blbě nedýchá, neřešila bych. Snažila bych se na tom najít pozitiva, budeš mít protilátky pro mimčo a užiješ si teď klid bez návštěv :D.

• Citovat
  • Upravit
2653
17.10.20 13:59

Osobni zkusenost nemam, ale vim o holcine, ktera v prvni vlne prodelala covid tehotna, tez uz byla ve vyssim stupni tehotenstvi. Mela dokonce i tezsi prubeh v tom smyslu, ze mela nekolik dni horecky. Lecila se normalne doma, tehotenstvi to neohrozilo, donosila bez problemu az do terminu. Miminko he uz na svete a jevi se zdrave :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
17.10.20 14:01
@berry4 píše:
Podívej. Pokud máš jen lehký průběh, bud´ráda, zažen´obavy.. Já osobně bych byla víc v neklidu, kdyby mi v těhotenství přistála chřipka, ta mi totiž oproti Covidu přijde fakt brutus.

Mojí sestře přistála kdysi chřipka v těhotenství, ode mě v inkubační době :/. Zatímco já jsem týden ležela s 39 a hroznou bolestí celého těla, ona měla tři dny 37. Byla jsem ráda, že to její tělo takhle dobře pobralo. :)

• Citovat
  • Upravit
Filzefina
17.10.20 14:18

Chapu ze se bojis. Odpocivej, vylez to a bude to ok. Mimco bude mit protilatky a aspon nebude po narozeni v takovem ohrozeni to chytit. Pro zdraveho cloveka je to proste chripka.

• Citovat
  • Upravit
10073

https://koronavirus.mzcr.cz/…uvod-se-bat/ zde..vím, že jsou to „jen“ články ale aspoň něco na uklidnění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
@Anonymní píše:
Ahoj,
je tu prosím také nějaká těhotná mamča, která má/měla koronavirus? Jsem ve 28tt a zjistili mi pozitivní test. Nebýt těhotná, je mi to celkem jedno, prostě to přetrpím jako běžnou virózu, ale takhle tam ten strach prostě trošku je. Asi potřebuji jen trošku uklidnit a slyšet zkušenost někoho, kdo na tom je/byl podobně. Prosím anonymně, je to pro mě citlivé téma. Děkuji.

A jsi tedy nemocná nebo bezpříznaková? Já jsem kdysi na jaře hledala k tomu informace. Tehdy byly jen o původním SARS (to je trošku jiná liga). Každopádně i u SARS děti byly vesměs v pořádku, i když se musely dřív narodit. Možná bych se po karanténě domluvila s lékařem, ať pořádně zkontroluje placentu, vliv na cévy už je prokázán. Hodně odpočívej, případně srážej teplotu, momentálně stejně víc udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.10.20 14:24

Pred par mesici jsem tu videla denicek tusim s nazvem „porod s koronavirem“, kde tehotna maminka s covidem popisoval prubeh porodu. Tak mrkni, treba ti to pomuze. Muzes se ji tam zeptat, jak je na tom ona I miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 14:32

Holky díky moc :kytka:, příznaky jsem měla asi 3 dny před testem. Ten 3 den byl šílený, to sem myslela, že umřu.. Teď se to teda postupně zlepšuje a jsem skoro už bez horečky, ale fit se ještě necítím, tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
1827
17.10.20 16:32
@Anonymní píše:
Ahoj,

Zakladatelko, během těhotenství jsem koronu prodělala. Měla jsem tak střední průběh. V listopadu se má mimčo narodit, tak strašně moc doufám, že vše bude ok. Pokud si to tom chceš pokecat, klidně napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.10.20 16:52

Meli jsme v sirsi rodine hned na jare, ale v brzkem stadiu tehotenstvi. Vse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 19:50

Ahoj, taky to mám, jsem 32 tt, jak píšeš no, normáně bych to neřešila a vyležela, teď ve mě obavy hlodají.. už aby to bylo za námi, co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.20 07:45

Ahoj holky, jsem kratce tehotna (cca zacatek 8tt). Bydlime v celkem rizikove oblasti, je tu bohuzel dost pripadu. Nikam do mesta a mezi lidi necouram, chodim s dcerou max ven do prirody mimo lidi, manzel se dokonce i izoloval, takze s nami neni, abych to nechytila. Nakupuje nam manzel, nechava to za dverma.

Spis me zajima, zda je tu nekdo, kdo to prodelal v tak nizkem stupni tehotenstvi a jaky to melo vliv? Nebojim se o sebe, ale o miminko :? Totalne izolovat se taky nemuzu, ceka me v 9tt kontrola u dr a pak taky screening. Snazim se byt samozrejme v klidu, ale obcas cervik hloda…nez se narodila dcera, zazila jsem si sve - SP, potrat tesne pred 20tt a opravdu nechci riskovat dalsi spatnou zkusenost…

Anonym nebo smazat - kratce tehotna, mam tu zname. Diky.

• Citovat
  • Upravit
709
1.11.20 14:06

@beruska9 ahoj :mavam:
Jen se chci zeptat jelikož manžel koronu nejspíš má a já už také cítím že na mě něco leze, jestli jsi měla třeba teploty atd a hlavně jak jsi to léčila.
Jestli jsi nechala teplotu být a vypotila ji, či jestli jsi naopak srazela co to šlo - Paralen, obklady…
Diky moc, moc se o mimčo bojím, jsem 6tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+