Dá mi neschopenku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
24.11.14 08:22

@marrlinka sem si jista ze mi nema co jineho nabídnout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.11.14 08:22
@lleennttiillkkaa píše:
tak to jsem taky chtěla napsat. Já osobně bych na tom trvala. Ono být doma od začátku těhotenství je docela příšerný, obzvlášť v případě, kdy ti v podstatě nic není, nic tě netrápí atd.

A ještě k tomu mít omezené vycházky, navíc, když máš doma další dítě. 9 měsíců v podstatě dobrovolně vězněm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.11.14 08:23
@Klurynka píše:
@marrlinka sem si jista ze mi nema co jineho nabídnout :(

Tak máš být doma za plný plat. Nastuduj si zákony.
Nebo může přeorganizovat práci tak, že ty nebudeš tahat těžké věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.11.14 08:24

Ve 4 tt a lékař potvrdil těhotenství? Já ti nevim. Jsem také kuchařka, tahat těžké věci- všechno je o domluvě, my jsme si pomáhali ;)
Upřímně-při druhém těhtenství jsem byla prostě těhotná. Ne nemocná. Gyn. mi nabídla neschopenku ve vyšším stupni, odmítla jsem, pracovala jsem až do konce.
Ve třetím mě hnala na neschopnost již od začátku těhotenství, z důvodu diagnosy - vysoce rizikové těhotenství s ohrožením života matky i plodu.
Zase jsem to tak nehrotila, zůstala jsem do ukončeného 12 tt, až jsem si byla jistější, že těhotenství nezanikne.
Pokud to nevyjde, tak věř, že je to hodně tvojí psychikou a vyšší mocí a je jedno, jestli jsi doma, nebo v práci.
Zatím se domluv, vysvětli svůj stav a nepanikař ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.14 08:31

Dámy chodím do práce na 5 hodin kazdy den vcetne víkendu, kdybych rekla ze jsem tehotná nesmela bych chodit na 5 a delat vikendy takze bych mu byla vlastne k nicemu a vím ze mi jinou práci nenabídne jedu sama na sebe delam studenou kuchyn takze jsem tam sama za sebe a jde o cas nemuzu mit furt nekoho za zadkem aby mi pomahali tam to proste takhle nefunguje potrebuje schopne lidi a ne aby se strachoval o tehotnou a jeste na me davali pozor ta práce me bavi chtela bych tam zustat ale mam strach taham hodne tezkych veci behem cele pracovni doby nejde to omezit leda proste to vzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
24.11.14 08:32
@Svistice píše:
A ještě k tomu mít omezené vycházky, navíc, když máš doma další dítě. 9 měsíců v podstatě dobrovolně vězněm.

a to nemluvím o finanční stránce věci. No mě tentokrát vyšla neschopenka na prázdniny a cítila jsem se vůči synovi strašně provinile, protože jsme pořádně nikam nemohli. Teda já pak v srpnu už ani nikam nechtěla, ale stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
24.11.14 08:37

Pokud je tva prace dle zakona neslucitelna s tehotenstvim, zamestnavatel te musi preradit na jinou praci nebo nechat doma za plny plat. Pokud tomu tak neni a ty jsi hlavne fyziologicky zdrava, na neschopence nemas co delat. V CR se na ni ovsem chodi, sotva zaschne pocurany test. Cesky by meli zkoumat, jedna se zrejme o nejkrehci ekosystem na svete, divim se, ze jsme jeste nevymrely :-).

• Citovat
  • Upravit
12
24.11.14 08:39

Chtěla jsem poradit ne abyste měly hloupé narážky, tak vám všem děkuji. Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
24.11.14 08:39

Budes limitovana vychazkami a penezmi :-). A doktor ti navic nemusi dat vychazky vubec nebo napriklad jen dve hodiny. A

• Citovat
  • Upravit
85535
24.11.14 08:41

@Klurynka ale vzdyt ti tady radime, precti si prispevek napriklad Lambdady! Rikame Ti, ze lepsi nez neshopenka je to vyridit se zamestnavatelem. Mas narok na plny plat a nebudes omezena vychazkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.14 08:42

@blumen Mám ale smlouvu na urcito muze me vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.11.14 08:43

@Klurynka a s čím chceš poradit? Jsi těhotná, ne nemocná! Na studené zase tak nic šíleně těžkého netaháš, teda pokud pro tebe není těžká věc už 8 kilo.
Noční směny nepracuješ, jen jednu hodinu z nočního provozu.
Za směny o víkendu máš nárok na náhradní volno v týdnu.
Jestli ti tak horzně vadí, že pracuješ, máš pocit, že díky své práci přijdeš o plod, tak to řeš s gynekologem.
My to vědět nemůžeme, protože každý se k tomu staví jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85535
24.11.14 08:44

@Klurynka no, v tehotenstvi Ti ta smlouva stejne skonci a neprodlouzi ji :nevim: Ne? Proc by to delal? Jedine, kdyby Te moc potreboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85535
24.11.14 08:45

@Klurynka jako tehotne Ti nemuze dat vypoved, ale kdyz skonci smlouva, tak skonci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
24.11.14 08:51

@Klurynka Jestli to tak citis a financne vas to nejak nepolozi, tak si neschopenku vem. Muze ti ji napsat gynekolog, nebo i obvodni a pak v pozdejsim stadiu tehu prevest ke gynekologovi.
Vubec bych na tvem miste neresila, co si o tom mysli ostatni a jestli je to spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí