CT hlavy u pětiletého syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9759
16.8.15 20:30

@Lucka1111
Nebojte se, na ledvinné funkce jsem se zeptal (a u těch, u nichž jsem měl možnost prohlížet jejich dokumentaci, jsem si je dohledal), nejsem jako ti, co pacienta 2 týdny léčili aminoglykosidy bez kontrolování hladin (TDM) a potom se velice divili, že byl zralý na dialýzu. Ledvinné funkce byly ve všech mnou viděných příkladech naprosto v normě (daný známý měl okopírované výsledky doma). Žádný pokus o zvýšení dávky (u daných případů) byť na dvojnásobek (tedy ne na maximum) považuji za dost zásadní nedostatek, metformin navíc nemá jen antidiabetické účinky. Jedna z největších výhod je ta, že nemůže způsobit hypoglykémii. To se u inzulinu může stát velice snadno. Nehledě na to, že hypoglykemické krize jsou jedem pro CNS.

Je mi líto, že jste měli takové patofyziology. Bohužel učitele si člověk nevybere.

P. S. Pokud si člověk chyby druhého nevšimne, udělal by ji pravděpodobně taktéž. Nedávno vezla záchranka dítě s anafylaktickým šokem a vůbec se podáním adrenalinu nezdržovali. Prý to hydrokortison zvládne.

Příspěvek upraven 16.08.15 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
16.8.15 20:38

@Doctus tak já myslím, že to se učí stále s tím dopaminem, dokonce se to opisuje i do učebnic kardiologie a intenzivní medicíny. Ale Vy samozřejmě víte vše nejlépe, takže i kdyby Vás učili, že se nepodává, tak Vy byste ho podal. Tímto končím tuto diskuzi, v Vámi opravdu nemá smysl diskutovat. Jediná pravda, kterou uznáváte je ta Vaše. Jednou s tím v praxi pěkně narazíte. A mimochodem, když už tady radíte uživatelkám, tak jim napište, že nejste lékař. Protože spousta vás za něj považuje a to od vás opravdu není fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9759
16.8.15 20:39

@Lucka1111
Na patofyziologii se o tom nezmiňovali, na farmakologii nás učili tak, jak je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
16.8.15 21:12
@Doctus píše:
@mroe
Trochu vás poupravím, nemůžete se vyjadřovat o věcech, s nimiž nejenže nemáte zkušenost, ale také o tom nemáte ani teoretické ponětí. To je jeden z rozdílů mezi námi. K tomu, že třeba streptokoky léčíme penicilinovými ATB, nemusím vyzkoušet různé léky na to, abych zjistil, že takovými fenylakylaminovými deriváty toho moc nezmůžu. Vy o tom nemáte ani to teoretické ponětí. S praktickými zkušenostmi radiologa se chlubit můžete, pokud byste se neměla, tak by to bylo dosti zarážející.

Když někdo uvádí v sekci Manželství a partnerství nepravdivé údaje zrovna o lidském těle, tak proč to nepoupravit. Hlavně neříkejte, že jste tam nikdy nezavítala.

@mowla
Shoda podmětu s přísudkem, říká vám to něco?

A jak to vis? O tom, jake mam teoreticke poneti jsem se nikde nezminila…
MMCH, ja se nechlubim, nemusim.
A vsimla jsem si, ze porad resite lecbu, nezacina se vzdycky diagnostikou? Muzeme si treba popovidat o tvem teoretickem zakladu v mem oboru - a jsem si jista, ze budeme brzy hotovi, protoze to te evidentne nezajima, nedaji se tam najit chyby ostatnich, kdyz sam o tom vim prdlacku, vid?
Ano, cetla jsem asi tri stranky z diskuse o penisech, jen proto, ze me zajimalo, jak se tam projevujes. Nezklamalo me to, bylo to zabavne cteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.9.15 17:05
@Doctus píše:
@mroe
Tak se omlouvám za to, jaké máme špatné učitele, kteří učí nepravdy.V medicíně si všechno několikrát ověřuji…

treba toho Lasegua :mrgreen: smarja, to je legracni diskuze. To musim docist :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí