Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak záleží, jestli chce kontrolovat miminko nebo čípek.
Já mám pocit, že když chtěl prověřit čípek, mrknul se i ke konci těhu vnitřním.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takový dotaz na vás zkušenější. Vnitřní UTZ se v těhu dělá jen do určitého týdne těhu? Nebo po celé těhotenství? Díky moc.
Podle toho, co chce doktor videt. Do 10.tt mi delal vnitrni kvuli plodu. A pak jednou nebo dvakrat zmeril pri problemech cipek. Miminko vysetrovali od toho 13.tt uz pres bricho.
Ahoj. Mne ho delal dr. jen v prvnim trimestru, pak uz normalni ![]()
Když už je miminko dost velké, dělá se přes břicho… tak od 12tt.
U prvního mi ani vnitřní nedělala, u druhého jen poprvé - byla jsem tam hodně brzo.
Ale já jsem hubeňour.
Cca do 12tt. a pak když chce čípek, předminule mi dělal vnitření i v 28tt, když s emu zdál krátký čípek.
Já jsem treba 16tt a dělal mi jeste teď v pátek vnitřní, tak jsem zvedava zda příště, to jest 1.12. už bude vnější, to budu 16+5 tt ![]()
@Eny.x mě dělali vnitřní někdy kolem 16.týdne taky. Ale mám nadváhu trochu a jizvu po císaři. V 20.týdnu mi už dělal normálně přes břicho.
@smudlik.esta já mám 56 kg na 183 cm, doktorovi se vůbec váha nelíbí ![]()
Tak nevím, čekám dvojčata, a ve 29tt mi dělal vnitří. Kvůli čípku.
Myslím, že je to podle konkrétní potřeby. Mě doktor řekl, že dokud je miminko hodně malé, dělá se vnitřní, protože miminko je ještě schované v pánvi a moc by toho neviděl. Když je pak větší, tak už dělá normální. Ale jestli jsou i nějaké výjimky, to nevím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takový dotaz na vás zkušenější. Vnitřní UTZ se v těhu dělá jen do určitého týdne těhu? Nebo po celé těhotenství? Díky moc.
od 10 tt mi dělala dr. UTZ už přes břicho ![]()
Na posledni kontrole v 16tt mi delal vnitrni UZ, ale to asi i kvuli tomu, ze jsem byla na CVS, tak aby videl lepe
Můj gynekolog třeba dělá vnitřní ultrazvuk až do 5. měsíce, až od té doby potom jede přes bříško
asi taky záleží na doktorovi