Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Podívej. Pokud máš jen lehký průběh, bud´ráda, zažen´obavy.. Já osobně bych byla víc v neklidu, kdyby mi v těhotenství přistála chřipka, ta mi totiž oproti Covidu přijde fakt brutus.
Já jsem 29tt, prodělala jsem během těhotenství dvě virózy, ale ani jednou jsem teda nešla na žádný test. Jedna byla s horečkou a bolestí kloubů někdy v červenci a jedna rýma koncem srpna. Takže kdo ví
. Taky přemýšlím, co bych dělala při covidu, ale asi nic extra. Prostě bych to brala taky jako běžnou virózu, vem si paralen na horečku a dokud ti je celkem dobře, tak bych se nestresovala. Však proč by zrovna u tebe měl být nějaký špatný průběh? Jestli jsi jinak zdravá… Dokud se ti blbě nedýchá, neřešila bych. Snažila bych se na tom najít pozitiva, budeš mít protilátky pro mimčo a užiješ si teď klid bez návštěv
.
Osobni zkusenost nemam, ale vim o holcine, ktera v prvni vlne prodelala covid tehotna, tez uz byla ve vyssim stupni tehotenstvi. Mela dokonce i tezsi prubeh v tom smyslu, ze mela nekolik dni horecky. Lecila se normalne doma, tehotenstvi to neohrozilo, donosila bez problemu az do terminu. Miminko he uz na svete a jevi se zdrave ![]()
@berry4 píše:
Podívej. Pokud máš jen lehký průběh, bud´ráda, zažen´obavy.. Já osobně bych byla víc v neklidu, kdyby mi v těhotenství přistála chřipka, ta mi totiž oproti Covidu přijde fakt brutus.
Mojí sestře přistála kdysi chřipka v těhotenství, ode mě v inkubační době :/. Zatímco já jsem týden ležela s 39 a hroznou bolestí celého těla, ona měla tři dny 37. Byla jsem ráda, že to její tělo takhle dobře pobralo. ![]()
Chapu ze se bojis. Odpocivej, vylez to a bude to ok. Mimco bude mit protilatky a aspon nebude po narozeni v takovem ohrozeni to chytit. Pro zdraveho cloveka je to proste chripka.
https://koronavirus.mzcr.cz/…uvod-se-bat/ zde..vím, že jsou to „jen“ články ale aspoň něco na uklidnění ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
je tu prosím také nějaká těhotná mamča, která má/měla koronavirus? Jsem ve 28tt a zjistili mi pozitivní test. Nebýt těhotná, je mi to celkem jedno, prostě to přetrpím jako běžnou virózu, ale takhle tam ten strach prostě trošku je. Asi potřebuji jen trošku uklidnit a slyšet zkušenost někoho, kdo na tom je/byl podobně. Prosím anonymně, je to pro mě citlivé téma. Děkuji.
A jsi tedy nemocná nebo bezpříznaková? Já jsem kdysi na jaře hledala k tomu informace. Tehdy byly jen o původním SARS (to je trošku jiná liga). Každopádně i u SARS děti byly vesměs v pořádku, i když se musely dřív narodit. Možná bych se po karanténě domluvila s lékařem, ať pořádně zkontroluje placentu, vliv na cévy už je prokázán. Hodně odpočívej, případně srážej teplotu, momentálně stejně víc udělat nemůžeš.
Pred par mesici jsem tu videla denicek tusim s nazvem „porod s koronavirem“, kde tehotna maminka s covidem popisoval prubeh porodu. Tak mrkni, treba ti to pomuze. Muzes se ji tam zeptat, jak je na tom ona I miminko.
Holky díky moc
, příznaky jsem měla asi 3 dny před testem. Ten 3 den byl šílený, to sem myslela, že umřu.. Teď se to teda postupně zlepšuje a jsem skoro už bez horečky, ale fit se ještě necítím, tak uvidíme.
@Anonymní píše:
Ahoj,
je tu prosím také nějaká těhotná mamča, která má/měla koronavirus? Jsem ve 28tt a zjistili mi pozitivní test. Nebýt těhotná, je mi to celkem jedno, prostě to přetrpím jako běžnou virózu, ale takhle tam ten strach prostě trošku je. Asi potřebuji jen trošku uklidnit a slyšet zkušenost někoho, kdo na tom je/byl podobně. Prosím anonymně, je to pro mě citlivé téma. Děkuji.
Zakladatelko, během těhotenství jsem koronu prodělala. Měla jsem tak střední průběh. V listopadu se má mimčo narodit, tak strašně moc doufám, že vše bude ok. Pokud si to tom chceš pokecat, klidně napiš.
Meli jsme v sirsi rodine hned na jare, ale v brzkem stadiu tehotenstvi. Vse ok.
Ahoj, taky to mám, jsem 32 tt, jak píšeš no, normáně bych to neřešila a vyležela, teď ve mě obavy hlodají.. už aby to bylo za námi, co?
Ahoj holky, jsem kratce tehotna (cca zacatek 8tt). Bydlime v celkem rizikove oblasti, je tu bohuzel dost pripadu. Nikam do mesta a mezi lidi necouram, chodim s dcerou max ven do prirody mimo lidi, manzel se dokonce i izoloval, takze s nami neni, abych to nechytila. Nakupuje nam manzel, nechava to za dverma.
Spis me zajima, zda je tu nekdo, kdo to prodelal v tak nizkem stupni tehotenstvi a jaky to melo vliv? Nebojim se o sebe, ale o miminko
Totalne izolovat se taky nemuzu, ceka me v 9tt kontrola u dr a pak taky screening. Snazim se byt samozrejme v klidu, ale obcas cervik hloda…nez se narodila dcera, zazila jsem si sve - SP, potrat tesne pred 20tt a opravdu nechci riskovat dalsi spatnou zkusenost…
Anonym nebo smazat - kratce tehotna, mam tu zname. Diky.
@beruska9 ahoj ![]()
Jen se chci zeptat jelikož manžel koronu nejspíš má a já už také cítím že na mě něco leze, jestli jsi měla třeba teploty atd a hlavně jak jsi to léčila.
Jestli jsi nechala teplotu být a vypotila ji, či jestli jsi naopak srazela co to šlo - Paralen, obklady…
Diky moc, moc se o mimčo bojím, jsem 6tt
Ahoj,