Autosedačka Cybex Pallas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nikulko
16.12.11 00:37

Hello Hello,
my sme tuto super sedacku skusali na Fabijku predtym nez sme ju kupili :) Pasy pasovali, ale aj keby nie, tak sa da kupit predlzenie pasov … :) A btw, kupili sme ISOFIX, pretoze sa da krasne stiahnut, pokial nema auto ISOFIX.

JE super !!! :)

• Citovat
  • Upravit
jucha
8.1.12 20:04

cybex

Dobrý den, potřebovala bych poradit :)pomalu musíme koupit novou autosedačku, chtěla bych 9-36kg a právě jsem chtěla cybex pallas 2012, ale mám starého forda fiestu ( samozřejmě vyzkouším ), a bojím se, že se mi tam nevejde…jaká autosedačka s dobrýmy výsledky crash testů nepotřebuje dlouhé pásy? aby byla aspoň tak dobrá jako cybex pallas 2012? velmi děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
10140
8.1.12 20:06

já jí mám.. a ještě kus pásů zbývá.. do starší astry se to zaplo tak tak.. takže zkoušej, zkoušej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jucha
8.1.12 20:09

:) kdybych mohla mít isofix, tak je to vyřešené :) děkuji

• Citovat
  • Upravit
439
8.1.12 20:39

jucho, my máme s Isofixem, ten ale drží jen sedačku, pásy musíš použít tak jako tak, takže určo zkoušej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
8.1.12 22:28

nene, u pallas se poutá i isofixová sedačka pásem od auta, vede se přes pultík. isofix jen drží sedačku v autě, dítě se pásuje pásem.
opravdu radím vyzkoušet, ale já mám teď od mámy půjčenou toyotu yaris a v pohodě zapnu i v odpočinkové poloze…
hlavně aby to byla ta se zkosenou čístí pultíku kudy se vede pás, to je obrovské plus, co udělali, že není takový problém s pásy.
jinak dobře vycházejí i kiddy guardian pro 2 (vyšla dokonce o malinko lépe než pallas), kiddy comfort pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.1.12 23:55

Dobrý den, chci se zeptat jestli se tato autosedačka hodí do vozů Škoda Fabia Combi 2005 a Toyota Corola 2005. V Toyotě je isofix, ve Fabii jsme zatím nezkoumali. Určitě sedačku před koupí vyzkoušíme, ale pokud máte někdo negativní zkušenost poohlédneme se po jiné. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.6.12 12:49

Ahoj,
budu mít asi 7 dní náhradní vůz (jedna paní do nás buchla na parkovišti) a zajímalo by mě, do kterých aut jde Pallas 2fix (zkosený pultík) připoutat. pokusím se to vyzkoušet v půjčovně, ale chtěla bych mít předem trochu přehled.
Auta, co půjčovna má, a přicházejí v úvahu, jsou:
Ford fusion, fiesta, focus
Hyundai i30, ix 20
mazda 2
(nechci volit zbytečně velké auto, je to jen na týden a budu jezdit jen po Praze, sice to hradí pojišťovna, ale menší auto = bez fixních nákladů :))

@steeve - nemáte prosím přehled?

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.6.12 13:04

@Nataša ten zkosený pultík udělal výrobce proto, aby se vešla do většiny aut, takže předpokládám, že dvojka půjde připoutat už ve všech autech, ale vyzkoušené to osobně nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.6.12 14:30
@steeve píše:
@Nataša ten zkosený pultík udělal výrobce proto, aby se vešla do většiny aut, takže předpokládám, že dvojka půjde připoutat už ve všech autech, ale vyzkoušené to osobně nemám

díky, no já v to taky doufám, mám vyzkoušeno do toyoty yaris, to je pidi auto, a v pohodě, ale čert ví, jak jdou pásy u ostatních.. škoda, že nemaj toyoty.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.6.12 15:27

