11. den po IVF, Utrogestan a špinění

283
24.11.14 19:58

11. den po IVF, utrogestan a špinění

Dobrý den,

ani nevím, zda jsem se správně zařadila, ale potřebuji pomoct. Vím, že diskuzí na tohle téma už je tady spoustu, ale měla jsem strach, že na nějakou starou se nikdo nechytne, tak snad se nebudete zlobit.

Chtěla bych se zeptat: Jsem 11 den po IVF, beru od začátku utrogestan a dnes jsem začala nejdříve špinit (hnědá hmota) a poté i slabě, bledě krvácet. Máte s tím některá zkušenosti? Moc se bojím, že se oplodnění nepovedlo a je to jen MS. Myslíte, že je i jiná možnost. Pročetla jsem spoustu diskuzí a dost jsem našla názory či zkušenosti, že je to normální a že skoro každá druhá žena v těhotenství špiní či krvácí, ale každá maminka, která to psala byla už aspoň ve 4 tt, tak nevím zda si z toho mám něco brát.
Budu ráda za jakýkoliv názor či zkušenost. Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
24.11.14 20:05

@Beinhauerová94 ahojky, no nechci tě strašit, moc bych ti přála aby se to povedlo, ale nejspíš to vypadá bledě. :( Krvácení v těhu má více jak 80% těhotných, ale v pozdějším stadiu…obávám se, že 11.den po transferu to bude vyplavování :( ale určitě máš jít do týdne na krev, tak jestli se nerozkrvácíš, tak uvidíš…držím moc palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
24.11.14 20:06

Tezko rict. Poprve jsem cca 12. den spinila a tehotna jsem z toho byla. Za par tydnu to skoncilo MA. Po druhem transferu jsem zacala spinit 15. den a tehotenstvi to nebylo. Po tretim transferu jsem nespinila vubec a je z toho dcera. Po ctvrtem transferu spineni po 16 dnech skoncilo negativnim vysledkem. Takze - muze to byt konec a taky to nemusi znamenat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3727
24.11.14 20:08

@Beinhauerová94 Ahojky :mavam: a co tehotensky test? Delala jsi? 11.den po ET by uz byl videt urcite aspon dušík. Preju hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
24.11.14 20:19

Děkuji holky :) uvidíme zítra. A v Pondělí mám jít na kontrolu. Nechám tomu čas… a budu doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
24.11.14 20:21

@ugluk právě moc nerozumím pojmu „špinila“? Zda je to opravdu jen špinění slabounké, skoro nic nebo se pojmem „špinění“ rozumí jako krvácení… Moc nevím jak si to brát..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
24.11.14 20:26

@Beinhauerová94 ja to nazyvam spineni do te doby, dokud je to jenom na toaletaku, maximalne tech par kapek pobere intimka. Jak musim sahnout po vlozce, rikam tomu krvaceni. A teda ne, ani v jednom ze svych tehotenstvi (jedno zamlkle, druhe uspesne) jsem opravdu nekrvacela. Ale znam lidi co jo a nic to neznamenalo. A taky lidi co jo a znamenalo to konec. Nezbyva nez doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
24.11.14 20:45

Já začla špinit a posléze krvácet 9tý den po et a nakonec to odešlo…ale třeba to nebude tvůj případ…moc bych ti to přála. A test si nezkoušela? to bych nevydržela do 11 dne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.11.14 06:04

@Lenek Nene nezkoušela… nemám odvahu… dnes budu volat do centra, tak uvidím, co mi řeknou… Mě podle mých zkušeností s předešlou MS nepříjde, že by to byla ona, ale to jsou zase takové úvahy… Tělo si dělá co chce, zvlášť, když je takhle nadopované vším možným. Zavolám a uvidím..
Jinak děkuji a snad se to brzy vydaří i Tobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
25.11.14 08:03

@Beinhauerová94 no u me ta ms byla taky uplne jiná než normálně, a bylo mi receno ze to je těma hormonama. Přeju aby ti to vyslo. Ja mam pristi týden ket, tak snad budou vesele vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.11.14 12:01

@Lenek Dnes už jsem volala do centra. sestřička mi řekla, že spíš než nežádoucí účinek Utrogestanu to bude opravdu ms… :( ale říkala, že utrogestan mám brát dál, že se stalo i to, že žena prodělala ms a přesto byla těhotná. V Pondělí jdu na kontrolu a uvidí se. Chci tomu věřit, ale moc mi to nejde… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
26.11.14 07:40

@Beinhauerová94 ahoj, tak jak si dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
26.11.14 07:46

@Lenek No zatím nijak… menstruaci mám pořád, sestra mi řekla, že mám vydržet do Pondělí.. No tak držím. Sice je mi pořád do pláče a tak nějak asi nevěřím tomu, že bych byla těhotná, i když bych moc chtěla. Naopak přítel je optimista a stále tomu věří a doufá a tak mu tu víru nechci zatím brát. Snažím se na to nemyslet a soustředit se na jiné věci a hlavně být co nejvíce v pohodě. Ten stres a pláč mi opravdu v ničem nepomůže. Ale řeknu ti, není to žádný med…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
26.11.14 07:52

@Beinhauerová94 tak se drz kočko. Tak sem to mela v zari jen s tím ze před tím sem našla //. Tak pad dej vedet. Myslím na tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
26.11.14 08:17

@Lenek Jojo děkuji :) A ty už máš nějaké děti? Mě totiž pořád tak.. nechci říct bolí, ale nevím jak to popsat, jako bych měla na levé straně dole míček, který mi tam hopská. Je to zvláštní, nikdy jsem to nepociťovala.. A teĎ nechci být nechutná nebo tak… ale když jsem si zaváděla ten utrogestan, přišlo mi to „tam vevnitř“ nějaké jiné… jako přestavěné. To hopskání bych normálně přisazovala menstruaci, že to dělá vaječník, ale jelikož ten levý vaječník ani vejcovod nemám, tak nevím co to může být a pořád se mi tlačí myšlenka do hlavy, že je tam ten prcek a tím mi dává znamení nebo co. Když to teĎ čtu po sobě, tak to zní fakt jak od blázna, ale doufám, že mě chápeš jak to myslím. A přece se říká, že v těhotenství se i děloha snižuje… Tak nevím.. fakt už se těším na Pondělí, ať už je výsledek jaký chce, ale to napětí, je hrozný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí