Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dikusek
Tak když máš 15.4. Termín, to znamená, že miminko už je dopečené a hotové a do žádného inkubátoru nepůjde. ☺️ Do inkubátoru by na chvíli šlo, pokud by si rodila 37+ nevím, ale kamarádka takhle byla a malá byla chvíli v inkubátoru, ale jen chvíli, tak buď v naprostém klidu ju? Teď si tím pádem 36+? Mám pravdu? Jinak se ničeho neboj, já mám poslíčky od 32tt což je hodně brzy a teď jsem 37+6 a stále 2v1 sice už se pomalinku otevírám, tedy byla jsem otevřena na prst, bobiš už mi naléhá hlavičkou dolů, ale ještě pořád má čas… 😊 Takže buď opravdu úplně v pohodě ju? ❤️
@Pepinka23 moc děkuji sem z toho taková rozhozena po těch poslickach no dochtor mi řekl že je všechno v pořádku ale že můžu každým dnem rodit tak mám takové obavy ale se malému něco nestalo nebo aby nemusel být v inkubátoru atd.. Už teď je dost velký když sem byla před týdnem u dr tak už vážil 3kg a měřil 42 cm takže bude velkej
už mám bříško právě i dost dole tak se radši ptám kde se dá ![]()
Příspěvek upraven 26.03.20 v 17:05
@Pepinka23 píše:
@Dikusek
Tak když máš 15.4. Termín, to znamená, že miminko už je dopečené a hotové a do žádného inkubátoru nepůjde. ☺️ Do inkubátoru by na chvíli šlo, pokud by si rodila 37+ nevím, ale kamarádka takhle byla a malá byla chvíli v inkubátoru, ale jen chvíli, tak buď v naprostém klidu ju? Teď si tím pádem 36+? Mám pravdu? Jinak se ničeho neboj, já mám poslíčky od 32tt což je hodně brzy a teď jsem 37+6 a stále 2v1 sice už se pomalinku otevírám, tedy byla jsem otevřena na prst, bobiš už mi naléhá hlavičkou dolů, ale ještě pořád má čas… 😊 Takže buď opravdu úplně v pohodě ju? ❤️
Já mám 1.termin 15.4 a druhý 26.4 ale jsem z toho trošku blbec protože pan dochtor mi furt manipuloval s tím kolikátý jsem týden podle toho co mám napsáno v tehu. Knížce tak bych dnes měla být 35+4tt
@Pepinka23 když sem si teď udělala tu tehotenskou kalkulačku a dala 1. Den poslední menstruace tak mi visel termín 13.4 takže bych dnes měla být 37+3
A pak sem dávala kdy mám první termín a druhý už nevím podle čeho se mám řídit ![]()
@Dikusek
Hmm tak to je divné a proč máš tedy dva termíny? No já bych se řídila tím, co je napsáno v kartičce. A neříkali ti třeba, že ti budou porod vyvolávat? Ono podle té menstruace je to takové orientační, mě třeba podle toho nespočetli termín, protože mám delší cyklus. ☺️ a termín mi určili, až za další dvě návštěvy 😊 Zkus si založit novou diskusi a ať ti poradí asi zkušenější děvčátka.☺️
@Pepinka23 píše:
@Dikusek
Hmm tak to je divné a proč máš tedy dva termíny? No já bych se řídila tím, co je napsáno v kartičce. A neříkali ti třeba, že ti budou porod vyvolávat? Ono podle té menstruace je to takové orientační, mě třeba podle toho nespočetli termín, protože mám delší cyklus. ☺️ a termín mi určili, až za další dvě návštěvy 😊 Zkus si založit novou diskusi a ať ti poradí asi zkušenější děvčátka.☺️
Dobře děkuji
@Dikusek píše:
@Pepinka23 když sem si teď udělala tu tehotenskou kalkulačku a dala 1. Den poslední menstruace tak mi visel termín 13.4 takže bych dnes měla být 37+3
A pak sem dávala kdy mám první termín a druhý už nevím podle čeho se mám řídit
Co máš napsáno v těhotenské průkazce? To je smerodatne, na internetu si můžeš zadat, jakýkoliv termín.
Nejpřesnější je dle uktratmzvuku, ten vyšel na kdy? ![]()
@jezzz píše:
Co máš napsáno v těhotenské průkazce? To je smerodatne, na internetu si můžeš zadat, jakýkoliv termín.Nejpřesnější je dle uktratmzvuku, ten vyšel na kdy?
Podle vyšetření na kterém jsem byla 11.12.2019 tak sem byla 20+3 ale podle pm jsem byla už 22+2
A mám tu napsáno dle pm 13.4
A dle crl 26.4
@Dikusek Crl jako ultrazvuk? Pokud ano, ber tento termin.
Já jsem měla v jednom těhotenství termín v druhém týdnu v listopadu. Má gynekoložka se toho držela, ikdyz mi podle ultrazvuku vyšel termín na konec října. V porodnici si mimčo premerili a potvrdili mi, že platí termín na konci října. Gynekoložka to určila špatně.
Hodně se divili, že gynekoložka ignorovala rozdílné termíny a držela se termínu dle menstruace. Ten je vždy méně přesný, protože můžeš mít kratší / delší cyklus.
V druhém těhotenství se také oba dva termíny lišily, smerodatne pro lékařku (jiná doktorka) i porodnici byl termín dle ultrazvuku.
@Dikusek V porodnici jsi již byla? U toho druhého termínu máš ještě čas.
@jezzz píše:
@Dikusek V porodnici jsi již byla? U toho druhého termínu máš ještě čas.
Pán dochtor mi právě ani neřekl kteří termín tedy je pravděpodobnější a už mě předal do nemocnice a tam jdu až 9.4 na ozvy srdíčka
@Dikusek píše:
Pán dochtor mi právě ani neřekl kteří termín tedy je pravděpodobnější a už mě předal do nemocnice a tam jdu až 9.4 na ozvy srdíčka
Přesnější je ultrazvuk. Tzn. pozdejší termín.
I porodnice se jej dle termínu kontroly drží.
U menstruace počítají s ideálním cyklem. Avšak která z nás jej má? Proto je termín dle menstruace orientační a jako přesnější se bere dle ultrazvuku.
Dokumentaci budeš předpokládám sepisovat také toho devátého, že? Pokud ano, počítej s tím, že to bude delší návštěva. Pak by jsi měla chodit do porodnice jednou týdně.
Termín máš až na konci dubna. Tak s dávkou štěstí už by nemusely být takové restrikce jako teď. ![]()
Ahojky chtěla bych se jen zeptat od 15.4 chodím každý den do nemocnice s bolestma v podbřišku a jde mi to až do konečníku pokaždé mi řekli že k porodu to ještě není poradíte mi někdo prosím co mám dělat?
v noci vůbec nespím jak mě to hrozně bolí ![]()