Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@A.1993 ono kdyz prcek ven nechce, tak nic neudelas. Muzes zkusit horkou vanu sklenku vina. Chodit po schodech, vytirat na 4, myt okna, dlohe prochazky… Porodu se neboj, telo vi co ma delat, a v porodnici te povedou. Jak ten zluty hlen muze byt zatka, ale me treba odchazeoa faakt dlouho… Treba jednou tydne. Az tak tyden pred intenzivneji… A nejvic tesne pred porodem.
Ja myslim, ze kdyby byl opravdu duvod k cisari, nikdo se te ptat nebude. Takze je to spis takovy pseudo duvod. Ja osobne bych volila vaginalni porod a pockala si na nej, zadne vyvolavani, pokud by se nevyskytnul nejaky opravdu padny duvod.
Ahoj, uvidíš, zvládneš to
. Mám taky Crohna a vysoký tlak. Do konce těhu jsem pořádně taky nevěděla, jak budu rodit. Nakonec mně teda porod vyvolávali, měli obavy z přenášení kvůli tomu tlaku, a rodila jsem normálně. Taky jsem rodila poprvé a neměla vůbec potuchy co dělat. Pokud budeš rodit přirozeně, tak Tě asistentka bude navádět
a tělo ví co a jak
. A z vyvolávání neměj strach, bolesti možná intenzivnější (ale nemůžu srovnávat), ale o to rychlejší
… držím pěstičky ![]()
A co ti doporučil tvůl oční lékař? Z těch důvodů, proč radši císař, bych se o oči bála nejvíc. Ale pokud očař řekne, že klidně můžeš rodit vaginálně, šla bych do toho ![]()
Dobrý den,
dnes jsem byla v Podolí na kontrole (36.tt), od začátku jsme diskutovali o CS kvůli (očím vyšší tlak nitrooční a novotvar na sítnici), Crohnovy, ledvinovým kolikám v posledních měsících. Dle nefrologa po 36.týdnu bylo doporučeno ukončit těhu, řekla jsem po zvážení, že do 38.týdne jak lékař doporučuje vydržím (Verner v ambulanci rizik. těhu). Každé vyšetření dosud bylo stejné (CS 0, mimčo nesestoupilo tolik..).
.
Dnes mi ale lékař řekl, že porodní cesty se připravují (ale v průkazce CS nemám a zapomněla jsem se zeptat) a že kolem 38.týdne můžeme porod i vyvolávat.
Poslední 3 dny jsem měla i trochu hlenu (jako sopl z nosu, žluté barvy, hutné konzistence) ale bez krve…zase jsem se nezeptala zda to byla zátka, jinak totiž žádné problémy nemám, když už tak obyč bílý hlen.
Mám poslední 4 dny bolesti lehké v oblasti kříže, mimčo sestoupilo, tak mohu dýchat ale mám tlak na konečník.
Tak nevím, zda se mimču bude chtít samo (Strašně ráda bych ho vyprovokovala aby pak sám chtěl ven, než aby ho vyvolali).
Jsem prvorodička, mám tedy zvážit obě varianty - porod normálně (což se mi zamlouvá kvůli hojení), porod CS - pochyby kvůli očím
Nevím tedy jak vypadají připravené porodní cesty a co pro to více udělat.
Piji čaj z maliníku, dávám si teplé koupele (aspoň mne nebolí v kříži), přítele nemám (takže sex nehrozí) - i když mám sny ze kterým mám orgasmus, ale to na vyvolání asi nepomůže…teď jsem si koupila listy senny na sedací koupel…pohyb a úklid
Ráda bych nějaké rady 1.jaký tedy porod, jak podle vás zkušenějších vypadají připravené porodní cesty
2.pokud přirozený, jak popohnat mimčo, jak potrénovat porodní cesty
3.jako prvorodička mám už teď strach, že nebudu vědět co dělat a jak rodit…a že to celé nezvládnu.
Díky