Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Beinhauerová94 tak jen ať kontrolují…
u mě teda nic takového neplánují ![]()
Ale zkusím požádat o to imunologické vyšetření ![]()
@Janice78 Já nevím, co tak najednou… ani nevím, jestli je to dobře nebo špatně. On mi doktor řekl, že tam můžou být srůsty nebo něco (nevím z čeho), ale když jsem pak o tom přemýšlela, tak přece po té operaci se mi tam můžou udělat další srůsty.. zase nové.. Jsem z toho zmatená a mám i strach… Ale tak snad to bude v pohodě… ![]()
No zkus… a to je na co přesně?
@Beinhauerová94 píše:
@Janice78 Já nevím, co tak najednou… ani nevím, jestli je to dobře nebo špatně. On mi doktor řekl, že tam můžou být srůsty nebo něco (nevím z čeho), ale když jsem pak o tom přemýšlela, tak přece po té operaci se mi tam můžou udělat další srůsty.. zase nové.. Jsem z toho zmatená a mám i strach… Ale tak snad to bude v pohodě…
No zkus… a to je na co přesně?
já nevím, o operaci jakou popisuješ, jsem asi ještě neslyšela… slyšela jsem o „profouknutí“ vejcovodů či o kyretáži dělohy (ale ta se dělá když se mimino přestane vyvíjet), ale aby se dělala operace na kontrolu…
ale snad vědí, co dělají
![]()
Ta imunologie se dělá proto, aby se zjistilo, jestli nejsem alergická na embryo (tedy jestli ho mé tělo nezabíjí jako vetřelce) a pak se to dá potlačit nějakými léky - třeba Prednisonem.
V některých CAR ho prý předepisují preventivně při každém IVF… ale co CAR, to jiný názor a jiná zkušenost - aspoň co jsem do teď pochopila… ![]()
@Janice78 No… operace.. ono to není operace jako laparoskopie nebo takhle, že by do mě řezali, ale dělá se to spodem, víš? Tak možná v tom je ten rozdíl, že je to šetrnější… nebo aspoň takhle to tedy chápu.
Jo takhle.. no vidíš, to mi taky mamka pořád říká, tak třeba by bylo dobré to také vyzkoušet.. Podle mě by se takové věci měly dělat hned
Třeba je to opravdu tím a teĎ jsme dvakrát prožily zklamání a třeba zbytečně..No ale… doktor nejsem, takže tak no
A kam do CARu chodíš? ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@Janice78 No… operace.. ono to není operace jako laparoskopie nebo takhle, že by do mě řezali, ale dělá se to spodem, víš? Tak možná v tom je ten rozdíl, že je to šetrnější… nebo aspoň takhle to tedy chápu.
Jo takhle.. no vidíš, to mi taky mamka pořád říká, tak třeba by bylo dobré to také vyzkoušet.. Podle mě by se takové věci měly dělat hnedTřeba je to opravdu tím a teĎ jsme dvakrát prožily zklamání a třeba zbytečně..No ale… doktor nejsem, takže tak no
A kam do CARu chodíš?
chodíme do Podolí, kam vy?
Nám hned po vstupním vyšetření udělali genetický testy, ale tu imunitu ne…
A jakých metod při IVF jste využili? My měli ICSI, prodlouženou kultivaci, kameru a asistovaný hatching.. ![]()
@Janice78 My chodíme do Fertimedu - Polanka nad Odrou (Ostrava).. No to nám taky.. a spoustu testů nám dělali. Cystickou fybrozu a další, už si nevzpomínám teď z hlavy, ale tu imunitu taky ne.. ![]()
Tak stejně jako vy, akorát při prvním pokusu jsme neměli hatching a při KET už ano a kameru?? Tu taky ne a ani nevím, co si pod tím představit? ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@Janice78 My chodíme do Fertimedu - Polanka nad Odrou (Ostrava).. No to nám taky.. a spoustu testů nám dělali. Cystickou fybrozu a další, už si nevzpomínám teď z hlavy, ale tu imunitu taky ne..
Tak stejně jako vy, akorát při prvním pokusu jsme neměli hatching a při KET už ano a kameru?? Tu taky ne a ani nevím, co si pod tím představit?
ta kamera se používá na embrya a sleduje je 24h denně a embryolog je pak nemusí každý den vyndávat z jejich prostředí a strkat je pod mikroskop - prostě se podívá na záznam na kameře, kde vidí kdy přesně se rozdělili, což má ukázat na to, že se vyvíjejí správně… a je to k embryjím šetrnější, protože s nimi pořád nemanipulují - už takhle je na té misce dost trápějí ![]()
Takhle nám to bylo vysvětleno, stojí to myslím cca 4tis… ![]()
@Beinhauerová94 píše:
@Janice78 My chodíme do Fertimedu - Polanka nad Odrou (Ostrava).. No to nám taky.. a spoustu testů nám dělali. Cystickou fybrozu a další, už si nevzpomínám teď z hlavy, ale tu imunitu taky ne..
Tak stejně jako vy, akorát při prvním pokusu jsme neměli hatching a při KET už ano a kameru?? Tu taky ne a ani nevím, co si pod tím představit?
a na tu genetiku vás poslali proč? Nás kvůli špatnému SPG ![]()
@Janice78 Jo takhle.. tak to nám ani nebylo nabídnuto, tak nevím…
No.. nevím, asi se to dělá normálně nebo nevím.. já už si to teĎ tak nepamatuji z hlavy..
@Lenek Zdravím
Jak se daří?? Nějak to tady umlklo… a celkem mi to chybí.. ![]()
@Beinhauerová94 pojď za námi do diskuze - Neúspěšné 1. IVF - jdeme dál..
tam je náš „problém“ řešen víc… tady bysme se moc nedrželi tématu diskuze ![]()
@Janice78 Zkusím to najít… Mě šlo i tady o paní/slečnu, s tou jsem si tady psala a pak se nějak zdejchla
Tak nevím ![]()
@Beinhauerová94 ahoj kočko, nezdejchla, jen toho teď mám jaksi moc
já nikam neuteču ![]()
@Lenek To doufám
a jak se daří?? Jako máš toho moc? Máš odpočívat a dávat pozor na miminka! ![]()
@Beinhauerová94 no teď zas bude provozovat gaučink, neboj, jeen zítra mě čeká konečně návštěva gyndy…jen je to na celý den. před ještě musím zajít do knihovny a pak mám v plátu sedět čekárně aspoň hodku před otvíračkou(je tam až od 1) protože čt měl záskok, pátek nedělá a po a ut měl volno, tak tam bude plno ženských, tak bych tam nerada skysla třeba 4 hodky. švagrová tam jde na 2 na ko srdíčka, tak pak spolu zaútočíme na lékárnu a drogérku(je 34tt).Ještě mnusím vyzvednout u našich slivovici, takže než se naděju budou 4 a bude po vycházkách a dám si odpolední šlofík. Doufám, že zítra uvidím zas prďošky a budu se moct objednat na screening.
A ty se máš jak, nějaké novinky?