Cvičení podle Mojžíšové, komu pomohlo k otěhotnění?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6997
6.9.15 00:45

Ahoj holky. Take jsem premyslela o tom cvicenim. K rehabce se muzu objednat, nebo potrebuji papir od lekare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
6.9.15 02:34

Mě cvičení pomohlo ve spojení s mobilizací u fyzioterapeuta. Rok jsem nemohla otěhotnět, už jsem měla žádanku od gynekologa do CARu na vyšetření, v listopadu jsem začala cvičit v unoru po první mobilizaci jsem byla těhotná. Cvičila jsem opravdu každý den, i když je to trochu nuda, ale za výsledek to stojí. Jinak ještě dodám, že nejsem bezproblémová - vysoký věk (v době otěhotnění 35), cysty, myomy a jeden neprůchodný vejcovod. I když tohle mi to teda nevyléčilo :), tak to, že se mi podařilo otěhotnět je díky cvičení. Chtěla bych ještě jedno miminko a budu cvičit zas. Jinak co se týče cvičení a toho, že nesmíš otěhotnět, mě tedy fyzioterapeutka říkala, že tak měsíc po mobilizaci bych neměla otěhotnět a dávat si pozor, právě kvůli těm potratům. Ale otěhotněla jsem tak týden po mobilizaci a syn se udržel :) Přeji hodně štěstí ať to brzy vyjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
7.9.15 16:46

@dextera Ahojky, moc děkuji za příspěvek, dodala jsi mi dalšího odhodlání, protože po 3 týdnech cvičení mě to už pěkně nebaví, jak sama píšeš, je to nuda, a když mám některý den namáhavý v práci anebo celý den umývám na baráku okna, do toho jedu na kole a ještě hraju tenis, tak večer opravdu už nemám na nějaké protahovací cviky ani pomyšlení, takže jsem vynechala už asi 4×…:(
Nicméně jsem velmi ráda, že ti to pomohlo k těhu i přes problémy, které zmiňuješ, což tedy vypadá že i moje zblbé vaječníky s vysokou hodnotou AMH by to mělo nastartovat konečně k nějaké činnosti…
No s tím netěhotněním se mi to vůbec nelíbí a právě teď když jsem ještě neměla mobiliazci mě to připadá opravdu zbytečené, asi jsme se mohli normálně snažit dál a spíš si dávat bacha až po té mobilizaci, no každá fyzioterapeutka to asi bere jinak, jak tak koukám…akorát že můj manžel ji poslouchátéměř na slovo a když už jsem jednou řekla, že se snažit teď nemůžeme, tak to striktně dodržuje, chjo!
Jinak přeju úspěšné i druhé těhu a opravdu moc děkuji za příspěvek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
23.10.15 18:54

Ahojky. Tak dneska mam za sebou prvni navstevu na rehabce. Jsem zvedava, jestli mi to pomuze. Jeste jsem si koupila k tomu bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
26.10.15 12:31

@Kriistyna Čauky, já zaznamenávám první pozitiva, cvičím 2měsíce a mám už za sebou i první mobilizaci, vč. mobilizace kostrče a dostala jsem MS po krásných 31 dnech a bez hormonů!
2 a půl roku jsem musela brát Utrogestan, abych vůbec MS měla, neměla jsem ani ovulaci.
Teď ovulace 17DC a MS po 31 dnech - nááádhera toto! Fyzioterapeutka mi kladla na srce, ať se 2-3 měsíce nesnažíme těhotnět, že pak bude údajně tělíčko na spermijky takové nažhavené, tak jsme ji poslechli a čekám na druhou mobilizaci a pak hurá do těhotnění :D
Takže zatím spokojenost, po dvou a půl letech letech vysazuji Utrogestan s odhodláním dál cvičit, i když je mobilizace kostrče škaredá záležitost, tak pujdu i na druhou a začínám věřit, že se miminka dočkám přirozenou cestou!
Doufám, že jsem všem kdo si tohle přečetl dodala taky určitou dávku odhodlání a holky, nehledě na to, že po těch 2 měsících cvičení se mi kráásně vyrýsovalo tělo a zpevnilo se, žádné ochablé svaly a to je strašně fajn pocit :)
Všem držím palce a věřte, každodenní cvičení není zase tak hrozné, postupně jsem si na to i zvykla a už mě to nepřijde otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
26.10.15 13:13

