Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@malka25 to mne udivuje, bez k lekari - muze to byt cokoliv
hezky den a hodne zdaru ![]()
Myslím, že to normální je, mimi už začíná víc vše utiskovat, jsem taky v 7.m. a dnes mě při vstávání tak píchlo v podbřišku, že jsem viděla všechny svatý. Když bolí moc, má se ležet a odpočívat
Mohou to být poslíčci i začínající porod. Pokud se ti to nezdá, klidně k lékaři běž. Já na začátku sedmého i ležela v nemocnici kvůli hrozícímu porodu a dostávala kortikoidove injekce, aby mimču rychleji dozrály plíce.
Ale ve většině případů bývají takové bolesti běžnými poslíčky. Mě jen doktor vždy říkal, že je lepší jet třikrát zbytečně…
Doktor je tu proto, aby rozhnal naše pochybnosti, pokud nějaké máme, a zaplať pánbůh za to, já bych radši k DR zašla, radši 5× zbytečně než jednou pozdě.
@malka25 s takovymi bolestmi bych si k lekari zasla. Lepsi dvakrat zbytecne nez jednou pozde.
@malka25 Ono jsou bolesti a bolesti. Jenže to Ti tady my těžko posoudíme. ![]()
Zvednout a rovnou k doktorovi. Já mám stejný bolesti a včera mi doktor řekl, že jsem otevřená a malá se chystá ven. A to má ještě 5 týdnů čas. On ti tam hlavu nikdo neukousne a raději teť pojedu několikrát zbytečně, než jednou pozdě. Od toho přece péče o těhotné je ne? Nebo to zahrnuje jen povinné kontroly a vyšetření?
Taky to mám. Od cca 26tt. Většinou to trvá hodinu v kuse. A taky mám pocit, jak kdybych měla špatně zavedený tampon. A před týdnem ze mě na wc vyšlo dost růžové krve s hlenem, tak jsem zvědavá, co mi zítra dr řekne. ![]()
@Elilen a to jsi nejela s tim krvacenim k doktorovi?
rekla bych, ze si koledujes o velmi predcasny porod…
@nozu Nejela. První těhotenství bylo úplně v pohodě. Jen mi tvrdlo břicho. Tohle jsem první tři měsíce prokrvácela, břicho bolelo. Teď od toho 26tt mám bolesti znovu a často… Chci tím napsat, že kdybych kvůli každému krvácení a bolesti jela na pohotovost, jsem tam pořád. Tak nějak věřím, že všechno bude v pořádku. A zítra mi to dr určitě potvrdí. ![]()
@Elilen tak to jo. Ono když se problémy opakují, tak už člověk dokáže odhadnout jejich závažnost. Určitě bude vše OK.
@Elilen píše:
Taky to mám. Od cca 26tt. Většinou to trvá hodinu v kuse. A taky mám pocit, jak kdybych měla špatně zavedený tampon. A před týdnem ze mě na wc vyšlo dost růžové krve s hlenem, tak jsem zvědavá, co mi zítra dr řekne.
No, tak to bych teda jela hned, protoze to vypada na odchod hlenove zatky
a v pripade zakrvaceni nam rekli na predporodnim kurzu, ze mame jet hned, lepsi par zbytecnych kontrol nez neco promeskat… Tim se ridim. Tak at je vse v poradku, pak napis.
@nozu @blumen Po dnešní kontrole mohu být v klidu. Vše je v pořádku.
Jen se mám šetřit a dostala jsem magnézium, ale to bere každá druhá těhotná. ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat myslíte že, je normální mít bolesti břicha no spíš pod brišku v 7 měsíci je to docela bolestivé a něchtěla bych plašit a hned utíkat k lékaři aby tam neříkali že tam chodím s každou blbostí