Mohou se rybí konzervy v těhotenství?

318
24.11.14 15:15

Mohou se rybí konzervy v těhotenství ?

Ahoj, poradíte prosím? Je to dilema…na jednu stranu se ryby v těhotenství doporučují, ale co se týče rybých konzerv našla jsem článek, který poukazuje, že v některých bylo nalezeno větší množství kovů…ale vše je otázkou množství…Co je správně? Jíst nebo nejíst? Co vám radil lékař? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KackaDoup
24.11.14 15:17

@Korin musela by jsi se zcvoknout kdybys resila uplne vse co se kde pise…

• Citovat
  • Upravit
9868
24.11.14 15:19

Me lekar nic neradil, na tohle jsem se ani neptala :mrgreen: ja jsem nejefla radsi zadny konzervy ;)
a rybi uz vubec ne, me z toho rybiho smradu bylo soufl. radsi jsem si koupila naky preparaty s rybim olejem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.11.14 15:22

Proč by se nemohly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
24.11.14 15:24

Ahoj, v tehotenstvi se muze jist vse, ale s mirou a zdravym rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.11.14 15:29

Souhlasím s @kokomo .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
24.11.14 15:34

Jenže ony kovy jsou zhusta i v rybách čerstvých. Takže jako u všeho platí - nejlépe s mírou - prostě si dej, ale neláduj se tím pětkrát denně, třicetkrát do měsíce :)

• Citovat
  • Upravit
44226
24.11.14 15:45

Jedla jsem a jím a jím dokonce i rybí salát(z marinovaných sleďů, majonézový i jogurtový)..Jídlo moc neřeším, to bych si nemohla vzít nic, byla jsem ráda, hlavně na začátku, že můžu vůbec něco pozřít a na nezdravé jídlo je často největší chuť.
Jen se snažím držet svých osvědčených značek, nezkouším nové výrobky a raději si koupím balený výrobek, kde je nějaké to éčko navíc než čerstvý míchaný salát ze supermarketu, který se rychleji zkazí.

S doktorem toto neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4149
24.11.14 15:48

Tohle jsem teda vůbec neřešila :roll: jez na co máš chuť. Já jsem jedla i hermelín, který je všemi nedoporučován, ale proč to už si nikdo nezjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
24.11.14 15:49

@Korin me doktor nic neradil, protoze muzes jist v tehotenstvi co chces. Proste uplne vsechno, ale samozrejme s mirou, jak uz se zde pise… ja jedla uplne vse na co jsem mela chut a teda tohle jsem fakt neresila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
24.11.14 16:09

Ja na sardinkovy pomazance s tvarohem přežívála, protože ta jediná mi nevadila na žlučník :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.11.14 16:11

Záleží na tobě, jak ke stravě přistupuješ. konzerva obecně není žádný luxus, raději koupit čerstvou tučnou rybu. dobrý je i rybí olej, nejlépe z fermentovaných tresčích jater, který se dá sehnat v současné době jen ze zahraničí (blue ice). čím méně čerstvého jídla na úkor průmyslově upravené stravy, tím líp pro oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 16:14
@Korin píše:
Ahoj, poradíte prosím? Je to dilema…na jednu stranu se ryby v těhotenství doporučují, ale co se týče rybých konzerv našla jsem článek, který poukazuje, že v některých bylo nalezeno větší množství kovů…ale vše je otázkou množství…Co je správně? Jíst nebo nejíst? Co vám radil lékař? Děkuji :kytka:

no nechroupala bych ten obal, jinak buď v pohodě - ve Francii je prý jedna z nejčastějších duševních poruch fobie z jídla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 16:16
@Krista0671 píše:
Tohle jsem teda vůbec neřešila :roll: jez na co máš chuť. Já jsem jedla i hermelín, který je všemi nedoporučován, ale proč to už si nikdo nezjistí.

já měla taky na začátku strašnou chuť na hermelín, prý je tam hodně béčka, tak třeba to byla objednávka, u nás se všechny sýry dělají s pasterovaného mléka, takže české sýry nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 16:18
@obrazek píše:
Me lekar nic neradil, na tohle jsem se ani neptala :mrgreen: ja jsem nejefla radsi zadny konzervy ;)
a rybi uz vubec ne, me z toho rybiho smradu bylo soufl. radsi jsem si koupila naky preparaty s rybim olejem 8)

Mě jediné co lékař důrazně radil - vyhýbat se všem vitaminovým preparátům - a jíst všechno. A pak babo raď :mrgreen:. mě se teda nejvíc líbí tenhle přístup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí