Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Beinhauerová94 píše:
@Janice78 Ono je asi nejlepší doufat, ale přesto být připraven… Neříkám, že to nějak zmírní bolest, to asi ne… ale pořád to není ten natěšený stav, ale tak nějak s tím počítat. Každopádně budu držet palceTobě a vlastně i sobě
My už taky nemáme žádný mrazáček… u prvního IVF jsem se tímto uklidňovala.. a teď je to pro mě horší, protože vím, že když to nevýjde, tak budu muset za prvé čekat nejméně 3 měsíce a za druhé procházet vším znovu..
Takže je to tvoje 2.ivf? ![]()
Jak je to možný že pak nezbyde nic na zamražení, viď?
Mě odebrali 10vajíček při OPU, 3 neměli jadérko, 2 se přestala vyvíjet, 1 bylo moc napřed, 3 v pohodě a 1 měl být „šampion“ a toho mi tam po čtyřech dnech umístili… Zbytek se měl zamrazit, ale druhý den jsem se dozvěděla, ze nebyli v takový kvalitě, aby se dali zamrazit ![]()
Zjistila se u tebe příčina, proč dřívější pokusy nevyšly? ![]()
@Janice78 No my měli myslím 7 vajíček ( mám jen jeden vaječník), z toho se nám 4 oplodnily… dvě se zastavily na 2 buňkách a ty dvě pak rostly.. Jedno bylo už přes 16 buněk a druhé 14… tak říkal pan Docent, že to nejhezčí necháme a zavedeme a to druhé, že by nechal zmrazit. My nejdříve nechtěli, že je to zbytečné, protože se říká, že 50% to zamražení nepřežije a tím, že bylo jen jedno, tak jsme si říkali, že je to zbytečné, ale pak nám doktor řekl, že doporučuje to zmražení, že než se zase dopracujeme potom k takovému krásnému embryu, že to bude trvat. Tak jsme zamrazili a dobře jsme udělali.. Bobíšek to všechno ve zdraví přežil… tak doufám, že když to je takový bojovník, že se i uchytil ![]()
No to nevím.. to nám nikdo neřekl proč, oni nám hned říkali, že tam je snad jen 30% šance, že se to první ujme..
Ahoj a uz jsi si dělala tt? ja jo jeden desaty den ale nic tam nebylo tak uvidíme v pondělí budu delat druhy a 6 ledna jdu na kontrolu! dneska jsem mela dostat mesicky ale zatím nic tak snad to konecne vyjde!
![]()
@Janice78 píše:
@Beinhauerová94 ahoj holky, můžu se přidat? Já byla na prvním IVF teď v prosinci, ET byl 21.12., takže dneska jsem 13.den od ET… a včera jsem začala malinko špinit a přes den se jako by rozjela MS, ale zatím ne natvrdo „červená“, spíš jen nitky slizniceZkusila jsem test a byl negativní…
Volala jse do CAR a tam mi řekli, ať utrogestan beru pořád a v pondělí jdu na krev…naděje už asi žádná…
A těd jsem narazila na vás, tak si aspoň můžeme držet palce
ahoj ja jsem to tak mela jak ty před dvěma rukama a pak 14 den jsem udelali test a byla jsem tehotna! taky jsem tenkrat mela obavy ale nakonec my rekli v car ze se to embrio jenom uhnizdujeje a utrogetan jsem brala dal! bohuzel v 13tt prestalo byt srdicko a muselo to jin ven! tak ti drzim palecky aby ti to dobře dopadlo!
@slunicko 1982 Dělala… 12tý den… a nic… ale četla jsem na netu, že to nemusí jít ani ten 12tý den vidět.. zvlášť u toho umělého oplodnění - ikdyž nevím jaký v tom je rozdíl, ale to je jedno..
