Cucání ručiček - 2,5 měsíce

2338
14.3.12 19:23

Cucání ručiček - 2,5 měsíce

Ahoj maminky, obracím se na vás s dalším dotazem. Můj syn 2,5 měsíce si začal cucat pěstičky, nevím, zda ho mám nechat a časem to přestane, nebo jak tomu „zabránit“ Zkoušela jsem dávat dudlík, ale nikdy ho nechtěl, takže ani teď to nezabírá. Ruce si rve do pusy i při kojení, doslova se semnou pere :( Bojím se, aby si pak necucal paleček třeba ještě ve třech letech :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1254
14.3.12 19:25

Hele, tomu nezabráníš :mrgreen: Nám je půl roku a ruce furt v puse, od narození :mrgreen: Ruce mu těžko svážeš :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
14.3.12 19:26

Je to normální, objevil ručičky, tak je musí ochutnat, dělají to i děti, které mají dudlík. Nemusí to hned znamenat, že si bude cucat palec.
Ale dudlík můžeš nabízet stále, třeba se časem chytí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.3.12 19:28

Ahojky, náš Samík si rval obě ručičky do pusinky už v porodnici :-) Takže jsem si řekla, že mu dám dudlík a on si přestane cucat ručičky. Ha, ha, omyl … Na dudlíček si časem zvykl, takže s ním usíná, uklidní ho, ale jinak jsou pořád ručičky tím nejlepším, co se dá strčit do pusy. Zatím to neřeším, je mu 5,5měsíce, ale taky doufám, že se to postupem času odnaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8042
14.3.12 19:29

U nás to samý, buďto cucá pěstičku nebo prsty jednotlivě, cpe je až do krku a pak se z toho dáví :roll: Snažím se mu ruce vyndávat a dát spíš dudel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
14.3.12 19:31

je to normální a značí to pokrok ve vývoji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
14.3.12 19:33

Pokud by si je necucal tak by byl naopak divnej, je to součást vývoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
14.3.12 19:34

Takže je to asi zcela normální co? Mě se to teda za prvé nelíbí, když má ruce v puse a za druhé se bojím toho, že si bude cucat časem paleček…Ale asi tomu cucání těžko zabráním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
14.3.12 19:35

tomu nezabranis, dcera si taky cucala ruku, pak jednoho dne vyndala dudlik a cucala si palec a neslo ji to vymluvit.

ale ze si bude dudat ten palec tak to znamenat nemusi, nabizej furt dudlik a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.3.12 19:41

Jo, Kamka to cíleně dělá už měsíc :mrgreen: slintá u toho tak, že má oslintané rukávy až k loktům, ale zabránit tomu asi není jak, dudlíky tvrdě odmítá. Normálně si rve i prsty do krku, až se jí zvedá žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
14.3.12 19:42

náš si taky cucá ručičky a když najde rukáv, tak je to ještě lepší, vždy je úplně mokrej až po loket :lol: počkej až si za pár měsíců třeba najde nožičky a bude ochutnávat, to je teprve ta pravá sranda

• Citovat
  • Upravit
2338
14.3.12 19:49

Tak nožičkama jsi mě teď opravdu pobavila…rukáv jsme ještě neobjevili, za to látkovou plínku, kterou má stále někde u sebe kvůli častému blinkání, tak tu už jsme taky ochutnali :) No jo, je to s nima sranda … hlavně když se mu dneska povedlo vykadit se mi do výstřihu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
14.3.12 19:50

Eli to dělá doteď (má 8 měsíců), dudlík jsem jí začalanabízet až když si cpala do pusy samotný palec. Je to normální a nezabráníš tomu, zrovna je ve stadiu vývoje, kdy je hlavním „hmatovým“ orgánem pusinka, takže musí všechno ožužlat, ocumlat a osliznout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.12 19:52

U nás taky vedou ručičky, a nejlepší, když tam má dudáka a pěstičku. To je spokojená :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.3.12 19:52

:D tak já měla ve výstřihu nablito, ale nakaděno zatím ne

jinak je to normální a bránit strkání rukou do pusy se nemá, potřebují si tím projít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí