Vozíte 4 měsíční mimi a sáňkách?

452
6.1.17 09:47

Vozíte 4 měsíční mimi a sáňkách?

Chtěla bych vědět jestli vozíte děti 4 měsíce a dva roky na sáňkách. Jsme přes zimu na horách a nechce se mi kočárek rvát sněhem…Samozřejmě bych nejezdila v -15, a jedině s fusakem. Zajímá mě jak je to s bezpečností, abych hlavně malou nevyklopila, brácha by dělal zátěž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
6.1.17 09:53

4 měsíční na sáňkách a bezpečnost 8o Jestli ji vyklopíš můžeme vědět jen těžko.
Jestli jde jen o to, dostat se ven s malou a nemuset tahat kočár, tak jsem viděla, že lidi vážou hlubokou korbu na sáňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
6.1.17 09:55

Já bych nejela, se starší jsem vyjela až v roce a ted s mladší 8 měs. si to ještě neumím představit, když ještě samostatně nesedí, to raději vem do nosítka nebo šátku - tím zajistíš i tepelný komfort ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
6.1.17 10:00

No jako 4 měsíční fakt ne. Toho staršího klidně, ale takový miminko 8o
Co třeba šátek nebo nějaký nositko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.1.17 10:05

Na chalupě nosím v manduce (taky se kočárkem moc nedá), sanky určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
6.1.17 10:07

Ajak byste ho tam chteli jako upevnit? Dyt 4 mesicni nesedi… ja bych ho raci mela v satku nebo bych rvala ten kocar ale tohle ne, akorat ho nekde vyklopite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
6.1.17 10:08

Já jsem tak jako několika měsíční mimino jezdívala zabalená ve fusaku. Mám fotky z té doby - navlečená jako kosmonaut, plus fusak, obležená dekou, aby mě netlačila ta dřevěná ohrádka - ale narodila jsem se v době, kdy byly pořádné zimy.

Jo, našim se podařilo mě vyklopit do závěje, prý si otec ani nevšiml, že jsou sáňky lehčí a tahal dál, dokud se neozval řev ze sněhu. A žiju.

Mám pocit, že dneska se to moc hrotí. Včera tu byla diskuze, že pediatr nedoporučuje chodit s miminem do půl roku ven, pokud klesnou teploty pod -5 st. V diskuzi se objevila holka, co pracovala a žila ve Švédsku a tam by s dětmi s tímhle doporučením museli x měsíců sedět doma. Normálně tam chodí ven, akorát přehodí přes boudičku plenu, aby tam nefoukal chladný vzduch.

My byli s naší dcerou, když měla 4 měsíce, na bitvě (jasně, že já byla v zázemí), ale střílelo se z děl, křesadlovek, hákovek, kravál a nic ji to nedělalo. Mléko ji ohřívali kováři (nekojila jsem) a měla jsem to do minuty teplé :mrgreen: Taktéž jsme byli s kojencem v létě pod stanem (sice jen na 2 noci) a pohoda.

Příspěvek upraven 06.01.17 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
6.1.17 10:13

Já bych do toho nešla buď bych přivázala na hlubokou korbičku sáně nebo v manduce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
6.1.17 10:15

Daji se koupit baby sane. Vypada to jak hluboka korba na lyzinach. Muzes to tahnout pred sebou nebo za sebou. Cena je tak 3 tis ale daji se sehnat i levnejsi. Ja ted pro dceru vybirala sane, tak jsem hodne veci objevila :mrgreen:. Ja dceru dala na baby boby kdyz mela 8 mes. sedela a byla zabalena ve fusaku. Spokojena jak zelva, kolikrat me tam usnula. Na 4 mes. pokud bydlite na horach bych koupila ty desky sane, muze v tom jezdit do 3 -4 let. Lepsi jak se tahat z kocarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.1.17 10:22

@pufik20
Kup si nosítko a máš to vyřešené… Nějak si to na těch sáňkách neumím představit, starší sourozenec na nich bude chtít přeci blbnout, to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.1.17 10:28

@Apaji :potlesk:

a hluboká korba se ti nevejde na sáně, že bys ji odepla od kočárku a dala na sáně? nebo si kup od někoho z bazaru vložnou tašku do sportáku a to pak na sáně normálně dáš..Jako dají se koupit i sáně pro uplný malochy, kde leží a jsou připoutaní, ale tam zase nedáš staršího - je to jen jednomístné..
já bych tak malé dítě do saní jen tak nedala, případně bych přes fusak dala takové ty špagáty čím se jistí věci nahoře na autě, nebo ve vozíku

• Citovat
  • Upravit
22051
6.1.17 10:28

Já bych to mrně možná i klidně na sáňkách s ohrádkou vezla, ale jedině v případě, že by na nich bylo samo. Rozhodně bych ho nedala do sáněk, na kterých by poskakovalo, blblo a vrtělo se čtyřleté dítě, tam je pravděpodobnost vyklopení příliš vysoká. To bych si ho radši nesla v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.1.17 10:30

@BohunkaP druhé dítě má 2 roky - jen pro upřesnění..( což teda neznamená že se nevrtí, neskáče atd ).. ;)
já bych je tam spolu klidně dala, ale jak říkám, asi bych přes to mimčo dala nějaký uvaz..třeba stačí přes něho hodit deku a dole pod saněma uvázat nebo něco jiného home made..

• Citovat
  • Upravit
22051
6.1.17 10:31

@smurfka, aha, jo vidíš, jsem se špatně koukla. Ovšem za mne, tím hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.1.17 10:36

@Apaji amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...