Ty jo, to je hrůza, kolik příčin může být… my se tady modlíme za dvě čárky, ale to v podstatě ještě nic neznamená.. tolik věcí se může stát. To je šílený. S miminkem mě to mrzí
ale asi to tak mělo být… a brzo budeš mamčou ![]()
@Lenek Děkujeme a jak se daří Tobě a tvým zázrakům? ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@slunicko 1982 Dělala… 12tý den… a nic… ale četla jsem na netu, že to nemusí jít ani ten 12tý den vidět.. zvlášť u toho umělého oplodnění - ikdyž nevím jaký v tom je rozdíl, ale to je jedno..Ty jo, to je hrůza, kolik příčin může být… my se tady modlíme za dvě čárky, ale to v podstatě ještě nic neznamená.. tolik věcí se může stát. To je šílený. S miminkem mě to mrzíale asi to tak mělo být… a brzo budeš mamčou
@Lenek Děkujeme a jak se daří Tobě a tvým zázrakům?
dofamze nam vsem to brzo vyjde:)))
@slunicko 1982 píše:no jo, naděje umírá poslední
ahoj ja jsem to tak mela jak ty před dvěma rukama a pak 14 den jsem udelali test a byla jsem tehotna! taky jsem tenkrat mela obavy ale nakonec my rekli v car ze se to embrio jenom uhnizdujeje a utrogetan jsem brala dal! bohuzel v 13tt prestalo byt srdicko a muselo to jin ven! tak ti drzim palecky aby ti to dobře dopadlo!
@slunicko 1982 To je to jediné co nám teĎ zbývá… věřit a doufat ![]()
@Janice78 Až na 11 jsme objednaní
ty?
@Beinhauerová94 já mám přijít mezi 7-9h, tak tam budu co nejdřív, nechám si nabrat krev a taky ukončím neschopenku a v ut zvesela do práce ![]()
A vy jdete rovnou na nějakou konzultaci? U mě to bude asi tak (si myslím), že si po cca 2h zavolám pro výsledky a domluvíme si s nima nějakou konzultaci, na který se dohodneme co dál… ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@slunicko 1982 To je to jediné co nám teĎ zbývá… věřit a doufat
@Janice78 Až na 11 jsme objednaníty?
ahojky! ja jsi budu delat tt v utery rano a pak jdu ten den na krev tak doufam ze to dobře dopadne uz jsem s toho docela nervozni! je to treti pokus tak snad do třetice vseho dobrého si rikam no uvidíme
![]()
@slunicko 1982 píše:
ahojky! ja jsi budu delat tt v utery rano a pak jdu ten den na krev tak doufam ze to dobře dopadne uz jsem s toho docela nervozni! je to treti pokus tak snad do třetice vseho dobrého si rikam no uvidíme![]()
![]()
Tak hodně štěstí
![]()
@Janice78 To já nevím, co bude dál… Já si minule volala až druhý den na tu krev.. Takže vůbec nevím jak to teĎ bude.. Uvidíme. Budu držet palce ![]()
@slunicko 1982 Taky jsem nervozní… u mě teprve podruhé, tak snad do dvojice všeho dobrého
Doufám, že nám to všem pěkně výjde ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@Janice78 To já nevím, co bude dál… Já si minule volala až druhý den na tu krev.. Takže vůbec nevím jak to teĎ bude.. Uvidíme. Budu držet palce@slunicko 1982 Taky jsem nervozní… u mě teprve podruhé, tak snad do dvojice všeho dobrého
![]()
Doufám, že nám to všem pěkně výjde
ahojky a kdy jdes na kontrolu? ja si budu zítra delat ten tt tak jsem moooooooooooc zvedava! a pak hned na krev! uz se modlim aby to vyslo! holky drzim vam moc palecky!!!
![]()
Tak já už vím, jak na tom jsme - test byl bohužel negativní ![]()
Ale s tím jsem tam šla, takže žádné překvapení…
teď jsme objednaní za cca měsíc na konzultaci a uvidíme co dál ![]()
Moc vám holky držím palce!
![]()