@Nataša ještě mrkni sem na seznam kompatibilních vozů: http://cybex-online.com/…pe-list.html
tam by snad měly být uvedeny, do kterých se vejde, měl by to mít výrobce vyzkoušené nejen kb)vůli isofixu, ale i kvůli pásu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.6.12 16:53
@steeve píše:
@Nataša ještě mrkni sem na seznam kompatibilních vozů: http://cybex-online.com/…pe-list.html
tam by snad měly být uvedeny, do kterých se vejde, měl by to mít výrobce vyzkoušené nejen kb)vůli isofixu, ale i kvůli pásu

díky, tak kromě ford fusion a mazda 2 to vypadá dobře. tak snad budou mít k půjčení, co bude pasovat..

a ještě, když už se ptám 8) uvažujeme o druhé sedačce k tchánovi do auta, bydlíme spolu, vozí staršího, už jsem mu jednu (solution X) koupila pro staršího, ale řeším, co s mladším, kdyby ho náhodou vezl, a já nebyla po ruce s pallaskou, a jelikož se vozí ještě neteř (8let), napadla mě isis -fix. pochopila jsem správně, že se sedačka mezi kategoriemi předělává tak, že se prostě nepřipoutá pultíkem, ale jen pásem? z obrázků vypadá bez základny. samo, že se na ní pojedu podívat, ale nemocné dítě a zvědavost je hrozná věc :D je to s tím pultíkem opravdu věc ježdění po Praze, spíše tu po Osmičce 8 :)
(jako druhou autosedačku má tchán v autě cosi, co bych vyhodila na smeťák.. a vyřešil by se mi tím stres z toho, že co když si Vojta sedne do té rachotiny.. :cert: )

:kytka: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rodinka2
18.10.12 09:55

Dobrý den, potřebovala bych poradit, kterou z variant autosedaček cybex zvolit. myslíte si, že pallas je nejlepší? děkuji za radu :D

• Citovat
  • Upravit
10482
20.10.12 17:19
@rodinka2 píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit, kterou z variant autosedaček cybex zvolit. myslíte si, že pallas je nejlepší? děkuji za radu :D

záleží, zda máte isofix v autě. pokud ano, volila bych určitě pallas 2 fix.
„dvojková“ verze má doplňkovou boční ochranu.
pokud ne, tak pallas 2.
jen aby měla variantu zkoseného pultíku.
bezpečnostní testy měly dobré všechny varianty pallas.

isis je jednodušší verze, je celkem dobrá, ale jak nemá základnu, nedá se polohovat. koupila jsem jí proto, aby se dalo jen přidáním pultíku převézt mladší dítě, většinou je to sedačka 15-36kg kategorie, navíc v tchánově autě, který vozí děti po praze 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.1.13 19:34
@sagiTM píše:
Hezký den.Chtěl jsem jen upozornit rodiče při koupi autosedačky Cybex Pallas Cena 4300,kč.Zakoupili jsme ji pro vnoučka s pocitem že kupujeme kvalitu.Sedačka je pevná masívní a pohodlná.Jaké ale nastalo překvapení,do vozu (škoda octavia r.v.2001)nejde dopnout bezp.pás je krátký!!!!!Po dlouhem trápení jsme to vzdali a šli to vyzkoušet do jinéo modelu auta.Ford Fusion výsledek taktéž stejný nejde.Tak si prosím dejte pozor při koupi vyzkoušet přímo ve vozidle .Dodavatel sedaček dělá mrtvého brouka co udělat pro nápravu.Nedá se použit i do vozu Mazda,Suzuki Sfift,fabie .Tak pozor u koupi.Zdárek

My ji zakoupili take a mame octavii r. v. 2000 a zaplneme ji musíte ji dát položit spodní páčkou do lehu a pomocí těch dvou  – cuslíků – na pultíku které když zmáčknete tak dítku přiděláte pultík na pevno a zapnete pás. Malej má 16 měsíců a pultík zapne i přes mikinu a zimní bundu.Chce to je trochu cviku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí