Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@rmot píše:
Stupidní je posuzovat ostatní podle sebe. Pokud přečteš jednu knihu za týden, tak ti možná nevadí vše převádět. Ale třeba já mám obrovský archív knih a především různých jednotlivých povídek, kterých přelouskám klidně několik za večer. Podle nálady si kdykoliv během chvilky po síti stáhnu do čtečky, na co mám zrovna náladu. Při převádění bych musel pokaždé zapnout počítač, převést co chci, nahrát zpět na server a poté si to stáhnout čtečkou. A pokud je možnost mít čtečku, která otevře skoro jakýkoliv formát rovnou, tak proč se trápit nějakými převody?
@Ploskutáček píše:
Kindle umí formát MOBI, ostatní čtečky EPUB. Pocketbook má nejširší podporu formátů ze všech čteček, nemusíte řešit typ souboů. Mamce jsem k Vánocům 2016 koupili Bookeen, také velmi dobrá, i když ne taková podpora formátů jako u Pocketbooků. Bookeen jsem doporučil i kamarádce, která chtěla čtečku pro manžela. Měli ji na nočním stolku, v pouzdře. Čtečka stála 3 nebo 3,5 tisíce, ráno se probudili, měli prasklý displej, překreslovala se jen jeho polovina. Oprava by stála 60 nebo 80 euro, posílalo se to do Francie. Šlo sjednat pojištění displeje za 1 korunu na den, záruka byla dva roky = 730 dní = 730 korun. Měl jsem je upozornit na možnost pojištění, ale kdyby ten displej nepraskl, vyhodili by 730 korun zbytečně. Už takhle byla čtečka dost drahá.Bookeen používá i má nejlepší kamarádka a taky spokojenost.
Kindle přešel taky na epub
a třeba já bych zase nikdy znovu nešla do pocketbooku. Praskl mi na něm samovolně displej - večer jsem ho v pořádku odložila na noční stolek a druhý den bylo po displeji, nespadl mi. Samozřejmě reklamaci mi neuznali.
@Pitaya1 píše:
Kindle přešel taky na epuba třeba já bych zase nikdy znovu nešla do pocketbooku. Praskl mi na něm samovolně displej - večer jsem ho v pořádku odložila na noční stolek a druhý den bylo po displeji, nespadl mi. Samozřejmě reklamaci mi neuznali.
Aha, to jsem nevěděl.
Bez podsvícení bych čtečku určitě nebral, ale samozřejmě není zdravé pro oči číst si v naprosté tmě jen za svitu čtečky. Stejně jako u monitoru počítače, televize, nebo mobilu, by se za obrazovkou mělo také nacházet světlo. Nerozhoduje technologie podsvícení displaye, podstatný je ten kontrast mezi svítící obrazovkou a tmou mimo obrazovku. Sám si občas čtu před spaním ve tmě jen za svitu čtečky, přestože vím, že oči trpí. Ale jinak se snažím mít alespoň něco v místnosti rozsvíceno. Podsvícení ve čtečce je super na to, že si jde číst i v situaci, kdy bych na to jinak neviděl. Například před zapálenými krbovkami, které udělají dost světla na to, abych si nečetl potmě, ale zároveň dostatečně neosvítí nesvítící čtečku pro pohodlné čtení.
@Pitaya1 píše:
Kindle přešel taky na epuba třeba já bych zase nikdy znovu nešla do pocketbooku. Praskl mi na něm samovolně displej - večer jsem ho v pořádku odložila na noční stolek a druhý den bylo po displeji, nespadl mi. Samozřejmě reklamaci mi neuznali.
A opravdu už na Kindlech ten epub funguje? Tuto informaci jsem našla, ale nikde pak není v popisu vypsáno, že to tak je.
@Billi píše:
A opravdu už na Kindlech ten epub funguje? Tuto informaci jsem našla, ale nikde pak není v popisu vypsáno, že to tak je.
Zatím jsem to nezkoušela. Od té doby, co to měli změnit, jsem žádnou novou knížku nepořizovala.
Máme už druhý Kindle, tentokrát Paperwhite (od 2019). První sice stále funguje, ale poslali jsme ho dál kamarádovi a tak slouží už více než třináct let. S aplikaci SendtoKindle s převodem nikdy nebyly problémy. Prostě kliknu pravým myšítkem na soubor v počitači, vyberu SendtoKindle a za pár okamžiků je ve čtečce. Převod probíhá někde cestou a je mně to v podstaté jedno ![]()
S jinýma značkama zkušenost nemám (a popravdě asi mít nebudu, nemám jediný důvod měnit).
PS: zprava o přechodu na epub mně taky přišla, ale vyzkoušeno nemám (pořád mám naplněno knihami na spoutu let dopředu)
Mám Kindle Oasis a miluju ho, je skvělý. Určitě bude top i nový Paperwhite. Mám zkušenost jen s Kindly, ale jsem s nimi dlouhodobě spokojená.
Debata o formátech zbytečná, Kindle naopak přestává podporovat mobi a přechází na epub.
Kupuji vždy s reklamami, napíšu pak na customer service Amazonu, že žiju mimo USA a reklamy se mě tudíž netýkají, zda by je mohli v mém zařízení zrušit. Vždy zruší zadarmo
a já ušetřîm. Reklamy jsou speciální nabídky Amazonu, které se zobrazují místo šetřiče obrazovky.
Akce na Kindle Paperwhite 5 za 95 euro:
https://www.amazon.de/…p/B08N3TCP2F
Omlouvám se za narušený odkaz - místní automatická editace… A po třetí editaci to klaplo.
Zadejte si tam češtinu.
@SAJ už mám Kindle víc jak týden doma a ještě jsem si nezvykla. Pořád mě silně štve. Včera jsem to vzdala a šla jsem číst papírovou knihu. Tak uvidím, kdy to přijde ![]()