@AlčinkaZ ahojky. Dekuji za zpravu. :dance: Me mobilizace ceka v pobdeli, pokud to dostanu. Mam nejake zpozdeni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
26.10.15 14:49

@Kriistyna Já měla minulý cyklus 36 dní a to jsem ten Utrogestan ještě brala a po něm jsem to normálně dostala za pár dní a tentokrát jsem měla týden zpoždění, asi psychika trošičku hrála svou roli a trošku obava z té mobilizace taky. Ale jdi do toho, i to té mobilizace kostrče - sice je to strašně nepříjemný, ale dle mojí fyzioterapeutky velmi účinné a potřebné.
A jak jde cvičení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.10.15 15:05
@AlčinkaZ píše:
@Kriistyna Čauky, já zaznamenávám první pozitiva, cvičím 2měsíce a mám už za sebou i první mobilizaci, vč. mobilizace kostrče a dostala jsem MS po krásných 31 dnech a bez hormonů!
2 a půl roku jsem musela brát Utrogestan, abych vůbec MS měla, neměla jsem ani ovulaci.
Teď ovulace 17DC a MS po 31 dnech - nááádhera toto! Fyzioterapeutka mi kladla na srce, ať se 2-3 měsíce nesnažíme těhotnět, že pak bude údajně tělíčko na spermijky takové nažhavené, tak jsme ji poslechli a čekám na druhou mobilizaci a pak hurá do těhotnění :D
Takže zatím spokojenost, po dvou a půl letech letech vysazuji Utrogestan s odhodláním dál cvičit, i když je mobilizace kostrče škaredá záležitost, tak pujdu i na druhou a začínám věřit, že se miminka dočkám přirozenou cestou!
Doufám, že jsem všem kdo si tohle přečetl dodala taky určitou dávku odhodlání a holky, nehledě na to, že po těch 2 měsících cvičení se mi kráásně vyrýsovalo tělo a zpevnilo se, žádné ochablé svaly a to je strašně fajn pocit :)
Všem držím palce a věřte, každodenní cvičení není zase tak hrozné, postupně jsem si na to i zvykla a už mě to nepřijde otravné.
:pankac: To je takový pěkný bonus :)Určitě to vyjde spontánně. Někdy opravdu stačí jen dát tělo do kupy. Bohužel mi příjde, že gynekologové tuto možnost moc nezminují, spíš napíšou recept, žádanku na vyšetření, proč to nejde. Můj mi třeba řekl, že at to cvičím, že mi to neublíží, ale at nečekám zázraky, sám byl pak překvapenej, jak to šlo rychle :D Držím palce, at to vyjde :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
26.10.15 16:18

Moc děkuji, taky doufám a určitě se tu pochlubím, jestli se to vyvede.
A přesně jak říkáš, gynekologové tohle nějak nemají rádi, zvláštní…nejsmutnější mě přijde to, že nám o této možnosti ani neřeknou a musíme např. o cvičení Mojžíšové dozvídat z internetu. Já nemít manžela, který má známou fyzioterapeutku, která Mojžíšovku přímo cvičí nebo učí cvičit a dělá i ty mobilizace, tak nevím, jak bych se to dozvěděla, zřejmě taky z netu, jako ostatně už fůru dalších věcí, vč. toho, že ovulace není vždy 14DC, ale někdo, jako i já ji má prostě 17DC a tak podobně.
Takže moc děkuji a najednou mám pocit, že to prostě přirozeně úplně v pohodě půjde a nepochybuji o tom a to že se snažíme dva a půl roku a jedno nepovedené IVF, které mě tak zklamlo, že jsem si řekla, další vyhozené peníze už ne. A když teď vidím, jak mě Mojžíšovka krásně nastartovala cyklus, což byl můj kámen prazu, tak jsem fakt šťastná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
26.10.15 20:21

@AlčinkaZ ja se na tu mobilizaci tesim, pac me boli dost zada :-(( tak do toho vkladam nadeji. Zatim mam 3 cviky. V utery dostanu dalsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
26.10.15 20:24

