CS3 v 25tt

Anonymní
25.11.14 09:41

CS3 v 25tt

Ahoj holky, d
dnes jsem byla u mudr. a ten me postrasil predcasnym porodem, mam cs3 ve 25tt( nalehajici cast 1, konsistence 1, smer cipku 1. Mela jste to taky nektera? Docela se bojim :( co ta nalehajici cast vubec znamena?
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15977
25.11.14 09:50

Myslím, že hlavička už naléhá. Já ty CS neberu moc vážně. Může být vyšší, ale porod až za dlouho a naopak bude 0 a porod do pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.11.14 10:10

Měla jsem myslím CS3 od 24tt, od 26tt CS4 a častý stahy dělohy. Měřil čípek i ultrazvukem. Bylo to druhý těhotenství, první jsem měla CS0 až do porodu.
Dostala jsem v 26tt Utrogestan, magnezium, zákaz zvedat cokoliv, chodit, veškeré domácí práce (včetně vaření a žehlení) jen ležet nebo sedět a velkou přednášku o tom, jak je to důležitý. Někteří lékaři si to ale mimochodem nemyslí, prý klidový režim nepomůže. Dodržovala jsem to, pač jsem fakt nechtěla riskovat, musela jsem požádat babičky o pomoc se starším dítětem (2 roky). Rodila jsem v 39tt plánovaným císařem, na čípku se celou tu dobu nic nezměnilo. Ale dítě bylo celou dobu zadkem dolu, doktor tvrdil, že to možná bylo dobře, pač hlava by tam tlačila víc.
Dokud neplaší doktoři, neplašila bych taky. Dali ti nějakou radu, častější kontroly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 10:11

@Elilen a myslis, ze to treba muze byt i jen chvilkove ze mala naleha? Me nekdy prijde ze me kope uplne dole a jindy zase u zaludku, vis, ze proste jen v ten moment kdy me mudr vysetrnval si tak lehla? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.14 10:13

@Pipi 00 jen at doma lezim a piju magnesko, jinak nic kontrola zase za 3tydny

• Citovat
  • Upravit
2889
25.11.14 10:17
@Anonymní píše:
@Pipi 00 jen at doma lezim a piju magnesko, jinak nic kontrola zase za 3tydny

Tak se neboj, já jsem si tenkrát někde vygooglila, že ve valný většině případů to ženské donosí do termínu, to ležení je spíš fakt preventivní. Odpočívej a snaž se tím nenervovat. Já jsem se tu tenkrát bavila s několika ženskými, co na tom byly stejně a donosily jsme všechny ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.11.14 10:20
@Anonymní píše:
@Elilen a myslis, ze to treba muze byt i jen chvilkove ze mala naleha? Me nekdy prijde ze me kope uplne dole a jindy zase u zaludku, vis, ze proste jen v ten moment kdy me mudr vysetrnval si tak lehla? :nevim:

Dítě se tam mele, může se otočit, ale ležet tě nejspíš nechá až do 35tt. Je to dlouhá doba, ale musíš to holt přežít. Pak už mi říkali, že je to v pohodě, dlouhodobý vyhlídky má mimino od 35tt stejný jako donošený. Ale každej týden je dobrej.
Ber to tak, že když tě nechali doma, je to ještě v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
25.11.14 10:27

Taky jsem mela, od 26tt jsem musela lezet doma, brat magnezko a dr. me taky furt strasila predcasnym, nakonec jsme vydrzeli do zacatku 39tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
25.11.14 10:59

Tak akutní to asi nebude mně okamžitě hospitalizovali s čípkem 2.5 cm a nalehající části, ale zas v pondělí mi řekla kdyby nestaly změny už jsem měla CS 3 v 26+2 tak okamžitě přijet.
držím palce nějak to dopadne

• Citovat
  • Upravit
Marry11
25.11.14 11:00

Ted jsem zvědavá co za týden se vymyslí zda budu globulovat až do porodu utrogestanem? 8o pokud ano tak budu spát vkuse to je šílený lek ale třeba to tak špatný nebude a vysadím jen duphaston.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky