Dá mi neschopenku?

12
24.11.14 07:45

Dá mi nechopenku?

Dobrý den maminky :kytka:

Potřebuji poradit čekáme s manželem plánované druhé miminko jsem ve 4tt. u doktora jsem byla. Jenže mám problém pracuji jako kucharka v kuchyni takze cely den se taham s tezkyma vecma a nahonim se jde o to ze zvracím, strasne mi vadi v kuchni ten smrad a bolí me v kříži jsem vyčerpaná v práci to nezvladam a nevím zda mi doktor tak brzy napíše neschopenku nebo to proste musím pretrpet do urcitého týdne? nevíte někdo? u prvního už si to moc nepamatuju vím že sem pracovala dlouho. Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2611
24.11.14 07:54

Ahoj :D Jsem v 5tt a už týden jsem doma. Neschopenku mi zatim vystavila obvodní. Napíšou ti jí kdy budeš chtít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
24.11.14 07:54

@Klurynka no, tak momentalne Te z tehotenstvi bolet v krizi nemuze, ani nemuzes byt utahana, na to je brzo :roll: minimalne si musis pockat do 7.tt nez vubec potvrdi na UZV srdicko. Neschopenku dostat nemusis, ale v CR je jaksi zvykem, dostat ji hned na pozadani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.11.14 07:55

Ve 4tt? To jeste na uz nic neuvidi, tak bud pockat tak do 7-8 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
24.11.14 07:57

On ti jí nedal hned? 8o
Já hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná (pracovala jsem ve školní kuchyni) tak mi dr okamžitě dala neschopenku s tím, že tuto práci v těhu fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.14 07:59

Tak mám virozu nebo co? nečekám první tak už trošku vím zvracím každé ráno a vadí mi spalené věci a smrad nemuzu zato, na ultrazvuku to doktor uz videl dal mi i fotecku :) je to drobunke ale je to tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.14 08:00

To že mi je zle ještě přežiju ale moje práce je náročná a nechci o to přijít když jsme se tak pracně snažili neodpustila bych si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
24.11.14 08:02

@Klurynka tak to ale nejsi 4.tt, pokud neco videl. Ve 4.tt teprve vynechava menstruace :think: nevim, jak to pocitas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
24.11.14 08:05

Kamaradka dostala od gyndare neschopenku v 5.tt. Na pozadani. Nic ji nebylo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
24.11.14 08:11

@Klurynka pokud tahas tezle veci, zamestnavatel ma povinnost preradit te na praci adekvatni tvemu stavu nebo ti dat placene volno. Pokud to udela a jsi jinak zdrava, neni k neschopence duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.14 08:18

@blumen rekl mi to lékar já to nijak nepocitám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
24.11.14 08:19

4tt je 3+ nějaký den, což je většinou období, kdy teprve zjišťuješ, že jsi těhotná. Já byla u lékaře vždy až 6.tt to znamená 5+. Nicméně u prvního těhotenství jsem dostala neschopenku okamžitě a to mi kromě zjištění vady na děloze nic nebylo, ale ta vada plus práce v psychiatrické léčebně vedly gynekologa k tomu, aby mě nechal doma ještě před potvrzenou srdeční akcí. Teď u druhýho mě chtěl taky nechat doma, ale já se bránila, měla jsem klidnou práci v kanclu. Takže je reálná šance, že neschopenku dostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
24.11.14 08:19

@Klurynka zeptat se ho na neschopenku muzes, ale teoreticky by te mel preradit zamestnavatel nebo by te mel nechat doma s plnym platem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
24.11.14 08:20
@marrlinka píše:
@Klurynka pokud tahas tezle veci, zamestnavatel ma povinnost preradit te na praci adekvatni tvemu stavu nebo ti dat placene volno. Pokud to udela a jsi jinak zdrava, neni k neschopence duvod.

tak to jsem taky chtěla napsat. Já osobně bych na tom trvala. Ono být doma od začátku těhotenství je docela příšerný, obzvlášť v případě, kdy ti v podstatě nic není, nic tě netrápí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.14 08:20

Taky jsem 3 měsíce po Laparoskopii praskla mi cysta na vaječníkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie