Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
čauky antidep…sem začla brát kvůli tomu jak mě chytil dědek pod krkem a jak sem se zařekla že už mě u nich nikdo neuvidí a oni i když byli doma moje mama a tata stejně nechtěli umožnovat kontakt s malím a to sem ho měla v péči já do letošního roku myslim v dubnu ho dostali až oni
Tak já to chápu tak, že nejdříve brala drogy, kouřila trávu a dítě vůbec nechtěla. Když se narodilo, tak předpokládám, že už drogy nebrala, o dítě se sice starala, ale bez citu, neměla k dítěti vztah a bydlela u tchána s tchýní. No a postupem času si vytvořila k dítěti vztah. Tchýně s tchánem do všeho mluvili, ona začala brát antidepresiva a je v péči lékařů. Dále dedukuju, že cca do sedmi let bydlela u tchána s tchýní, ale poté, co ji tchán napadl, tak odešla, asi bez dítěte. Oni ho mají v pěstounské péči (jen mi není jasné od kdy) a ona by ho chtěla pravidelně vídat, jak samna píše, tak pod dohledem svojí matky nebo přítele. Ale to jí tchán s tchýní nechtějí umožnit, přestože na to má soudně právo. Takže na to se nás tu podle mě ptala.
Koukám, že jsem sem příspěvek vložila stejně jako Gegi, tak teď už je to trošku jasnější. No a Gegi, proč ho dostali oni do pěstounské péče, jak k tomu došlo? Něco se přece muselo stát!!!
Aha- hurá- už je to jasnější- bereš antidepresiva- takže deprese- tzn. ne žádná neléčitelná psych. porucha- promiň,ale kvůli dvěma stejným diskusím a divným výpovědím jsem to tipovala na schizofrenii…
Takže- se léčit,pod odborným dohledem- zaznamenávat pokroky- zjisti si jak a kdy máš mít se synem návštěvy(jestli vůbec máš nějaké povolené) a trvej na jejich dodržování- tedy pokud si myslíš, že to tak chceš ty i tvůj syn-mysli hlavně na něj(taky nevím,jestli náhodou nemáš mít návštěvy pod odborným dohledem- to si taky zjisti). Můžeš trvat na dodržování i soudně, pokud by ti syna nechtěli dát.Do péče ti ho asi teďnikdo nesvěří,to bude chtít zase soud,ale taky to,aby si byla schopná se o něj postarat- nejen finančně,ale i aby si byla schopná psychicky- myslím,že to bude na dlouho,ale asi to nebude neřešitelné… ![]()
protože u soudu sem byla slušně nadopovaná práškama aoni za míma zádama chodili na socialku která viděla jen to že chodim 12 nebo 16 do práce a podle nich sem tam radši a jsem prej workoholik než abych byla s malím a to sem v jedný práci byla jen 8 hodin a v druhý nejvíc 4 hodky.měli to vymyšlený dobře ale penízky odemě sou dobrý
hlavně že baba už má doma sedět na prdeli a taky chodí pracovat ještě k tomu na černo aby jí nevzali prašule od státu.
Gegi píše:
protože u soudu sem byla slušně nadopovaná práškama aoni za míma zádama chodili na socialku která viděla jen to že chodim 12 nebo 16 do práce a podle nich sem tam radši a jsem prej workoholik než abych byla s malím a to sem v jedný práci byla jen 8 hodin a v druhý nejvíc 4 hodky.měli to vymyšlený dobře ale penízky odemě sou dobrýhlavně že baba už má doma sedět na prdeli a taky chodí pracovat ještě k tomu na černo aby jí nevzali prašule od státu.
