Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli je tady více miminek, které se ještě moc v sedmém měsíci neotáčí, malá to sice umí, ale neba ji to, kam potřebuje tam si došáhne a zůstane stejně na zádech. jestli máte k tomu nějaké rady?? ona je jinak děsně akční
když ji dám na bříško, tak se otáčí kolem své osy a snaží se o to lézt, ale ještě ji to nejde. děkuji
tak ji zkus dat hracky dal, aby se musela otocit na brisko........
Neboj, kdyby bylo něco v nepořádku, už by vás dr. poslala na rehabku. Každé mímo je jiné. Některé si v sedmi měsících stoupají nebo lezou, jiné se sotva otáčí. Jestli se otáčet umí, je to v pohodě. Asi to bude trochu lenoch, ale to neznamená, že jí to vydrží. Zkus jí dávat hračky dál a uvidíš, jak ji to namotivuje k pohybu ![]()
naše malá to uměla asi od 5M, ale za měsíc se přetočila, tak dvakrát, až začátkem osmého měsíce začala být na bříšku neustále ![]()
Určitě ji dávej na bříško, pokud se ji na bříšku líbí. Tím nejvíc posiluje zádové svaly.
Ahojky taky bych jí dávala ty hračky dále aby se snažila si na ně dosáhnout a třeba jí to otáčení pak začne bavit. Jinak každé mimčo je jiné my se sice otáčíme ale žádný náznak na lození zatím nemáme ![]()
Hlavní je, že to umí, že se jí nechce, s tím nic nenaděláš. Každé mimčo si samo přijde na chuť poloze na bříšku. Syn nesnášel být na bříšku a najednou ze dne na den v 6. měsících na břicho a jinde být už nechce.
Neboj a docela jsi me uklidnila. Ja mam totiz malou lenosku, teprve ted v 7,5 mesicich se zacala snazit se pretacet a pomalu, ale jiste se k tomu dopracovavame. Nase doktorka taky tvrdi, ze je vse v poradku, ale v 8 mesicich mame kvuli tomu jeste radeji schuzku (zijeme v UK), aby se pro jistotu mrnous zkontroloval. Ale uz i na brisku vydrzi mnohem dyl, nez driv a ma vetsi silu. Ovsem do lezeni mame asi jeste hodne daleko. Neboj, oni to ti nasi prcci dozenou
.
tak se holky chci jen pochlubit, dneska jsem ji dala sice ne hračky, ale věci, které chce si vzít, od ní daleko a pětkrát se sama přetočila, aby se proto dostala
tak mám radost
já ji to prostě naučím ![]()
tak už se přetáčíme jedna radost
a včera se nám povedli i sudy ![]()
tak už se i snažíme plazit
zapře, přitáhne
je to super pohledět ![]()
@palapa píše:
tak už se i snažíme plazitzapře, přitáhne
je to super pohledět
Super, šikulka
![]()
Syn má 7,5 měsíce a plazení mu zatím vůbec nepřišlo namysl. Maximálně udělá sud.
@Manticora píše:
Super, šikulka![]()
Syn má 7,5 měsíce a plazení mu zatím vůbec nepřišlo namysl. Maximálně udělá sud.
tak my ty sudy nějak vůbec nedělám
začala se přetáčet jen na břicho a teď právě začala s tim plazením ![]()