Neustále zacpaný nos v těhotenství

4535
22.11.14 14:21

Neustále zacpaný nos v těhotenství

Ahoj, prosím poraďte. Je normální, že mám od začátku těhotenství zacpaný nos? Nemůžu jím dýchat ani přes noc ani přes den. Je to tak nepříjemné, 9 měsíců trvající jakoby rýma, to snad ne. Mám taková jakoby suché sliznice. Někdy, když jím dýchám, tak mě pak šíleně bolí hlava. Poradíte, co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
22.11.14 14:30

Jo, bohuzel je to normalni, sliznice mohou zduret, vpozdejsi fazi tehotenstvi to muze byt zpusobene i vetsim obsahem krve v tele. Resila jsem to prsni ci mentolovou masti maznutou pod nos, predtim ponorit ruce po lokty do co nejvic horke vody, nos odlehne. Taky jsem furt kapala eteraky na talirek, na topeni, hlavne eucalyptus, matu a ruzne citrusove.
Na noc jsem si kapala detske kapky do nosu, stacila mi koncentrace pro mimina, plus to co pres den, tj. horka voda, pak kapnout, pak maznout pod nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
22.11.14 14:34

@Bibi239 jé díky. Já mám pořád pocit, že je v bytě děsný vzduch. Pořád větrám. Je to fakt zoufalý :-( řešila jsem to čínskou mastí pod nos, to pomáhalo, ale teď ho má už i odřený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
22.11.14 15:16

Měla jsem to tak u obou holek. U každé od 5m dál. Kapala jsem dětské kapky na noc, přes den to šlo. Jak se první narodila, po měsíci jsem šla na ORL, posypala si hlavu popelem, že si kapu kolik měsíců. Ale dr byla super, napsala mi Rhino cort kapky, kapla jsem na noc do jedné, druhý den do druhé dírky a bylo po problému. Po druhém porodu jsem si ho naordinovala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.11.14 15:30

Tak me dlouhodobe kapani jen na noc nic neudelalo, jakmile jsem porodila, bylo po problemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
22.11.14 15:48

@jana32 já měla Pinosol, prý návykový není, ale uvidíme. Teď jsem ho na chvíli vynechala a fakt trpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.11.14 20:43

Já tím trpěla taky už od začátku těhotenství a bylo to fakt šílený :,(. Já ještě ke všemu neumím dýchat pusou, takže to byl boj :cert:. Zabral mi Olynth žlutej (vím, že se v těhu nesmí), ale Dr říkala, že pokud to nebudu přehánět a nezabere nic jinýho, tak si mám stříknout :palec:. Já to vždycky přes den nějak vydržela a na noc si šplíchla. Holčička se narodila zdravá, takže jí to nijak neublížilo. Jo a ode dne porodu jsem nevěděla, co je ucpanej nos :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
22.11.14 21:09

No mívam stabilně rýmu od října do března a s malou se mi vlastně protáhla přes celý rok… pomahala mi inhalační tyčinka „hap-čí“ ale použivala jsem jí občas, na rýmu jsem poměrně zvyklá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí