Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Vend já chvilku cvičila - zaučovala mně paní, co má kurz, a chystám se zas začít. Jinak na záda mám pár osvědčených cviků - spíš ale jako první pomoc, s tou pravidelností jsem tedy na štíru, spíš si dávám pozor na držení těla,…
Sm system je perfektni! klikni na www.primalidi.cz je tam clanek o pani peltramove
Ahoj vsem dorzopatum:-) no zada snad boli dneska skoro kazdeho, me taky obcas rozboli, ale nemusela jsem s tim nikdy na nemocenskou ani do nemocnice ani k odbornemu lekari, takze me potize zrejme budou jen funkcni, lehke. Preventivne jsem zacla cvicit SMsystem, spis ze zvedavosti, jestli mi to zabere a z presvedceni, ze pri sedavem zamestnani je dlouhodoba prevence nutnost. navstevovala jsem masernu od hlavy k pate v ostrave vedle divadla Myron, pan Jan Samiec. Efekt byl skvely a prestoze pravidelne necvicim, tak kdyz se zada ozvou, tak se do toho znovu pustim a cca do tydne je bolest pryc pri cviceni sestavy v delce 15minut 2× denne. Citim pri tom zpravidla zlepseni i v dilezite oblasti brisnich svalu. pozdeji jsem si chtela cviky pripomenout a event. zkorigovat, jestli to nejak nekomolim, ale na individualni lekce jsem nemela penize, tak jsem sla na skupinove cviceni do FNOstrava a byl to des, cviky byly jine, bylo jich najednou prilis mnoho, nedbalo se tolik na spravne provedeni a vysledek byl, ze mi zacly brnet ruce a byly necitlive. prestala jsem s jejich cviky a ulevilo se mi. takze zpet k naucenym cvikum z individ. lekci a je zase dobre.
Být tebou bych šla k fyzioterapeutovi. Pokud jsi v tom úplný začátečník, nemyslím si, že bys ty cviky dělala dobře, ani podle videa. Cvičení je pomalejší, ale musí se dělat precizně. Já začínala pod dohledem fyzioterapeuta, který mě neustále hlídal a napravoval. Později, až se je naučíš správně dělat, to můžeš cvičit i sama doma ![]()
Ahoj maminky, mám 4 měsíce po porodu a hrozné bolesti zad. Je pravda, že u kojení mám různé polohy (hlavně v noci). Problémy se zády mám už dávno (skolióza, blokace…). Před těhotenstvím jsem se snažila cvičit, ale pak jsem z toho vypadla a do teď nic. Nemáte někdo zkušenost s SM systémem (cvičení s takovou gumou)? Dost mě to zaujalo, ale u nás nic blízko není. Mám doma tu gumu i knížku, před tím jsem byla na pár lekcích v jednom městě mimo bydliště, ale moc už si to nepamatuju. Cvičíte některá podle toho? Dá se cvičit i bez zaučení, jen z videa? Pomohlo Vám to?
Měla jste taky některá z Vás bolesti zad, které ustoupily cvičením (nemusí být jen tato metoda)
Moc Vám děkuji za reakce