A proč si byla nadopovaná práškama? Ty potřebuješ ty prášky užívat? No nevím, my tě neznáme, takže nemůžeš tady od nás čekat, že odsoudíme tvoji tchýni nebo tebe, ale podle toho, co jsem zatím od tebe četla, tak mi nepřipadáš jako někdo, kdo vroucně miluje svoje dítě, ale spíš jako někdo, kdo nenávidí tchýni a chce, aby to tak viděli i ostatní. Ale třeba se pletu a ty už jsi jiná, ale to vědí jenom ti, kteří tě znají osobně, takže se zkus na vše raději zeptat spíš jich a věřím, že oni ti rozhodně objektivněji odpovědí, než my
Gegi, tak výborně, postupně se dostanem tak kam chceš.
Takže, máš na výběr ze dvou možností:
Za prvé, pokud máš povolené návštěvy a tchánovci ti syna nedávají, tak jdi na soud a tam s tebou sepíší protokol, protože oni tím nedodržují rozsudek a mohou dostat až 50000,– pokutu. Pokud by i nadále ti syna nedávali, tak po třetím podaném protokolu mouhou o syna přijít i oni, bude to šetřit sociálka.
Druhá možnost, co můžeš udělat, je zažádat o změnu poměrů a chtít syna do své péče. Ale počítej s tím, že budeš muset dokázat, že jsi schopná se o syna postarat a bude mít u tebe dobré zázemí. Jestli je synovi už 9 a chce být s tebou, můžeš se odvolat na to, že chce být syn s tebou a soud to bude brát v potaz.
Bude to určitě běh na dlouhou trať, ale jestli chceš, tak to určitě dopadne dobře !!!
Na základě čeho rozhodl soud, že ti odebere dítě??
Jen kvůli nemoci??
Napiš jasně co je důvodem.
Neřeš co tchýně, řeš co dítě..
Pořád mám nějak problém uvěřit, že máš nějaké city k synovi..
Jen spoustu nenávisti k tchýni a tchánovi.
jo,mě by taky nejvíc zajímalo,proč ti dítě sebrali.Kůli tomu že si začala brát antidepresiva?objasni to a vykašly se na tchýni…
Kdyz to tak ctu,mam pocit, ze uz ani nechci vedet vic.To, co pises nema hlavu ani patu,nevim,co chces vubec slyset ani co chces,aby se stalo.Aby ti odebrali dite,to jsi musela neco hodne po…,protoze deti se neodebiraji jenom tak .Znam nekolik rodin hodne podivnych a deti jsou pouze pod socialnim dohledem.
Tvoje vyjadrovani je surove, osklive a nelaskave.O vsech pises hroznym zpusobem.Brrr.Neverim, ze dokazes byt milujici maminka.Takhle se zena a matka nechova a nepise.Nezlob se na me.
Gegi na fotce jsi ty se synem? Nevím,jestli se to tu někde nepsalo, četla jsem jen tvoje příspěvky…vypadáš tak mladě…tipuju 24?? Drogy tě asi dost poznamenali…no tak držím pěsti, ať jsi za pár let moudřejší tvoje tchýně tě nechá být a hlavně tvému synovi - HODNĚ ŠTĚSTÍ ![]()
celou diskuzi jsem nečetla, tak nevím jestli to zakladatelka vysvětlila, ale já to pochopila tak, že od jeho narození s nimi bydlela těch 8 let, kdy potom utekla, protože jejich nápor nevydržela a ani se tomu nedivim, kdyby mi tchýně pořád něco vytýkala, nakazovala, zakazovala a vyčítala (když jí uklidim, chci jí pomoct, ona mi to nedovolí, ale zároveň si oponoje tím, že říká že jí zakladatelka v ničem nepomůže) tak bych taky vzala roha, ale i s dítětem. Půl roku ho neměla ráda, nic k němu necítila, ale potom už se to obrátilo. Ale zase nechápu proč je tedy dítě svěřené soudem otcovým rodičům ![]()
Já bych ti poradila to, abys požádala soud o svěření do své péče. Mam takový pocit, že by se k tomu měl pak vyjadřovat i syn s kým chce být.