Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím těhulky,
jsem začátek 38tt, včera jsem byla na vyšetření u doktorky a ta mi řekla že jsem připravena k porodu, že kdykoliv se může porod rozjet, čípek je prý i skrácený a miminko opravdu hodně tlačí, byla bych opravdu moc ráda jelikož mam bolesti jak v podbřišku tak křížové, nejhorší je to při chůzi, někdy mě to chytne že myslím že už vyrazíme je to taková bolest silnější jako od menstruací ale pak to přejde a nic, jsem i trochu oteklá, bříško mam obrovské podle doktorky a malej má odhadovanou váhu 3500 kg, chci se touto cestou poradit jak bych nejlépe rozjela porod vanu si dávám deně, sex mě strašně bolí, a domácí práce dělám normálně a nic…doktorka mi zdělila zda neporodím do 27.11. tak mě pošle na vyvolávačky a to já nechci zažila jsem při prvním miminku a hrůza nechtěl vůbec ven, přemýšlela jsem rači i o císaři ale ten mi jen tak neudělají.
Proto prosím o rady chtěla bych porodit co nejdřív.
Proč vyvolávat? Kvůli odhadu nebo co? Pokud nechce mimino, nepomůže nic. A vyvolávání před termín dopadá často tak jak asi už u tebe jednou dopadlo. No sex, procházky, pohyb atd. určitě neuškodí ![]()
Spusteni porodu si urcuje dite, nicim to neurychlis. Takhle pripravena k porodu jsem byla mesic pred terminem, otevrena na prst od 32tt. Zkousela jsem vse mozne, rodila jsem den pred terminem. To ze se budes zbytecne trapit dlouhyma prochazkama s nesmyslnyma pracema se jen vycerpes a stejne neporodis. Hod se do klidu, odpocivej.
@Sibyla0 píše:
Proč vyvolávat? Kvůli odhadu nebo co? Pokud nechce mimino, nepomůže nic. A vyvolávání před termín dopadá často tak jak asi už u tebe jednou dopadlo. No sex, procházky, pohyb atd. určitě neuškodí
Vyvolávání kvůli tomu otýkání.
@verunkaii88 Vyvolání můžeš odmítnout a já tedy nevidím důvod vyvolávat před termínem, nepíšeš nic o tom, že bys měla nějaké závažné problémy ani ty ani dítě… jo a ta připravenost k porodu, já byla připravená od nějaké 36tt a dítko je 40+6 ![]()
Kdyz nebude chtít mimco ven, tak i kdybys delala stojky, ven proste nepůjde. Vydrz, vim, ze je to narocny, ale dockas se ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@verunkaii88 Vyvolání můžeš odmítnout a já tedy nevidím důvod vyvolávat před termínem, nepíšeš nic o tom, že bys měla nějaké závažné problémy ani ty ani dítě… jo a ta připravenost k porodu, já byla připravená od nějaké 36tt a dítko je 40+6
důvod prý ten že začínam otýkat nohy, ruce, měla jsem i zvýšenej tlak.Tak možná proto.
@verunkaii88 píše:
důvod prý ten že začínam otýkat nohy, ruce, měla jsem i zvýšenej tlak.Tak možná proto.
Tak v tom případě se asi bojí preeklampsie..
@Sibyla0 píše:
Tak v tom případě se asi bojí preeklampsie..
No, pokud ji pozvala na kontrolu za týden, tak bych to až zas tak vážně neviděla ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud ji pozvala na kontrolu za týden, tak bych to až zas tak vážně neviděla
Já právě taky ne, kdyby mi něco takového hruzilo tak mě objedná dřív né?
@verunkaii88 kdyby ti tohle hrozilo tak už ležíš v nemocnici minimálně na pozorování.
Já jsem běhala a klouzala ve vyježděném sněhu (jako těžkotonážní slon) a porod se rozjel, vyšlo to na termín (na Valentýna)
![]()
@verulicek píše:![]()
![]()
mám pocit že to dítě ti tlačí spíš na mozek
Kdyby jsi měla náběh na preeklampsii tak při nejmenším chodíš obden k dr.Kde ti budou odebírat moc na bílkovinu + měření tlaku. Popřípadě ti mohou nasadit ještě dopegyt, Kontrolovali by časteji miminko. Takže bych to také tak horké neviděla pokud máš jít na KO až za týden