Autosedačka Cybex Pallas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
16.2.11 16:12
DDarja píše:
jéje, taková diskuze a přitom stačí koupit prodloužení pásu, které se prodává v každém (i netovém) obchodě…takže by chtělo si o tom něco zjistit než jdu sedačku koupit a nebo dodatečne do obchodu zajít pro radu a řešení je na světě…zrovna dnes jsme jí koupili, jen tak tak dopneme pás, ale raději prodloužení koupíme :-)..prodloužení pásu stojí cca 200,–

no to zrovna ale řešení není, protože všechny tyto prodloužení pásů postrádají jakoukoliv homologaci, nedovolují je používat ani výrobci auta, ani výrobci sedaček, takže je nesmysl koupit kvalitní sedačku a pak ohrozit její funkčnost nějakým prodloužením pásů.
Nejjednodušší je před koupí sedačky sednout do auta dojet do obchodu a sedačku vyzkoušet s dítětem i v autě, zda sedačka pasuje a ne koupit sedačku a pak řešit jak ji přidělat. Nebo úplně nejlépe podívat se do návodu k autu a tam je seznam sedaček , které výrobce doporučuje a které má vyzkoušené, že do jeho modelu bez problému pasují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
santacruz
16.2.11 22:09

Byl jsem hlavní protagonista Cybexu a vhal jsem se do spousty diskuzí proti všem, dneska už jezdíme půl roku v Maxi Cosi Tobi a o Cybexu Pallas nechci už ani slyšet a souhlasím, že prodloužení pásu je úplná hloupost ničit tak bezpečnost sedačky. A po zkušenosti sedačky před obchodem bylo po vteřině rozhodnuto, že ne!!! Při zapínání jsem se do toho zamotal já, dítě i prodavačka :lol: a při představě, že to tak bude každou jízdu jsem měl jasno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
matus158
2.3.11 14:28

predlzenie pasov

Dobry den. Akurat vcera nam dosla sedacka Cybex Pallas (z Cech, kedze na Slovensku ju nikto nepredava), tym padom sme ju nemali ako vyskusat. Vyskusali sme podobnu s pultikom, ale inej znacky (Kiddy Energy Pro) a ta zapnut sla. Tak sme si povedali, ze Cybex hadam zapneme tiez. Mame Octaviu „Family Edition“ a na nase prekvapenie ju zapnut NEVIEME. Maly syn ma 2 roky (asi 13kg) a s pultikom nie je sanca ju zapnut, kvoli kratkemu pasu. Urcite ju nemienime vratit. Takze ako jedno z rieseni prichadza do uvahy predlzenie pasov (nevidim dovod na paniku z hladiska bezpecnosti - co na tom moze byt zle? Som technicky typ a nevidim v tom problem, ak je predlzenie urobene spravne a na spravnom mieste. Ako druhe riesenie prichadza do uvahy pouzit sedacku bez pultika vzhladom k tomu, ze o zopar tyzdnov uz maly bude mat na to dostatocnu vahu. Takze hadam „predbehnut cas“ o tie 2-3 mesiace nie je nic strasne.

Ak niekto vie kde sa taketo predlzenia pasov daju kupit, prosim o linku, kontakt… Dakujem :palec:

• Citovat
  • Upravit
360
14.3.11 14:32
santacruz píše:
Byl jsem hlavní protagonista Cybexu a vhal jsem se do spousty diskuzí proti všem, dneska už jezdíme půl roku v Maxi Cosi Tobi a o Cybexu Pallas nechci už ani slyšet a souhlasím, že prodloužení pásu je úplná hloupost ničit tak bezpečnost sedačky. A po zkušenosti sedačky před obchodem bylo po vteřině rozhodnuto, že ne!!! Při zapínání jsem se do toho zamotal já, dítě i prodavačka :lol: a při představě, že to tak bude každou jízdu jsem měl jasno :mrgreen:

to mi přijde trošku zbytečný důvod pro zavrhnutí sedačky. Každá sedačka, když se upíná poprvé, tak je to náročnější (jako skládání kočárku). Ale když se to dělá po 10, tak už je to raz dva. Také jsem tedy tuto sedačku vyřadila z výběru, ale asi se k ní vrátíme. Dnes mi o ní básnila jedna maminka, mají už jí několik měsíců a malá si zvykla během týdne na pultík. Teď sama zvedne ručičky, maminka během pár vteřin zapne pás a jede se. Takže to asi pallas s isofixem nakonec vyhraje. Mám Cybex Solution Xfix pro starší dceru a spokojenost maximální. Dcera ji miluje, spí v ní často a hlava jí nikdy nepadne dopředu. Fakt perfektní sedačka. :palec: a i design na jedničku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.3.11 21:24

dnes jsem si byla vyzkoušet pallasku i s autem a dítětem. Jak tu někdo psal, že se zamotal do pásů, tak to opravdu nevím, jak se mu mohlo povést. připoutání je sranda a rychlovka. Ovšem já mám bohužel v autě krátký pás, takže se mi nepodařilo natáhnout přes pultík i tu část pásu, která jde dospělému před trup. Takže ji bohužel mít nemůžeme. musím ale poděkovat těm, co tento možný problém zmínili, protože jinak bych asi taky objednala přes internet a pak bych se doma divila. Ale jsem moc zklamaná. se cybex solution Xfix na dceru jsem max spokojená. teď vůbec nevím, jakou zvolím sedačku v kat. 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
18.3.11 21:35

no Pallasku máme a fakt ohromná spokojenost, pás stačil tak tak ((-: museli jsme hoodně zamačkávat sedačku ((-: Dcera už má přes patnáct kg, takže minulý týden jsme spodek sundali a jezdíme už klasicky. Hlava taky nikdy nepadla.