@dextera me to nikdo nerekl…dozvedela jsem se to az na internetu a od kamaradek…tu mobilizaci mi nikdo nenabidl a to jsem rikala, ze mam bolestivou ovu i menses a zada :-( takze to vim diky internetu…pritom si mysim, ze furt lepsi zkusit tohle nez hneed operaci nebo ivf…ale dokrum je to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.10.15 00:57
@Kriistyna píše:
@dextera me to nikdo nerekl…dozvedela jsem se to az na internetu a od kamaradek…tu mobilizaci mi nikdo nenabidl a to jsem rikala, ze mam bolestivou ovu i menses a zada :-( takze to vim diky internetu…pritom si mysim, ze furt lepsi zkusit tohle nez hneed operaci nebo ivf…ale dokrum je to jedno…

Možná jsem to moc zkrátila a špatně se vyjádřila. Můj gynekolog mi to taky vůbec nedoporučil, dozvěděla jsem se o této možnosti taky z internetu a o mobilizaci od kamáradky, která měla známou fyzioterapeutku. U svého gynekologa jsem pouze téma nadhodila, no, byl k tomu skeptický. Doktoři právě hned píšou ty recepty, posílají různě do caru, apod. Myslím, že je to škoda. Bolestivou menstruaci a záda to spraví určitě a já věřím i tomu otěhotnění. Cvičením se prokrví pánev, povolí všechny bloky a do půl roku jsi těhotná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
27.10.15 01:36

@dextera to jsem na to zvědavá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
27.10.15 09:53

@Kriistyna ona je nepříjemná jen ta mobilizace kostrče, protože je to přes konečník…no detaily ti popisovat nebudu, však uvidíš sama, ale doporučuji to podstoupit, myslím, že to dělá hodně moc. Další část mobilizace je úplně v pohodě, fyzio. s tebou různě cvičí, hýbe ti nohama, rukama, rovná páteř a hrudník, to je spíš příjemné, pak se cítíš opravdu taková celá srovnaná…já třeba na tu mobilizaci šla se skříplým nervem mezi lopatkama a krásně mě to povolilo.
Mě teda nebolí nic, ani se zády jsem neměla nikdy problém, ale musím říct, že teď jak se pracuje hodně na zahradě, hrabe listí, sbírají se jabka apod., tak zjišťuji, že mě naopak po namáhavé práci záda nebolí a té práce zvládnu mnohem víc, třeba hodinu v předklonu, aniž by mě ty záda potom bolely. Určitě je to i díky cvičení, kdy se celé tělo, vč. zádových svalů zpevnilo. Takže záda tě přejdou 100%.
Tak potom napiš, jaké to bylo :)
Já jsem znovu nabyla přesvědčení, jako kdysi před těmi dvěma a půl lety, že to přostě půjde přirozeně, protože jsem přestalala řečem doktorů věřit, oni dělají jen to nejnutnější, co jim zaplatí pojišťovna a víc se o pacienta nezajímají! Což je moc smutné a bohužel, než na tohle človkě přijde, tak vyzkouší spoustu zbytečných věcí, viz. hormony, Clostilbegyt, Utrogestan a když tohle nezabírá šup žádanka do CARu, kde jen přesvědčují, že nic jiného než IVF nás nespasí!!! Zinkasují akorát peníze a miminka se stejně na první pokus IVF nedočkáme…ach jo…no nebudu se rozčilovat, jen jak do toho člověk trošku prostoupí a pochopí některé věci…je mi z toho špatně!
Strašně děkuju těmto stránkám, díky kterým jsem pochopila strašně moc a dozvěděla se o možnostech, které by mi žádný Dr. nikdy neřekl!

Takže @Kriistyna jdeme do toho, joooo? A věřím, že nás opravdu do toho půl roku čeká to vytoužené miminko! Jen to chce trochu pevné vůle, ale věřím, že se dokčáme. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
28.10.15 00:43

@AlčinkaZ urcite dam vedet. Ale jeste ani nevim, jestli tam v pondeli pujdu, pac jsem to porad nedostala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí