Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte, nevíte někdo kolika procentní smetana se dává do Creme brulee? Díky ![]()
Ke šlehání, 33% ale myslím, že i když dáš 40% luxus, tak se nic nestane, krém bude lahodnější. Ale ta ke šlehaní postačí. Tu 12% bych nedávala, ta nemá daleko od mlíka ![]()
Jojo, určitě min. 33%, prostě to musí být smetana na šlehání, ne na vaření.
Děkuju, já jsem si jen říkala jestli 40% už nebude moc, ale máte pravdu, bude to lahodnější;). Tak snad se zadaaří ![]()
Mám dotaz ohledně karamelu. Dezert budu dělat den předem a nechám vychladit.
- Mám dát cukr a zkaramelizovat hned a pak dát chladit - bojím se, že v ledničce navlhne a nebude křupavý
- mám dát zchladit a až těsně před podáváním dát cukr a zkaramelizovat - zase nechci aby to bylo teplé, ale vychlazené
děkuji za radu, kterou variantu, případně jak jinak přesně to udělat
@subsomi cukrovala bych až těsně před podáváním. Jinak ti opravdu zvlhne a přijdeš o tu nejvíc super část s křupnutím lžičkou.
Než objedeš cukr tou pistolkou, tak se vnitřek ani prohřát nestihne ![]()
Jinak to dělejte co nejvíc naplocho, aby ta krustička byla co největší.
Tesne pred podavanim udelat pistoli krusticku z trtinoveho cukru.
@Jogrr @Swift @EscapistV
děkuju za rady ![]()
a ještě mám jeden dotaz, gůgluju flambovací pistole a nevím, jestli věřit těm levným
ale zase za ni nechci dát moc, když ji budu používat asi jen na toto ![]()
Jakou máte a jste spokojené? Jakou doporučíte?
Vem chlapovi horkovzdušnou pistoli z garáže, nebo hořák na propan-butan, na jednorázový pokus to nemá smysl. Jde ještě koupit hobby hořák na termosrmťovací folii, pájení apod.
ale ten nejlevnější moc dlouho neposloužil…https://www.conrad.cz/vyhledavani?text=plynový+hořák
@subsomi ja mam z lidlu za 299 kc i s naplni a jsem spokojena, mam pres rok a napln puvodni.
Já mám takovou úplně obyčejnou, už nevím kolik stála, ale drahá rozhodně nebyla. Náplň jsme taky ještě neměnili. ![]()