Čtvrté dítě krátce po sobě - jak zvládáte?

188
23.8.21 21:44

Čtvrté dítě krátce po sobe-jak zvladate?

Ahoj.. mam 10 leteho syna z prechoziho vztahu. S nynejsim partnerem se nam dlouho nepodarilo otehotnet ( spatny spermiogram) a po IVF se nam narodila dvojcata. Nyni jsem prirozene 8o otehotnela a nevim co delat… Dvojcata maji 1,5 roku, je s nim prace, kolikrat jsem uplne na vetvi kdyz prorvou cely den, zarli na sebe kdyz nemuzou mit mamku pro sebe… a kdyz si predstavim, ze bych mela za 9 mesicu dalsi miminko, prijde mi, ze to nelze zvladnout a nezblaznit se.. Uvazuji o potratu ac mi to trha srdce :,( Ma tu nekdo takto kratce po sobe male deti? Jak to prosim zvladate? Jak to ty mensi chapou, kdyz poradne v tomto veku nechapou, ze musi proste pockat protoze miminko je miminko? Neumim si predstavit, ze dvojcata rvou protoze zarli a chteji mamku a do toho jeste rve miminko…jen si to predstavim a nevim co bych udelala… A jak financne? My zijem tak akorat, neni to na vyskakovani, no. Diky za kazdou radu.
Mam i vycitky, ze dvojcata budou za 9 mesicu v “nejlepsim” veku (2,5 roku) a misto prohaneni se s rodicema v ruznych zabavnich parcich, poznavani sveta, uceni a objevovani spolu s mamou a tatou, budeme mit “na krku” maly mimco a vic se venovat prirozene jemu nez starsim dvojcatum, ze na ne nebude tolik casu…nevim jak to proste skloubit, jak kazdemu dat maximum a byt spokojena… :roll: Rozdil mezi nynejsima sourozencema je 9 let, takze jsem toto vubec nemusela resit, neznam to takto brzy po sobe a jeste deti rovnou 3. Poradte prosimy. Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5387
23.8.21 21:52

Dvojčata dozrsji, děti rostou velmi r, chle. Budou parťáci a na miminko se muzou těšit. Jsou to holky, nebo kluci? Nejstarší syn může vypomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
23.8.21 21:53

Kdybys nenapsala, ze financne to mate tak tak, tak bych ti napsala ze to nejak zvladnete. Ale ta financni stranka je hodne dulezita, nemusite zit v luxusu, ale kdyz zijete jen tak tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
23.8.21 21:53

@Takco jsou to holky ale prijde mi, ze na to, ze jim je rok a pul jsou opozdenejsi nez vrstevnici.. nemluvi a jedna ani nechodi… :? syn ma PAS, takze tam to takto lehce nejde… snazi se ale potrebuje svuj klid apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
23.8.21 21:55

@kaja00 Tak tak mysleno, ze nezijeme v luxusu… kupujeme z druhych ruk, nemuzeme 3× do tydne platit ruzny zabavni parky, kupovat vsem detem na co si ukazou… proste neni to na rozhazovani.. ale hlady zase neumirame:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.8.21 22:04
@Michaela005 píše:
@Takco jsou to holky ale prijde mi, ze na to, ze jim je rok a pul jsou opozdenejsi nez vrstevnici.. nemluvi a jedna ani nechodi… :? syn ma PAS, takze tam to takto lehce nejde… snazi se ale potrebuje svuj klid apod..

Tak to bych do toho nešla. Bude to na úkor starších dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.8.21 22:06
@Michaela005 píše:
@kaja00 Tak tak mysleno, ze nezijeme v luxusu… kupujeme z druhych ruk, nemuzeme 3× do tydne platit ruzny zabavni parky, kupovat vsem detem na co si ukazou… proste neni to na rozhazovani.. ale hlady zase neumirame:)

Věčně to z druhé ruky kupovat nebudeš, zvlášť jestli holky budou paradnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
23.8.21 22:12

Mám stejný věkový rozdíl mezi kluky, nemám teda to první dvojčata, ale jeden kousek. Začátek byl náročný, protože syn v tu dobu ještě moc nemluvil a dost zarlil, ale trvalo to tři týdny a pak už to bylo jen lepší. Teď má mladší 9M a už je to fakt pohoda a starší se stará o brachu, je vidět, ze ho má moc rad. Nebala bych se toho 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5387
23.8.21 22:13
@Michaela005 píše:
@Takco jsou to holky ale prijde mi, ze na to, ze jim je rok a pul jsou opozdenejsi nez vrstevnici.. nemluvi a jedna ani nechodi… :? syn ma PAS, takze tam to takto lehce nejde… snazi se ale potrebuje svuj klid apod..

Jen uvazuju: nyní sance na přirozeně počaté zdravé dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
23.8.21 22:13
@Michaela005 píše:

Tak to neděláme ani my a to už máme doma jen jedno dítě.
Jinak radu nemám, tohle si musíš bohužel vyřešit v sobě a chápu, že je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
23.8.21 22:15

@terien to ji radíš jít na potrat? Za 8-9 měsíců udělají dvojčata velký pokrok ve vývoji. Nešla bych na potrat. Mám tři děti brzy po sobě a zvládám to úplně v pohodě. Ano jsem unavenější, někdy je to náročné, ale neměnila bych.
@Michaela005 miminko si nech, později bys mohla litovat, že sis ho nechala vzít. Zvládneš to. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
23.8.21 22:16

@Takco jak to myslis? Pred rokem a pul, byl 2× spermio katastrofa… sance 1%.. lecba zdlouhava a nejista…od te doby jsme to neresili, jelikoz jsme dite nechteli… najednou se to stalo, takze se to asi zlepsilo…ale na jak dlouho, kdo vi…zakon schvalnosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
23.8.21 22:19

@Daisyy1995 ty jsi hodna :srdce: a jaky mate rozdil vekovy? Jak to zvladas? “Neperou” se deti o tebe? Holcicky jsou tak hodne a utrhlo by mi srdce kdybych je videla plakat, ze chteji pochovat/pomazlit a zrovna treba musela konejsit mimco… ony zatim nechapou “pockej” ikdyz to rikame denne jelikoz jsou dve, tak stejne krici a krici :roll: tak vzdycky litam jak hadr na tyci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5387
23.8.21 22:24
@Michaela005 píše:
@Takco jak to myslis? Pred rokem a pul, byl 2× spermio katastrofa… sance 1%.. lecba zdlouhava a nejista…od te doby jsme to neresili, jelikoz jsme dite nechteli… najednou se to stalo, takze se to asi zlepsilo…ale na jak dlouho, kdo vi…zakon schvalnosti :roll:
:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31143
23.8.21 22:28

@Michaela005 Pokud si detatko nechas, tak jedna rada - starej se zpocatku klidne o dvojcata na ukor mimina. Miminko se musi prizpusobit rodine, ne rodina miminuk. Novoroyenec nezna nic jineho nez to, do ceho se narodil. Samozrejme nejde o to zanedbavat jeho zakladni potreby, ale mimco ve velke rodine nepotrebuje prilis maminy pozornosti. Mam tri deti celkem rychle po sobe, delala jsem to tak a zarleni nas ani jednou nepotkalo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí