Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy,
jsem v 10tt a už skoro měsíc mám kromě nevolností, které trvají po celý den i slanou pachuť v ústech (občas kyselo, nebo hořko). Nevíte čím je to způsobeno a jestli se to dá něčím zahnat. Je to dost nepříjemné a trvá to celý den, už jen z toho mám ty nevolnosti. Bonbóny a žvýkačky zaberou jen na chviličku.
Díky
@Chelsa
Zřejmě to bude tím jak je ti nevolno, pokud často zvracíš tak máš takový nepříjemný pocit v ústech. Jsou nějaká lízátka přímo pro těhotné na nevolnost, ale zda to pomáhá to nevím. Zkusit třeba jíst nějaké lehčí jídlo, pít těhotenské čaje a doufat, že to brzy přejde ![]()
@Chelsa Nepomuze podle me nic, ja mela cely prvni trimestr u vsech tehotenstvi priserne hořko v puse. Vyplachovala jsem casto Listerinem, ale taky to zabere jen na chvilku. Chce to casteji pocucavat vodu a tim to splachovat. Brzy to prejde, vydrz ![]()
@Chelsa píše:
Ahoj maminy,
jsem v 10tt a už skoro měsíc mám kromě nevolností, které trvají po celý den i slanou pachuť v ústech (občas kyselo, nebo hořko). Nevíte čím je to způsobeno a jestli se to dá něčím zahnat. Je to dost nepříjemné a trvá to celý den, už jen z toho mám ty nevolnosti. Bonbóny a žvýkačky zaberou jen na chviličku.Díky
Ahoj tahle slano v ústech jsem měla taky jenže mě i sladký bylo slaný celý den ni bylo zle ale nezvracela jsem trvalo to od 6-12tt, potom už jsem začala zvracet od rána do večera s váhou jsem šla dolů od 16tt se mi to už zlepšilo, ted jsem 19 tt zvracím už jen dvakrát do týdne chut už mám úplně normální váha jde nahoru
zkoušela jsem jíst hodně ovoce a zeleninu dost mi pomáhali banány, jogurty a trpělivost, držím palce at je ti dobře