Dá mi neschopenku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2611
24.11.14 10:14

@madanga souhlasím s tebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
24.11.14 10:16

@Klurynka domluv se s doktorem, řekni mu co děláš ;), za nějaký průser to nestojí. mě stačilo jednou se synem v golfkách navíc seskákat pár schodů k výtahu a už večer mě bylo zle a v noci masivní krvácení a pak ležení do 20tt :?. Sice je hezké že máš nárok na přeřazení nebo být doma za 100% ale víme jak to chodí v reálu, řekne že jiná práce neni že máš smlouvu na to a to a bud makej na plno nebo bud doma. pro ně je to starost na víc :?. Já byla doma od začátku, vlastně ještě dřív myslela jsme že jsem od manžela chytla chřipku takže jsme marodila s nachlazenim no a pak z toho bylo úplně něco jiého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
24.11.14 10:16
@pajisek90 píše:
@madanga souhlasím s tebou..

Sama jsem ve 22tt a zacatky byly hrozne..byla jsem rada za neschopenku, mam vycházky méně penez, ale co hlavni je ze miminko donosim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
24.11.14 10:20

Ze svych dvou zkusenosti vim, ze muj doktor by teda neschopenku v 5tt urcite nenapsal, kdyby nebyli zadne problemy.

Ja delam zdravotni sestru a neschopenku mi napsal az v 17tt a to jen diky tomu, ze jsem sla na odber plodovky.Ale klidne bych pracovala dal, nebyt toho odberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.14 10:22
@blumen píše:
@Klurynka no, tak momentalne Te z tehotenstvi bolet v krizi nemuze, ani nemuzes byt utahana, na to je brzo :roll: minimalne si musis pockat do 7.tt nez vubec potvrdi na UZV srdicko. Neschopenku dostat nemusis, ale v CR je jaksi zvykem, dostat ji hned na pozadani.

me teda v krizi bolelo hned od zacatku ;-)

@blumen píše:
@Klurynka zeptat se ho na neschopenku muzes, ale teoreticky by te mel preradit zamestnavatel nebo by te mel nechat doma s plnym platem

Tak tak, ale vetsinou zensky chodi na neschopenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.11.14 10:30

@Klurynka Já jsem dostala neschopenku po potvrzení srdeční akce, nějak v tom 7tt. Sama nejlíp víš, jak to v práci máš a jak se cítíš. To že někdo na tom byl dobře a mohl dělat až do nástupu na mateřskou neznamená, že to tak má každý. Známá měla taky neschopenku od začátku kvůli zvracení, skončila i na kapačkách, každý to holt snáší jinak. Těhotenství není nemoc, ale změna stavu jo a každé tělo reaguje na tu změnu jinak. Tak si o tom popovídej s tvým lékařem a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85536
24.11.14 11:20

@MilijonDolarBejby aha, tak to jsdm mela stesti, me ted ve 30.tt obcas zaboli, ale jinak vubec. Ja mela bolesti jako na MS nazacatku, tak se to u vas asi projevuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85536
24.11.14 11:24

@MilijonDolarBejby ja jsem prave v zahranici, problemy v tehotensrvi jsem mela celkem velke a neschopenku mi dat nechteli, porad me posilali do prace :cert: proto se divim, ze v CR ji vystavuji hned, tady si to ti doktori nelajznou kvuli kontrolam. Ale ja byla zase extrem, protoze jini doktori by me tady uz doma nechali hned pri prvnim problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
24.11.14 11:26

@blumen je otazka, zda se v Nemecku nedodrzuje vice zakonik prace. Protoze zde je sice pekna teorie preradit na jinou pozici, pripadne nechat za plny plat doma, ale praxe bude patrne jina a ti lekari to vedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85536
24.11.14 11:29

@Cuddy jo, to dodrzuje, tady je to bezne, byt doma s plnym platem, uzivam si to. Ale nechapu, na co teda ty zakony v CR jsou :zed: pritom zrovna v tomto pripade by to bylo na miste :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
24.11.14 11:35

@blumen To neni o zakonech, to je o lidech a o situaci na pracovnim trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85536
24.11.14 11:38

@Cuddy tady to maji lepe poresene. Zamestnavatele vyjde lepe, kdyz mas zakaz prace, nez kdyz mas neschopenku, penize se mu vrati… Proto to i vlastne vitaji, no, obe strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
24.11.14 11:41

Moc nechapu nektere diskuze, kdy nekdo zada o radu a x lidi jej za to zacne moralne hodnotit. Nikdo netusime jakou praci kdo vykonava a treba ja bych kvuli miminku kaslala na vsechno a vsechny. To same je se 100% platu a byt doma - at si zamestnavatele i vy sahnete do svedomi, komu se chce vyplacet plat za nic? Chtela bych vsechny moralistky tady videt jak by se tvarily a nekdo by jim na to rekl, ze to je zakon. Hold takova je mentalita ceskeho naroda.
Zakladatelce preji pohodove tehotenstvi a at vse vyjde jak by si prala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
24.11.14 11:52
@Dia1812 píše:
Moc nechapu nektere diskuze, kdy nekdo zada o radu a x lidi jej za to zacne moralne hodnotit. Nikdo netusime jakou praci kdo vykonava a treba ja bych kvuli miminku kaslala na vsechno a vsechny. To same je se 100% platu a byt doma - at si zamestnavatele i vy sahnete do svedomi, komu se chce vyplacet plat za nic? Chtela bych vsechny moralistky tady videt jak by se tvarily a nekdo by jim na to rekl, ze to je zakon. Hold takova je mentalita ceskeho naroda.
Zakladatelce preji pohodove tehotenstvi a at vse vyjde jak by si prala :hug:

Mentalita je spis drzet hubu a krok. Viz tvuj prispevek :-). Dokud se budou matky neopravnene podvodem zasivat na neschopenku, ac je to pro ne nevyhodne, a nevyuziji jim zakonem dane moznosti, tak se opravdu nic nezmeni.

• Citovat
  • Upravit
24.11.14 11:59
@blumen píše:
@MilijonDolarBejby aha, tak to jsdm mela stesti, me ted ve 30.tt obcas zaboli, ale jinak vubec. Ja mela bolesti jako na MS nazacatku, tak se to u vas asi projevuje jinak.

Me bolel desne podbrisek a ty záda hned snad od 4.tt. Hrozny, byla jsem kvuli tomu na neschopence a na neurologii mi chteli delat i obstrik, ale to jsem odmitla po konzultaci na gynde a musela jsem to vydrzet :mrgreen:

@blumen píše:
@MilijonDolarBejby ja jsem prave v zahranici, problemy v tehotensrvi jsem mela celkem velke a neschopenku mi dat nechteli, porad me posilali do prace :cert: proto se divim, ze v CR ji vystavuji hned, tady si to ti doktori nelajznou kvuli kontrolam. Ale ja byla zase extrem, protoze jini doktori by me tady uz doma nechali hned pri prvnim problemu.

Zalezi na doktorovi asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky