Kašovitá zelená stolice

108
12.3.12 20:40

kasovita zelena stolice

ahojte :mavam: chtela jsem se zeptat,mam mesicni miminko a 2 dny nemela stolici az dnes,ale byla trochu ridsi nez vzdycky a zbarvena do zelena,jinak zadny problem nemame hezky pribira na vaze a ani nepozoruji ze by byla nejak naklidna…tak nevim,myslite ze je vse v poradku,meli ste to nekdo taky? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.3.12 21:00

Ahoj, když malá pila hypoalergenní mléko, tak měla jenom zelenou stolici…bylo to jak brčál. Řešila jsem to s doktorkou a říkala, že to může být tím dietním mlékem. A bylo, teď jsme přešli na normální UM a kaká pěkně. Ale zelenou stolici jsme měli 4 měsíce, Aďa přibírala pěkně, byla spokojené mimi. Jenom ta stolice byla prostě zelená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.3.12 21:24

zelená stolice, která se objeví občas, není problém. může jít o to, že miminko pilo často a krátce a dostalo jen přední mléko, které je sladké a mléčný cukr ve střevech kvasí a způsobí zelenou barvu. Je dobré kojit co nejdéle z jednoho prsu…podívej se na kojeni.net do poradny, je tam k tomu hodně dotazů.

pokud by miminko mělo zelenou často, ve stolici se objevily hleny nebo později krev, stolice byla hodně řídká, tak to problém je.

může jít o infekci nebo o zánět způsobený alergií na určitou složkou v potravě. nejčastěji tyhle trable způsobuje kravské mléko, pokud kojíš. pokud jste na UM, tak je to běžné a o problém nejde.

já jsem se potýkala s prckem se stejným problémem, měl nejdřív nazelenalou a pak úplně brčálovitou stolici, měl ji i dost častou. musela jsem komplet vysadit výrobky z mléka včetně másla a minimálního množství v jakémkoliv jídle. po zhruba měsíci se to upravilo. pokud by se nevychytala ta složka, která způsobuje intoleranci, mohlo by dojít k ještě většímu poškozování střev - ve stolici by byla krev, mohl by se ukázat ekzém, dítě by neprospívalo.

většinou jde opravdu jen o intoleranci, která se časem upraví, mléčné bílkoviny jsou hodně těžko stravitelné a některým dětem prostě vadí. aby se střevo upravilo, je třeba úplná dieta, ne jen omezení. pravá alergie je to málokdy.

třeba to je u vás jen nějaká přechodná záležitost…rozepsala jsem se :think: , ale to kvůli tomu, že s tím máme zkušenost a pokud mohu pomoct jen tou informací, ráda to udělám, lepší vědět a zjistit, že se mě to netýká, než miminko zbytečně trápit delší dobu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.3.12 21:26

ještě dodám, že krom mléka jsou největší alergeny vejce, ryby, soja a ořechy. dál také lepek..který je v obilovinách. já jsem vynechala mléko, vejce a soju a stačilo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
12.3.12 21:51

Zelena stolice je naprosto v poradku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.3.12 22:10

tak jsem ještě pohledala ten odkaz - laktační poradkyně odpovídá ohledně vzhledu stolice:

http://kojeni.net/databaze.php?…

weru, u nás třeba zelená stolice znamenala dost problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
12.3.12 22:20
Saroya píše:
tak jsem ještě pohledala ten odkaz - laktační poradkyně odpovídá ohledně vzhledu stolice:

http://kojeni.net/databaze.php?…

weru, u nás třeba zelená stolice znamenala dost problém :roll:

A meli jste jako jediny priznak jen tu stolici?
Zvlastni. Nam vzdycky rikali, ze je to normalni pokud neni hneda a nezapacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
12.3.12 22:20

A jaky problem jste tedy meli, zda-li se muzu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.3.12 22:31

no pořád to řešíme, takže je to v běhu. já jsem atopik, hodně dlouho bez projevů ekzému. jako miminu se mi ekzém udělal poté, co mamka přestala v mých 3m kojit a dala mi sunar, mohla jsem se uškrábat.

můj prcek začal kakat zeleně hned první měsíc a horšilo se to, nejdřív jen občas, pak častěji, pak pořád a pak s hlenem, chvilkama byla oranžová, ale normální míchaný vajíčka to nebyly nikdy

doktorka mi doporučila vyřadit mléko, a já i intuitivně jsem myslela, že je to tím, vzhledem k mé predispozici. jinak byl ok, žádný ekzém, jen ta divná stolice. jo a to bříško ho bolelo, ale to taky těžko odlišit od tříměsíční koliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.3.12 22:32

já nechci šířit nějakou paniku, jen že u těchhle intolerancí nebo alergií je důležitý to vysadit co nejdřív..zkusit se to může, pokud je to něčím jiným, tak jen dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
13.3.12 12:23

Tak to pak joo. Tak drzim pesti, aby se to zlepsilo co nejdrive :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
13.3.12 18:50

dík moc