Mohou se rybí konzervy v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
598
24.11.14 16:22

Hermelín se nedoporučuje kvůli listerioze. A z ryb, pokud vím, by se neměl v těhu tuňák, právě kvůli kovům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.11.14 16:28

Listerioza hrozí u výrobků z nepasterizovaného mléka, čili hermelín je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
24.11.14 16:32

Jedla sem na co sem mela chut. A kdyz sem mela chut na avivaz tak mi zdravy selsky rozum rekl, ze to je to co se v tehotenstvi nedoporucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 16:33
@FikuLenka píše:
Hermelín se nedoporučuje kvůli listerioze. A z ryb, pokud vím, by se neměl v těhu tuňák, právě kvůli kovům.

V případě, že hermelín je vyroben z nepasterizovaného mléka a to žádný český není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
24.11.14 17:35

@julie74 no jenze ja ryby v tehotenstvi nesnesla,
tak jsem si holt obcas ten rybi olej dala v kapsli. aspon to bylo kontrolovany bez rtuti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4149
24.11.14 17:41
@julie74 píše:
já měla taky na začátku strašnou chuť na hermelín, prý je tam hodně béčka, tak třeba to byla objednávka, u nás se všechny sýry dělají s pasterovaného mléka, takže české sýry nevadí.

No, a právě tohle si nikdo nezjistí a prostě hermelíny apod prostě ne. A vlastně ani neví proč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 17:46
@obrazek píše:
@julie74 no jenze ja ryby v tehotenstvi nesnesla,
tak jsem si holt obcas ten rybi olej dala v kapsli. aspon to bylo kontrolovany bez rtuti :mrgreen:

No tak to jo, to jenom zapadá do mojí teorie - být v pohodě :mavam: :mavam: On můj doktor myslel hlavně takové ty multivitamíny bez důvodu - samozřejmě, když člověku chybí železo, je dobré ho nějak dodat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 17:49
@Krista0671 píše:
No, a právě tohle si nikdo nezjistí a prostě hermelíny apod prostě ne. A vlastně ani neví proč :roll:

no jo, ale kde by sme byly bez starých pověstí českých :mrgreen: vždyť by to byla nuda, takhle má člověk pocit, že na sebe nějak dbá. Hermelín ne, ne tohle si nedám, ne tohle nemůžu. :D A to rozhodně nepolemizuju s tím, když někdo něco prostě nemůže - já třeba syrová rajčata a mléko - fuuuj :mrgreen: někdo zase ryby, s tím se nic nedá dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
24.11.14 18:26

@julie74 multivitaminy jsem pravda taky obcas zobla, ale pomerne nepravidelne, stejne jako ty rybi kapsle :mrgreen: jediny, co jsem se snazila pravidelne, byla kyselina listova pred tehotenstvim a behem prvniho trimestru (protoze poprve jsem mela missed)

ale k tem konzervam, priznam se, ze asi diky vystudovane skole (zdravotni sestra) mam zafixovanou rovnici konzerva = mozny botulotoxin :oops: :mrgreen: takze proste si je tak nejak odpoustim a ani detem je nedavam. jedine, co si velmi sporadicky otevru z konzervy, jsou cerne olivy, kukurice nebo fazole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
24.11.14 18:34

Hmm, no tak já třeba toho tuňáka v konzervě jím skoro každý týden. Je pravda, že si kupujeme vždy značku Franz Josef, když je v akci a ty jsou běžně poměrně drahé a po srovnání s těmi levnějšími jsou tam rozhodně lepší kousky, i když bez kovu to asi nebude. No jinak pro mě je to právě občas jedno z mála jídel, co mi nedělá zle, tak si ho prostě dám. Navíc před těhotenstvím jsem jedla ryby hodně (české i mořské) a teď se mi z nich navaluje, tak to aspoň nahrazuju takto.
I u těch sýrů jím klidně všechny. Mě totiž, když přepadnou nevolnosti, tak můžu max. pár potravin (ze zbytku se mi navaluje) a kdybych z nich vyřadila to, o čem se říká, že se nemá, tak jsem jen na vodě…

• Citovat
  • Upravit
14691
24.11.14 18:41
@IvetJas píše:
Hmm, no tak já třeba toho tuňáka v konzervě jím skoro každý týden. Je pravda, že si kupujeme vždy značku Franz Josef, když je v akci a ty jsou běžně poměrně drahé a po srovnání s těmi levnějšími jsou tam rozhodně lepší kousky, i když bez kovu to asi nebude. No jinak pro mě je to právě občas jedno z mála jídel, co mi nedělá zle, tak si ho prostě dám. Navíc před těhotenstvím jsem jedla ryby hodně (české i mořské) a teď se mi z nich navaluje, tak to aspoň nahrazuju takto.
I u těch sýrů jím klidně všechny. Mě totiž, když přepadnou nevolnosti, tak můžu max. pár potravin (ze zbytku se mi navaluje) a kdybych z nich vyřadila to, o čem se říká, že se nemá, tak jsem jen na vodě…

No ono v čechách se všichni strašně obávají nějakých „kovů“ v rybách, ale přijde mi to k smíchu, když si představím jak strašně zdegenerované musí být „mořské národy“ jako jsou Japonci, Řekové, Francouzi atd. kde se ryby jí asi tak milionkrát víc než u nás. Ale nás ty kovy strašně ohrožují :D
S tím botulotoxinem - je asi pravděpodobnější, že mě někdo přejede autem, ne? :D
Já tady mimochodem zase řeším, čím ještě dodat tělu vápník - jím sýry, ty olejovky, ale mléčné výrobky obecně moc nemůžu, vždy, nejen v těhu - nenapadá vás něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.11.14 18:44

@julie74 sezam, mák - makový olej, makové mléko. naopak mléčné výrobky z pasterizovaného mléka minerály tělu odebírají, takže dobře, že je nejíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.11.14 18:45

Mořské řasy, chlorella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 18:47
@Saroya píše:
@julie74 sezam, mák - makový olej, makové mléko. naopak mléčné výrobky z pasterizovaného mléka minerály tělu odebírají, takže dobře, že je nejíš.

No já vím, že mléčné výrobky nejsou žádný zázrak, ten makový olej to zní zajímavě, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 18:48
@Saroya píše:
Mořské řasy, chlorella

vydám se nakupovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek