Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ketris kamaradka ma cukrovi kazdy rok na balkone a nikdy nerikala,ze by se neco stalo ![]()
Ja mam spajz,takze jasná volba ![]()
@Ketris v plastové krabici s víkem, aby nezvlhlo a nic se na něj nedostalo. Že zamrzne u většiny druhů nevadí, dáš to na stůl a za pár minut je jako čerstvě upečené. Já ho teda nechávám v krabici na okně v místnosti kde se netopí, teda tu klasiku jako perníčky, linecké, pracny, ty co musí být v chladu prostě nechám v lednici. Pokud toho nemám desítky kil na prodej tak se místo vždycky najde.
@Ketris píše:
Ahoj holky. Potřebuju poradit..
Leto budu mít poprvé asi 6-7 kg cukroví na balkóně, protože bydlíme v paneláku a nemám ho kam jinam dátJak ho uchovat na balkóně aby nezmrzlo, nedostali se do něj ptáci apod.? Jak to děláte vy? Díky
Mívám ho tam každý rok. Ale my máme možnost tu zasklenou část zavřít a nemrzne tam. Leda tak při - 20 venku. Proti ptákům nic nepodnikám. Mám to v zavřené dortové krabici. Kdyby mi tam mohlo něco vletět, dala bych na to prkénko nebo tác.
@Kriss Tina píše:
@Ketris v plastové krabici s víkem, aby nezvlhlo a nic se na něj nedostalo. Že zamrzne u většiny druhů nevadí, dáš to na stůl a za pár minut je jako čerstvě upečené. Já ho teda nechávám v krabici na okně v místnosti kde se netopí, teda tu klasiku jako perníčky, linecké, pracny, ty co musí být v chladu prostě nechám v lednici. Pokud toho nemám desítky kil na prodej tak se místo vždycky najde.
Já naopak chci, aby zvlhlo. Je pak měkké. V lednici mám jen vosí hnízda, pokud bývá nad deset přes den.
@Russet já mam měkké i tak, kolikrát je tak křehké že ho ani nedonesu do pusy aby se nedrobilo, takže víc měkké už ho nechci. A nad 10 přes den už u nás není ani teď natož v prosinci.
Teta to mívala ve vyřazené staré termotašce - taková ta hranatá polystyrenová krabice potažená nějakou koženkou, kterou jsme za totáče převáželi jídlo na dovolenou.
Papírová krabice s alobalem. Když zvlhne nevadí mi to. Proti ptakum a mrazu nedělám nic. Bydlíme v 11.patře
@Kriss Tina píše:
@Russet já mam měkké i tak, kolikrát je tak křehké že ho ani nedonesu do pusy aby se nedrobilo, takže víc měkké už ho nechci. A nad 10 přes den už u nás není ani teď natož v prosinci.
To u čistě máslového cukroví nemám
Na Štedrý den se u nás vždycky oteplí a prší.
pokud je venku jako v lednici a méně, tak tam mám cukroví buď v papírové krabici (perníčky, medové linecké - aby změklo) a ostatní v pevně těsnící plastové. Krém dělám vařený, takže vydrží a mráz mu nevadí, strukturu a chuť nezmění. Vyzkoušeno mnoho let.
@Russet na Štědrý den možná no
já začínám péct už tohle dobou takže to kolikrát skladuju až měsíc a mít to v papírové bedně tak se mi to rozmočí, nemáme krytej balkon…
Ja mam vzdy cukrovi venku. V listopadu si schovavam krabice od superfit obuvi, dovnitr dam alobal a na nej pecici pair a pak uz jen skladam cukrovi. Krabice mam jeste v pytlich na odpadky s uchy kvuli snehu a zmenam teplot, aby nebyly krabice v mokru. Nejlepsi je, kdyz mrzne, cukrovi chutna nejlepe a dlouho voni. Kdyz je tepla zima jako loni, tak se snazim vsechno do Silvestra skrmit. ![]()
@a12 Myslis, ze ty potvory vylezou do 4 patra po zdi?
Ja doufam, ze nee.. jinak cukrovi dam nejspise do plastove krabice s vikem..
@a12 to tak ve sklepě nebo někde na půdě, ale na balkon myš nevyleze
mám myši doma jako mazliky a po zdi fakt běhat neumí
spíš se bojím holubů, ty nám tu v létě balkon okupovali, už jsou sice vyhnáni, ale i tak bych se bála kdyby se mi pohybovali kolem krabic s cukrovím, proto taky píšu v začátku že cukroví ven jedině v pevně zavřené plastové bedně.
@Kriss Tina S tou plastovou bednou te poslechnu, diky za tip! ![]()