Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dnes ráno si muj sedmidenní syn nacural na obličej a samozrejme mu to steklo do oka… Hned jsem se snazila otrit a omyt mokrou plynou. Muze z toho maly chytit nejaky zánět? Vim, moč je sterilní, ale predsi jen… ![]()
já myslím že to se stane skoro každému a neslyšela jsem že by byl z toho nějaký zánět, tobě ještě o očí nenačural? Mi skoro při každém přebalování ![]()
buď v klidu ![]()
Dneska prvne
vetsinou oznackuje jen me a vse v okruhu 1 metru
ale dneska to byl nejakej extrém ![]()
Můj z toho nikdy zánět neměl, párkrát se mu to taky podařilo. Zvládl se trefit několikrát i do pusinky ![]()
Děti jsou prostě šikovné a jejich tělo si spoustu věcí vyřeší samo. Tuhle taky!
@Pipet píše:
Spíš bacha s tím plynem
jsem si vůbec nevšimla
tady to je běžné ![]()
@Feliccita píše:
Dneska prvnevetsinou oznackuje jen me a vse v okruhu 1 metru
ale dneska to byl nejakej extrém
Ja mam holcicku, ale slysela jsem radu, jak postupovat pri curani ala fontana. Kdyz rozbalujes, tak nejdriv nazvednout plinu, aby tam mohl studeny vzduch a pak rychle zase prilozit. Jak ovane pindika studeny vzduch, tak hodne chlapecku v ten moment pusti…
6týdenní syn, načůral do obličeje stejně staré holčičky v čekárně u doktora. Vyslékla jsem ho, zakecaly jsme se s její maminkou a už to jelo.
A nestěžovala si, že by malé něco bylo, kamarádíme se dodnes. ![]()
Moc je sterilni, byla bych v klidu, kdyby ho to stipalo, tak oko je zvykle se branit tim ze slzi a vse vyplavi. A miminka curaji casto. Takze nepochybuji o cistote moce. To je jak voda.
Pockej az se pos..re, pak to rozmatla rukou, a tou si sahne do oka a pak ji oblizne…(o nabxtku nemluve:):).
Taky se nám to stalo, jednou načůral do očí i staršímu synovi ![]()