a jinak pokud pás nestačí, tak já bych šla jedině do romerky 9-18 kg. dcera má 104 cm a když jí posadím do romerky tak má stále tak 6 cm k úrovni očí, takže dceři je 3,5, 6 cm za rok nevyroste, takže do 4,5 let by jí určitě byla (váhově nepředpokládám, že by přesáhla těch 18 kg) doufám tedy, že mladší dcera tu starší bude kopírovat (((-: a romerka jí opravdu do těch 4,5 let vydrží. Pallasku jsme kupovali právě proto, že jsem potřebovala tu romerku dát mladší dceři. Jinak pokud by ten pás v autě byl o pět cm. delší, dcera pultík u pallasu používá dál, ale prostě někdy to byla fuška ten pás zapnout :nevim: bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
26.3.11 21:12

aty - díky za radu, mám teď vybranou romer duo plus. může se připnout na isofix nebo i jen na klasický pás, takže půjde do všech aut. King je sice větší, ale nemá isofix, což chci. no snad budeme spokojeni. objednávám lepší potah, high line nature. jinak jsou ty potahy dost děsný. taková drahá sedačka ale co se týká designu, tak jsou teda daleko hezčí sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
30.3.11 13:09

marro no stejně bude za chvíli ten potah jak prase (((-: pokud tam bude tvé dítě baštit za jízdy (((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iivca
14.5.11 14:07

díky

Děkuji za informaci, hodně jsem o této autosedačce uvažovala, i ji chtěla koupit, ale teď jsem zase na začátku. Všichni píší vyzkoušet, ale jde to dost blbě, když ji v žádném obchodě neseženete. Tak já vám moc děkuji za informaci. Pěkný den

• Citovat
  • Upravit
7
19.10.11 15:57

Kde vyzkouším autosedačky v Praze a okolí

Brzy budeme mít tři autosedačky v autě. Ráda bych je vyzkoušela naživo. Nevíte, kde v Praze a okolí se prodávají sedačky značek Cybex, Roemer, Besafe, Maxi Cosi, Concord v kamenné prodejně a jdou tudíž vyzkoušet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.10.11 21:25

v dětském ráji - vysočany - mají všechny roemerky, cybex, maxi cosi i besafe. cocord nevím, a ten jsem se nekoukala…

pak a čerňáku - babypark má maxi cosi, babystar kousíček v počernicích má roemer a cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.11.11 21:15

Mohla bych poprosit o radu? Máme VW Polo, takže docela malé auto a chtěla bych koupit dceři Pallas. Podle čtení tady to vypadá, že ji nezapneme :-(. Jaký je rozdíl mezi 2011 a 2012? Co jiného plohovatelného bych měla koupit, pokud se mi tahle sedačka do auta nevejde?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.11.11 00:10

Zlato, opravdu to zkuste do auta. první pallasy měly blbý pultík, dnešní ho mají zkosený a tak většina pásů už stačí..
mezi 11 a 12 rozdíl není, je rozdíl mezi pallas a pallas 2, dvojka má zvětšenou boční ochranu..

Jinak doufám, že se tento týden staneme šťastnými majiteli Pallas 2fix 2012 :)
zkoušela jsem ho 3× s dítětem, jednou do auta, takže jsem si volbou docela jistá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.11 08:29
Zlata78 píše:
Mohla bych poprosit o radu? Máme VW Polo, takže docela malé auto a chtěla bych koupit dceři Pallas. Podle čtení tady to vypadá, že ji nezapneme :-(. Jaký je rozdíl mezi 2011 a 2012? Co jiného plohovatelného bych měla koupit, pokud se mi tahle sedačka do auta nevejde?
Děkuji

do Fabie Pallas nešel kvůli pásům VW Polo je to samé, takže bude asi problém, ale zkuste to,
a pokud chcete polohovatelnou sedačku tak nekoukejte na Pallas, má jen jednu polohu, ještě k tomu velmi mírnou a nejde polohovat za jízdy, kupte raději nějakou klasickou 9-18 na pásy, ty se dají polohovat daleko více a kdykoliv za jízdy a upnete je bez problému do jakéhokoliv auta: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.11.11 17:21

Děkuji, dojdu se domluvit k nám do obchodu, co mi doporučí z polohovatelných. Chtěla bych se vejít do 4000,–. Je nám 5 měsíců a už vážíme 8 kg. Tak nevím, jak dlouho bude moc jezdit ve vajíčku, abych nemusela kupovat 0-18 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí