Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj máme doma takový malý velký problém. Máme 9denní holčičku a poslední noci má úplně přerácený režim. Ve dne spí jak dudek, na kojení jí musím budit po těch 3 hoďkách a kolikrát se jí ani nechce. Po koupání taky vytuhne,ale kolem 11h se probudí a začne „povídat“ a kňourat, ne že by brečela,ona prostě žvatlá s menšíma přestávkama až do rána. Na kojení si řekne tak 3× za noc. Já sem si celkem zvykla a nebudím se při každém zakňourání,ale manžel se vůbec nevyspí,což je problém,protože jezdí s kamionem a kolikrát mu musí stačit jen pár hodin na vyspání. Jsem z toho docela nešťastná,nemá ani kam jinam by si lehnul. Máte nějaké rady?
Máte doma novorozence. 9ti denní miminko nerozezná to, co vy by jste s manželem potřebovali. To co popisuješ, by pro mnohé byla rajská hudba. Víš co říkávala naše dětská doktorka, když jsem na ni vyrukovala s podobnou žádostí o radu? „To jste si měli pořídit rybičky v akváriu, nikoliv miminko“. Až s odstupem času jsem pochopila jak to myslela, ze začátku jsem ji to měla hodně za zlé. Teď má malá rok. A to je teprv fikot… Nechci tě strašit, ale tohle není problém, ty teprve přijdou. A myslím to v dobrém. Držte se, bude lépe ![]()
Myslím, že u 9denního miminka moc nesvedeš..teda já bych ho prozatím nechala, maximálně zkoušela přes den aspoň chvilku udržet vzhůru..ale je to vážně ještě novorozenec.. ![]()
a manželovi asi na dobu nutnou vyhradila jiné místo na spaní, aby se vyspal
(věř, že nevyspání k dítěti vcelku patří
)
Dcerka 2 roky od mala spala dobře, měla správný režim, Domísek teď? To samé co vy a pomohl jedině čas a zavést rituál. Večerní koupání, napapat a spinkt časem se to upravilo. Naví tak malé mimčo, chceš toho po něm moc. 9 měsíců bylo v bříšku a 9 měsíců cca trvá než se s žijem v novém.
9denní a poslední noci se budí…to jsem se zasmála
Malý bude mít rok a někdy vstávám 10krát i víc v noci
U tak malého miminka je to normální. A pokud se manžel nevyspí, tak ať jde do obýváku. Aspoň u nás to tak někdy je ![]()
Jo, tak jak máš dítě se nevyspíš, až na smrtelné posteli, protože bude furt něci. Já spim s dětma a manžel v druhém pokoji ![]()
Tak třeba má zakladatelka malý byt 1+1, když píše že manžel nemá kde jinde přespat
Chápu to že je to na hlavu, ale holt to k tomu patří. Tady asi nejde poradit, jen doufat že se malá časem aklimatizuje. Teď je opravdu malinkatá na nějaký režim.. My začali pomalu ve třech měsících. Večerní koupání, jídlo..a šup do postýlky.. Malá se postupně srovnávala a v noci spala dýl a dýl.. Možná by se manžel vyspal lít v kamioně co s ním jezdí
![]()
já vím,že to není nic hrozného,je mi spíš líto manžela,že se nevyspí,já spím mezi kojením vcelku dobře. Mimi je jinak zlatíčko,jinak moc hodná skoro nebrečí,jen to noční žvatlání no
Bojím se,aby to neskončilo jako u manželových rodičů,kde každý spí jinde už spoustu let.
No po pravdě, přítel chrápe,ale fakt moc. Jsem radši když spí vedle. Je to zvyk. Večer jsme spolu u televize a pak jen na spaní jdu do ložnice. A oboum to vyhovuje. Ale jasně, že by mi bylo líp kdyby nechrápal a spali bychom spolu. Chybí mi přitulení, to jo ![]()
jooo,máme úplně to samé a navíc dvakrát.Holky mají dneska taky 9 dní a v noci pořád vstávám,budí je škytavka,pšikání,prostě spinkat nechcou,řvou a řvou a řvou.Přes den spinkají jako sluníčka.Vážně si myslím,že mít jedno dítě je docela med
![]()
Ahoj maminky,
máme doma 3 měsíčního synka. Do dvou a půl měsíce spával přes noc 6-7 hodin v kuse. Prostě se večer najedl a spal. Byli jsme rádi, protože dcera byla šílená a pořád se v noci budila na jídlo až do 7-mi měsíců.
Malý to teď dělá tak, že přes den nechce moc papat, prostě stávkuje a papá až od deváté večer, a tak pokračuje přes noc až do rána co 2-3 hodiny. Podotýkám, že přes noc nadlábí klidně 170ml někdy i 190ml naráz a přes den to kouskuje po 4O-ti nebo 60-ti
Nejík lidně 5 hodin.
Přitom v noci chrní, ale prostě musí jíst
a přes den je vzhůru a jíst zas nechce
Přes den trpí na koliky, tak je to možná tím. Jak začne jíst, hned se propíná a řve, takže právě moc nepojí.
Myslíte, že až přejdu koliky, že to bude zase normální? Ty koliky nám otravují život od narození
Čekali jsme, že okolo třetího měsíce přejdou, ale nepřešly.