Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potřebovala bych radu. Mamince bych chtěla koupit čtečku na knihy k narozeninam, ale nemužu se rozhodnout kterou. Libi se mě amazon kindle, ale bohužel nema česke menu
což je blbe. Pocket book ma velice dobré hodnoceni, ale i špatné. Hodně lidi píše že má křehký display a reklamaci neuzvanaji. Ale jinak se me pocketbook hodne libi. Rada bych se tedy zeptala kdo ma zkušenosti s jakýma čtečkama a jestli by jste mě mohli doporučit čtečku 3500 - 4000 korun.
Děkuji ![]()
Já mám asi třetím rokem Pocket book 626 touch lux 2 a jsem s ní celkem spokojená. Má podsvícený display, to jsem hlavně chtěla, takže můžu číst i za tmy. Jediný co mi vadí, že když dochází baterie, tak se seká. Sice se mi to nestalo při čtení, ale často se mi to stává při hraní sudoku. Ale už jsou novější, tak třeba u těch už je to vylepšený. S displajem jsem zatím problém neměla, ale koupila jsem si kvalitní pouzdro. TAky jsem nedávno aktualizovala softwear, tak možná už to sekání se opravili.
Děkuji přemyšlela jsem prave o čtečce PocketBook Touch HD (PB 631) černý ta je z tech nejnovejších ale prave pišou že to neni velky rozdil mezi tou starši o touhle. Hlavně se me libi že, pocketbook ma česke menu což je opravdu velkou vyhodou jelikož maminka neumi anglicky.
Měla jsem obojí. Jak kindle tak pockebook. Kindle bych si už nekoupila, je to sice kvalitní výrobek, ale je udělaná uživatelsky pro mě velice nepříjemně.
Pocketbook toho umí mnohem víc a má mnohem inuitivnější ovládání. Z tohoto hlediska je to to nejlepší, co jsem měla a s angličtinou problém nemám. Z Kindlu jsem na prášky.
Ale pocketbook mi praskl v tom nejkvalitnějším obalu, když jsem ho položila na stůl
.
Reklamaci samozřejmě neuznali a ještě na mě koukali jak na debila, lháře a podvodníka. Když to srovnám s kindle, tak ta obrazovka a konstrukce je u pocketbook na první pohled křehčí.
@Ladanone http://ebookexpert.cz/…vanoce-2017/
Procti si i starsi clanky. Je tam spousta praktickych informaci.
@Ladanone teď jsme kupovali tchánovi a zvolili Kindle
do straších modelů se čeština dá nahrát, ale upřímně si myslím, že ta AJ je úplně fuk, kromě změny velikosti fontu tam vlastně není co řešit, myslím že uživatel, který chce prostě číst, to hravě zvládne i bez znalosti angličtiny.
Já jsem dostala Kindle a tchyni jsme koupili PocketBook. Obě má své výhody, ale mamce jsme pak kupovali také Pocket a určitě bych doporučila spíše Pocket Book.
Ovládání je jednodušší, pokud chce stahovat knížky a ne kupovat originály tak v PocketBooku funguje mnohem více formátů, dají se lépe upravovat velikosti na čtení.
V mém Kindlu hodně knih v PDF je tak malých, že nejdou číst a když je roztáhnu, tak tam není celý řádek.
@PapeJ píše:
Já mám asi třetím rokem Pocket book 626 touch lux 2 a jsem s ní celkem spokojená. Má podsvícený display, to jsem hlavně chtěla, takže můžu číst i za tmy. Jediný co mi vadí, že když dochází baterie, tak se seká. Sice se mi to nestalo při čtení, ale často se mi to stává při hraní sudoku. Ale už jsou novější, tak třeba u těch už je to vylepšený. S displajem jsem zatím problém neměla, ale koupila jsem si kvalitní pouzdro. TAky jsem nedávno aktualizovala softwear, tak možná už to sekání se opravili.
Taky mám už 3 roky Pocket book 626 touch Lux 2 a našim jsem koupila Lux 3. Zatím bez problémů
Děkuji moc
za příspěvky. Asi se rozhodneme pro ten pockeboot mamča rada hraje i sukodu a ruzne hry a hlavne je určite lepši že by jsi knižky nemusela zakoupit ale jenom stahnout. děkuji
My koupili loni mamce Bookeen Cybook Muse, Pocketbookum prý praskají displeje jak na běžícím pásu, reklamace se neuznává, Amazon má menu v angličtině. Stejnou značku jsem doporučil i pro mou nejlepší kamarádku, když jí čtečku chtěla koupit k Vánocům její sestra, akorát tam jsem doporučil Cybook Muse Frontlight HD, která ma podsvícení, takže můžete číst i potmě, vyšší rozlišení i větší interní paměť.
Teď koukám, že už je Frontlight 2, na Cybooku se mi líbí hardwerová tlačítka pro otáčení stránek po stranách displeje, jestli je má i Frontlight 2, netuším, ale původní Frontlight a Muse ano.
@Ploskutáček Pocketbook ma hardwarova tlacitka na otaceni stranek, pokud by nekomu nevyhovoval dotyk.
@cecetka píše:
@Ploskutáček Pocketbook ma hardwarova tlacitka na otaceni stranek, pokud by nekomu nevyhovoval dotyk.
Ale pod displejem, ne?
@Ploskutáček Mam ultra 650 a ta ma tlacitka pod displejem i na bocich vedle displeje.