Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky jak mam mimi odnaucit cucat rucicky? Uz nechce ani dudaka a na rucickach se ji zacly delat puchyrky ![]()
Jo to by mě taky zajímalo
Moje holka 3-m si okusuje dásničkama obě ruce. Snažím se jí je vyndavat a nahrazovat dudlínem, který ale po chvíli vyplivne. Dávám rukavičky, jsou ale za chvíli nažmach
Taky dávám bryndák podšitý fólií, strašně u toho slintá, a často cucá ten bryndák, když se jí shrne a stojí v cestě ručičce
Asi lepší než ty ruce…
@MachyXS Do 1 roka je to normalni vyvojovy krok. Kdyz takhle malemu detatku rucicky vyndavate a nahrazujete dudlikem, pripravujete ho o spoustu dulezitych vjemu pro rozvoj.
Az po roce zivota se to povazuje za zlozvyk.
S velkou pravdepodobnosti to vymizi samo (u nas to tak bylo, take jsem to resila, pak mi dr. rekl tohle - a mel pravdu).
@Limi123 aha, no jo, asi na tom něco bude
naše dr. říkala, ať ji nechám, i když mi to blíž nevysvětlovala. Já jen měla pocit, že ji budou ty ručičky bolet okousané. Už ji občas nechám, hlavně když má špatnou náladu… tak to asi tak řešit nebudu ![]()
A jak je dite stare? U miminek je to zadouci vyvoj, maximalne bych zkusila, zda nejaka zuzlaci hracka nezaujme vic, u starsich deti bych resila proc to dela-zda jako zlozvyk, z nudy, nervu, hlad atd.
@MachyXS Oni vzdycky kdyz se neco noveho nauci, tak to pak chvili delaji.
Ted objevila, ze se da rukou trefit do pusy, a ze je to teple, ne jako dudlik, a ze pri tom take citi dotyk na rucicce. To je preci ohromne zajimave, ne? ![]()
Dokonce to ma odborny nazev - „souhra oko-ruka-usta“.
Příspěvek upraven 07.01.17 v 20:59
@Limi123 píše:
@MachyXS Oni vzdycky kdyz se neco noveho nauci, tak to pak chvili delaji.
Ted objevila, ze se da rukou trefit do pusy, a ze je to teple, ne jako dudlik, a ze pri tom take citi dotyk na rucicce. To je preci ohromne zajimave, ne?
Dokonce to ma odborny nazev - „souhra ruka-pusa“.
Cha cha
Tak to naše Máří je se svýma rukama „jedna ruka“, sehraná jedna báseň. To jsem tedy nevěděla, zdá se, že jsem trestuhodně neinformovaná „prvomatka“
![]()