Cukroví na balkóně

22858
18.11.18 18:44

@Ketris kamaradka ma cukrovi kazdy rok na balkone a nikdy nerikala,ze by se neco stalo :nevim:
Ja mam spajz,takze jasná volba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
18.11.18 18:45

@Ketris v plastové krabici s víkem, aby nezvlhlo a nic se na něj nedostalo. Že zamrzne u většiny druhů nevadí, dáš to na stůl a za pár minut je jako čerstvě upečené. Já ho teda nechávám v krabici na okně v místnosti kde se netopí, teda tu klasiku jako perníčky, linecké, pracny, ty co musí být v chladu prostě nechám v lednici. Pokud toho nemám desítky kil na prodej tak se místo vždycky najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.11.18 18:46
@Ketris píše:
Ahoj holky. Potřebuju poradit..
Leto budu mít poprvé asi 6-7 kg cukroví na balkóně, protože bydlíme v paneláku a nemám ho kam jinam dát :jazyk: Jak ho uchovat na balkóně aby nezmrzlo, nedostali se do něj ptáci apod.? Jak to děláte vy? Díky :andel:

Mívám ho tam každý rok. Ale my máme možnost tu zasklenou část zavřít a nemrzne tam. Leda tak při - 20 venku. Proti ptákům nic nepodnikám. Mám to v zavřené dortové krabici. Kdyby mi tam mohlo něco vletět, dala bych na to prkénko nebo tác.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.11.18 18:48
@Kriss Tina píše:
@Ketris v plastové krabici s víkem, aby nezvlhlo a nic se na něj nedostalo. Že zamrzne u většiny druhů nevadí, dáš to na stůl a za pár minut je jako čerstvě upečené. Já ho teda nechávám v krabici na okně v místnosti kde se netopí, teda tu klasiku jako perníčky, linecké, pracny, ty co musí být v chladu prostě nechám v lednici. Pokud toho nemám desítky kil na prodej tak se místo vždycky najde.

Já naopak chci, aby zvlhlo. Je pak měkké. V lednici mám jen vosí hnízda, pokud bývá nad deset přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.11.18 18:51

@Russet já mam měkké i tak, kolikrát je tak křehké že ho ani nedonesu do pusy aby se nedrobilo, takže víc měkké už ho nechci. A nad 10 přes den už u nás není ani teď natož v prosinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16125
18.11.18 18:51

Teta to mívala ve vyřazené staré termotašce - taková ta hranatá polystyrenová krabice potažená nějakou koženkou, kterou jsme za totáče převáželi jídlo na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
18.11.18 18:57

Papírová krabice s alobalem. Když zvlhne nevadí mi to. Proti ptakum a mrazu nedělám nic. Bydlíme v 11.patře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.11.18 19:03
@Kriss Tina píše:
@Russet já mam měkké i tak, kolikrát je tak křehké že ho ani nedonesu do pusy aby se nedrobilo, takže víc měkké už ho nechci. A nad 10 přes den už u nás není ani teď natož v prosinci.

To u čistě máslového cukroví nemám :nevim: Na Štedrý den se u nás vždycky oteplí a prší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
18.11.18 19:04

pokud je venku jako v lednici a méně, tak tam mám cukroví buď v papírové krabici (perníčky, medové linecké - aby změklo) a ostatní v pevně těsnící plastové. Krém dělám vařený, takže vydrží a mráz mu nevadí, strukturu a chuť nezmění. Vyzkoušeno mnoho let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.11.18 19:11

@Russet na Štědrý den možná no :lol: já začínám péct už tohle dobou takže to kolikrát skladuju až měsíc a mít to v papírové bedně tak se mi to rozmočí, nemáme krytej balkon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
18.11.18 19:13

Ja mam vzdy cukrovi venku. V listopadu si schovavam krabice od superfit obuvi, dovnitr dam alobal a na nej pecici pair a pak uz jen skladam cukrovi. Krabice mam jeste v pytlich na odpadky s uchy kvuli snehu a zmenam teplot, aby nebyly krabice v mokru. Nejlepsi je, kdyz mrzne, cukrovi chutna nejlepe a dlouho voni. Kdyz je tepla zima jako loni, tak se snazim vsechno do Silvestra skrmit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
18.11.18 19:24

Ja bych se bala spis mysi nez ptaku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12206
18.11.18 19:25

@a12 Myslis, ze ty potvory vylezou do 4 patra po zdi? :D :oops: Ja doufam, ze nee.. jinak cukrovi dam nejspise do plastove krabice s vikem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.11.18 19:29

@a12 to tak ve sklepě nebo někde na půdě, ale na balkon myš nevyleze :mrgreen: mám myši doma jako mazliky a po zdi fakt běhat neumí :mrgreen: spíš se bojím holubů, ty nám tu v létě balkon okupovali, už jsou sice vyhnáni, ale i tak bych se bála kdyby se mi pohybovali kolem krabic s cukrovím, proto taky píšu v začátku že cukroví ven jedině v pevně zavřené plastové bedně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12206
18.11.18 19:30

@Kriss Tina S tou plastovou bednou te poslechnu, diky za tip! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie